Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » Anlatımlar / İpuçları » Masaüstü / Dizüstü Monitör Sorunları ve Çözüm Önerileri

Masaüstü / Dizüstü Monitör Sorunları ve Çözüm Önerileri


Anlatımlar / İpuçları   UtkuGARIP   5-06-2015, 19:56   1   
Masaüstü / Dizüstü Monitör Sorunları ve Çözüm Önerileri

Merhaba arkadaşlar. Bu makalemizde, monitör sorularını hakkında birkaç ipucu veriyoruz. Eğer bilgilerinizi pekiştirmek istiyorsanız makalemizi okumanızı tavsiye ediyoruz. Makalede masaüstü ve dizüstü bilgisayarların monitörlerine görüntü gelmemesinin nedenlerine ve çözümlerine bakacağız.

Monitörün açılmamasının birçok sebebi olabiir. Ancak genel olarak şikayette bulunulan sorular şunlar:

1.) Bilgisayar açılıyor fakat monitör açılmıyor.
2.) Monitör bilgisayar Windows masaüstüne kadar açık fakat daha sonra kapanıyor
3.) Bilgisayar açıkken monitör gidiyor belli bir süre sonra tekrar geliyor, tekrar gidiyor.
4.) Monitör hiç açılmıyor.

Monitör Hiç Açılmıyor
Monitörün açılmamasının birçok sebebi olabilir, Anakart, RAM, Ekran kartı vs. Yapmanız gereken, bilgisayarınızı tamirciye göndermeden önce bir dizi test yapmak.

1.) Yazılım Güncelleme
2.) Statik Elektirik Boşaltma
3.) Monitor Testi
4.) Ekran Kartı Sorunu
5.) RAM
6.) Anakart Sorunu

Yazılım Güncelleme
Kapalı bir monitör ile yazılım (sürücü) güncellemesi yapamayacağınızın farkındayım. Ancak bu kısımın çok önemli olduğunu belirtmek istedim. Monitörünüz kapanmadan önce yapmanızı kesinlikle tavsiye ederim.

Statik Elektrik Boşaltma
Statik elektriği kısaca anlatmak gerekirse; bir maddenin içerisinde veya yüzeyindeki elektriğin, rastgele dağılmasına denir. Monitör içerisindeki kondansatörler için ekstra bir yük demektir. Ayda bir kere, kasada bulunan Güç Kutusunun arkasındaki şarteli kapalı konuma getirerek, kasanın açma düğmesine 10 saniye basılı tutalım. Bu sayede, Statik Elektriği boşaltmış olursunuz.

Monitör Testi
Monitörünüz statik elektrikten etkilenmiş olabilir, monitörünüzü başka bir bilgisayara takıp çalışıp çalışmadığını test edebilirsiniz. Eğer başka bir bilgisayarda çalışıyorsa, ekran kartınızda bir problem olabilir.

Ekran Kartı Sorunu
Teknoloji geliştikçe Güç Kutumuz yeterli olmamaya başlar. Ekran kartınız daha yeni ise böyle bir sorun olabilir. Öncelikle kasayı açın ve içerisindeki tozlar vs artmışsa, bir güzel temizleyiniz.Temizledikten sonra monitörünüzü takınız ve çalışıp çalışmadığına bakınız.Eğer sorununuz hâlâ devam ediyor ise, kasayı tekrar kontrol ediniz, güvenliğiniz için Fişin prize takılı olmadığından emin olunuz. Kasanın içerisindeki Güç Kutusundan gelen Kablo Demetinin düzgn takıldığından emin olunuz. Aşağıda koblonun resimini görebilirsiniz.

Masaüstü / Dizüstü Monitör Sorunları ve Çözüm Önerileri

Çoğu anakart üzerinde dahili olarak bir VGA Bağdaştırıcısı vardır.

Masaüstü / Dizüstü Monitör Sorunları ve Çözüm Önerileri

Eğer dahili VGA Bağdaştırıcınız var ise, harici ekran kartını sökünüz ve dahili VGA Bağdaştırıcısını kullanınız. Monitörünüz çalışır ise, harici ekran kartınız teknik bir sorun çıkartmış olabilir. Garantisi var ise derhal garantiye götürmenizi öneririm. Garantisi bitti ise, yapıcak pek birşey yok. :(

RAM
RAM, bilgisayarımızı rahatlatır ve daha hızlı işlem yapabilmesini sağlar. Gelişen teknolojiden olumsuz olarak etkillenen RAM'lerin 5/2'si dayanıksız olarak üretilmektedir. Bu da monitörlerimize kadar yansımaktadır.

2 adet RAM kullanıyorsanız. önce birinciyi çıkartıp bilgisayarınızı açınız. Monitörün sorunu hâlâ devam ediyorsa, çıkarttığınız RAM'i takıp diğer RAM'i çıkartınız ve monitörünüzün çalışıp çalışmadığına bakınız. Sorun devam ediyorsa, RAM'leri yer değiştirip takınız. Sorun hâlâ devam ediyorsa, sorununuz biraz daha büyük olabilir.

Anakart Sorunu
Anakart, çok daha gelişmiş bir birimdir. Dikkatli olun! Ekstra hassas olmanız gereklidir çünkü üzerinde bulunan veri yolları vs bulunduğundan, çok daha farklı sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Anakartın üzerindeki kondansatörleri incelemeniz gereklidir, zira şişme olabilir. Şişme olduğunu düşünüyorsanız, garanti süreniz bitmedi ise garantiye, garanti süreniz bittiyse bilgisayar tamircisine göndermeniz gereklidir. Diakkat! Format atmayı bilen, kendisini tamirci sanıyor. Üstelik kasanızdan bazı parçaları çalabiliyorlar! Lütfen dikkat ediniz.

Anakart. Yuvarlak, siyah ve üzerinde çarpı işaretine benzeyenler ise kondansatör;

Masaüstü / Dizüstü Monitör Sorunları ve Çözüm Önerileri

Yorum Ekle




Değerli Üye
stop 5 Haziran 2015 20:06
bir çok arkadaşa yardımcı olmuştur verdiğiniz bilgiler teşekkurler



 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.