Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » Anlatımlar / İpuçları » Windows Mavi Ekran Hatası Sebepleri ve Çözümü

Windows Mavi Ekran Hatası Sebepleri ve Çözümü


Anlatımlar / İpuçları   UtkuGARIP   5-06-2015, 18:55   7   
Windows Mavi Ekran Hatası Sebepleri ve Çözümü

Oyun oynarken veya bir program üzerinde çalışırken mavi ekran hatasıyla karşılaşabilirsiniz. Artık bunu Windows'un olağan bir hatası olarak kabul etmek gerekir. Bu makalemizde, mavi ekran hatalarının genel sebeplerini inceleyeceğiz.

Mavi ekran hatası (BSOD [Blue Screen of Death]) ansızın karşımıza çıkar ve gerçekten çok can sıkıcıdır. Eğer mavi ekran hataları hakkında hiç tecrübeniz yok ise, önemli dosyalarınızı kaybetmemek için bilgisayarınızı tamire göndermenizi tavsiye ederiz.

Mavi ekran hatası, Microsoft Windows işletim sisteminin çalışmasına engel olan bir veya daha fazla sorunun meydana gelmesinden kaynaklanmaktadır. Mavi ekran hatası oluştuğu anda bilgisayarınız aniden kapatılır ve kaydetmediğiniz tüm çalışmalarınız siliniverir.

Mavi ekran hatası, eksik / bozuk Windows bileşenleri veya donanım yazılımlarından kaynaklanmaktadır. Bilgisayarınızda bulunan standart muhasebe, oyunlar gibi yazılımlar mavi ekran hatasına sebep olmazlar.

Oyun ve diğer üçüncü parti yazılımlar, Windows'un kernel dosyalarıyla çalışmadığı için, hata vermesi durumunda Windows'un çalışması durdurulmaz. Bu hataya sebep olan yazılımlar ise, donanım sürücülerinizin eski veya doğru olmamasından kaynaklanır. Mavi ekran hatası oluştuğunda, Windows kendini kapatacak şekilde ayarlanmıştır ve bu ayar sayesinde, programlar veya yazılarımız kaydedilemeden silinirler.

Mavi ekran hatası oluştuğunda bilgisayarımızı kapatmamayı seçebiliriz.

1.) Bunun için 'Bilgisayar' sağ tıklayıp 'Özellikler' seçeneğini seçelim.
2.) Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi 'Gelişmiş Sistem Ayarları' tıklayalım.

Windows Mavi Ekran Hatası Sebepleri ve Çözümü

3.) Açılan pencereden 'Gelişmiş' sekmesine ve 'Başlangıç ve Kurtarma' bölümünün altındaki 'Ayarlar' butonuna tıklayınız.

Windows Mavi Ekran Hatası Sebepleri ve Çözümü

4.) Bu pencereden ise, 'Sistem Hatası' bölümünün altındaki 'Otomatik Olarak Yeniden Başlat' işaretini kaldırıyoruz ve 'Tamam' butonuna kaydedip çıkıyoruz.

Windows Mavi Ekran Hatası Sebepleri ve Çözümü

Mavi ekran hatası ile karşılaştığınızda, Windows otomatik olarak 'minidump' dosyası oluşturur. Bu dosyanın içinde hataya neden olan donanım belirtilir. Tabiki hata kodları ile. Bu kodları internette veya Windows'un 'Çözüm Merkezi' ile arayabilirsiniz. Eğer 'Çözüm Merkezi' ile aramayı tercih ederseniz, 'Denetim Masası' altında 'İşlem Merkezi' açabilirsiniz. Fazla umutlu olmamanızı öneririm.

Windows'un otomatik olarak oluşturmuş olduğu 'minidump' dosyasını, diğer programlarla açmanız mümkündür. (Hata tespiti için) Aşağıda programın indirme linklerini bulabilirsiniz.

BlueScreenView - Mavi Ekran Görüntüleyici

Hata örneği 'Driver_IRQL_not_less_or_equal' Windows'unuz yılda 2-3 kez mavi ekran hatası vermesi normaldir. :)

Yorum Ekle




Değerli Üye
idristemiz 6 Mart 2016 11:56
Bugün yine hata aldım ve pc kapasnmadı , bu şekilde kaldı


Yönetici
Meliksah_2006 1 Mart 2016 11:15
idristemiz,
Kullanabilirsiniz elbette. Ben AMD kullanmanızdan yanayım ama bilgisayarı kullanan sizsiniz karar sizin.

--------------------


Değerli Üye
idristemiz 28 Şubat 2016 23:43
ama ekran kartı muaynesi yapan bir program yükledi . kontrol etti . herşey pozitif . normalde donanımsal gözükmüyor . dediğiniz yöntemleri bir çok defa ben ve müşteri temsilcisi denedik . son olarak birşey daha . ben inteli iptal edip AMD ekran kartını kullanabilir miyim . hangisi daha sağlıklı olur


Değerli Üye
idristemiz 28 Şubat 2016 23:39
Meliksah_2006,
Kardeşim irçok sürümünü denedim amd nin . zaten lenovo da uzaktan bağlantı ile denedi . bazen bir süre çalışıyor . tam oldu diyorsun . tekrar mavi ekran geliyor . ayrıca cd olmayan bir pc kullanıyorum . kurulumu kendi içinde . onuda denedim . o hiç fark ettirmedi . zaten bir yıldır sadece intel kullanıyorum . yani pc aktif . Lenovo müşteri hizmetleri belki amd ekran kartında problem olabilir dedi .


Yönetici
Meliksah_2006 28 Şubat 2016 15:16
idristemiz,
Utku uzun süredir sitede yok. Ben yardımcı olayım.

Sürücüler güncellendiyse bazen beklenmedik sonuçlar verebiliyorlar. Misal bende de AMD ekran kartı vardı, son sürüme güncelleyince 10 dakikada bir makineyi kilitliyordu. Yani sürücüde son sürüm önemli elbet ama ekran kartlarında güncelleme dikkatli yapılmalı. Tavsiyem diz üstü bilgisayarın içinde gelen disk ile sürücüleri kurunuz. Intel sürücüsünü güncelleyin, bakın sorun olmuyorsa sırasıyla AMD'yi güncelleyin. Sorun 2 kartın birinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. AMD sorun oluşturacak olursa sürücünün eski sürümlerini kullanınız.

--------------------


Değerli Üye
idristemiz 28 Şubat 2016 03:08
SA Utku GARİP

ben bundan bir yıl önce gece açık bıraktığım dizüstü ultrabook lenovo pc den sabah uyandığımda ekran hatası aldım . format , güncelleme falan denedim . uzaktan bağlantı ile lenovo yardımcı olmaya çalıştı . Hata ayıklama programı falan yükledi . Sonuç olarak pc deki tek sorun ekran bağdaştırıcıda gözüküyor . İntel400 ve amd nin bir kartı var .birbiriyle bağdaşmıyor . şu anda amd drive sildim sadece intel kullanıyorum . bir önerin var mı ?


Değerli Üye
mg42 9 Haziran 2015 20:16
makale için teşekkürler. mavi ekran hatası çoğunlukla donanım arızalarından meydana geliyor bu da en kötüleri. çalıştığım teknik servise her gün mavi ekran hatasından bilgisayarlar geliyordu ama çözüm bulmak için çok uğraşıyorduk bütün parçaları ram ekran kartı vb deniyorduk..

--------------------



 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.