Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Rage - Oyun İncelemesi

Rage - Oyun İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   Meliksah_2006   21-05-2015, 11:14   0   
Rage - Oyun İncelemesi

Rage nasıl bir oyun? İşte bu incelemede bu sorunun cevabını arayacağız. Hele ki ardı arkası kesilmeyen FPS’lerin bir cumhuriyet kurduğu şu dönemde, Rage'ye ilgi gösterip göstermeyeceğimizin cevabı, büyük ehemmiyet taşıyor. Eski oyunlar bir başka yahu... Başlıyoruz... Buyurun...

Rage - Oyun İncelemesi

Yıkıldı gitti dünya
Başından sonuna kadar oyunu Fallout’a benzetmek mümkün ama bunu yapmayın. Fallout’un oynanışı ve derinliği bu oyunda yok. (Kötü anlamda söylemedim.) Burada Doom’un yapımcısı id Software, sağlam bir aksiyon sunuyor bize. Yani silahımızı alıyor, görevlere çıkıyor, birer mutant kıvamındaki insanların suratını patlatıyoruz.

Geçmişten gelen bir adamdan başkası değiliz. Gözümüzü derin dondurucuda açıyor, dışarı çıktığımızda dünyanın şaftının kaydığını görüyor ve dondurucuya geri dönmek istiyoruz. (En azından ben istedim.) Dünyanın yeni düzeni, steampunk esintileri de taşıyor, BioShock’un alternatif dünyasından kopup gelen görüntüleri de, teknolojinin artıklarla tekrar canlandırılmaya çalışılmasının imgelerini de... Bu dünyada artık kural yok. Herkes kafasına göre hareket ediyor fakat ufak yerleşim birimlerinde yine de medeniyetten izler bulunabiliyor. Bu bölgelerin dışında kalan çoğu yer de “bandit”lerin, yani yağmacıların kontrolünde.

Rage - Oyun İncelemesi

Mekik dokumak adını verdiğimiz...
Yine bir oyundan uzak kalmanın verdiği yanlış izlenimle, oyuna ilk adım attığım an sandım ki başlayacağız tabancamızla ateş etmeye, ortalara bir yerlere gelince tetikçi tüfeğine geçeceğiz, bitirirken de roketatarla devasa bir yaratığı patlatacağız. Bu denli düz bir oyun bekliyordum ki Rage, “Oğlum aptal mısın sen?” sorusuyla beni kendime getirdi. Meğerse durum çok farklıymış...

Rage’de görevler var arkadaşlar; çünkü yerleşim birimleri de var. (Tam tersini düşünün.) Bir yerleşim birimine girmek, birçok görev almak demek. Örneğin ilk baştaki ufak benzinci kılıklı yerden çıktıktan sonra, Wellspring’e geliyoruz. Buranın belediye başkanı var, şerifi var, yarış organizatörü var, kuryesi var, iş panosu var... Bunların hepsi size görev vermek isteyen tez canlı yapımlar. Belediye başkanı size ana görevinizi verirken, diğerleri hep yan görevlere yönlendiriyor örnek vermek gerekirse.

Rage - Oyun İncelemesi

Görevlerin ne işe yaradığı konusuysa bu oyunun yegane olmasa da en önemli problemi. Şimdi nedir, göreve çıkarız, eşyalar toplarız, vururuz, kırarız ve ne olur? Söyleyin, çekinmeyin. “Level Up!” Yani seviye atlarız. Burada ne biz, ne de silahlarımız seviye atladığı için göreve çıkıp cebimizi parayla doldurduğumuzla kalıyoruz. Yani oyun acayip bir RPG havası sunuyor ve görevlerden döndüğümüzde hissettiğimiz eksikliğin tek nedeni de bu.
Oyunun çizgisel olmasındansa görevlere çıkmayı elbette ki tercih ederim. Burada da zaten zar zor bulunan cephane ve ekipmanı toparlamak için yan görevleri kullanmak hoş bir düşünce olarak yer etmiş. Ne kadar çok görev tamamlarsanız, o kadar iyi silahlara, o kadar fazla cephaneye kavuşuyorsunuz. Az görev veya şehirlere uğrayıp silah satıcılarını es geçmek ise çıktığınız görevde Silent Hill veya Resident Evil atmosferi yaşamanıza neden olabiliyor. (Bir göreve o kadar az cephane ve o kadar az silahla çıktım ki bölümün sonunu zor getirdim.)

Rage - Oyun İncelemesi

Benim cici arabam
Oyunumuzun %60’lık kısmında birilerini vuruyorsak, geriye kalanında da araç kullanıyoruzdur. Araç kullanımının oyunda bu denli büyük bir yerinin olacağını düşünmemiştim açıkçası. Görevlere gitmek, kasabalar arasında ulaşım sağlamak için kullandığımız aracımızı aynı zamanda birçok farklı yarışta da kullanabiliyoruz.

Görevlere giderken, çeşitli yağmacılar tarafından saldırıya uğrayabiliyoruz. Onları yenmek, “barmaid” Sarah’tan para almak demek. (Bölgeyi temizlerseniz ve para alamayacağınızı anlarsanız, boşu boşuna araçlarla dalaşmayın; basın gaza, uzaklaşın.) Rakip araçları yenmenin yolu da aracımıza taktığımız silahlardan, zırhlı parçalardan geçiyor.

Rage - Oyun İncelemesi

Yarış olayıysa başlı başına bir dünya. İlk önce hafif zırhlı aracımız Buggy’mizle bir dizi yarışa katılıyoruz, ardından farklı araç tipleri için farklı yarışlar açılıyor ve şansımızı onlarda deniyoruz.

Farklı yarış tiplerimiz mevcut. Roketlerin serbest olduğu yarışlar, checkpoint’lerin peşinde koştuğumuz yarışlar, zamana karşı mücadele ettiğimiz, yalnız yarışlar... Her yarışın dönüşünde elimize, başarımıza göre sertifikalar iliştiriyorlar ve bunlarla da aracımızı modifiye ediyoruz. Roketler ve makineli tüfek eklentilerinin yanında, aracımızı bir tanka çevirebilecek türlü türlü eklentiyi hep sertifikalarla alıyoruz.

Yerinde dur!
Yapay zekanın çok iyi olmasa da farklı bir şeyler denediği bir oyundan bahsediyoruz burada. Siperde bekleyen düşmanlar yine son derece saçma hareketler (Kafayı 12 kez çıkarıp hiçbir şey yapmamak, durduğu yerde ölümü beklemek, asla siper değiştirmemek ve benzeri.) yapıyor fakat yakın dövüşü seven düşmanların saldırı şekilleri gayet iyi. Bunlar gerçekten beklenmedik hareketler yapıyor ve özellikle tabancayla sürekli karavana atmanıza neden oluyorlar. Atlıyorlar, zıplıyorlar, duvarda koşuyorlar ve tüm şarjörü boşaltsanız bile hedefinizden kaçabiliyorlar.

Rage - Oyun İncelemesi

Menzilli silahlara sahip düşmanlarımızın kafası daha az çalışıyor lakin silahları güçlü olduğu için de büyük tehlike arz ediyorlar. Boss karşılaşmalarında eğer elinizde birkaç tane sağlam silah yoksa ölmemek için çok uğraş vermeniz gerekiyor; boss’lar bu oyunda hiç de hafife alınacak türde değil.

Birilerini öldürüp dümdüz ilerlediğimiz bir oyun olmaması adına, id Software çevreye birçok eşya da serpiştirmiş. Bunların neredeyse hepsini paraya dönüştürmek mümkün ama bunu yapmak istemeyeceksiniz zira bulduğunuz şemalar sayesinde mühendislik yeteneğinizi konuşturacak ve anlamsız eşyalardan birçok alet yapacaksınız. Patlayıcı yüklü uzaktan kumandalı araçlar, kilitleri açan mekanizmalar, antiseptikli sargılar... Hatta kendi kurşunlarınızı, patlayıcılarınızı da kendiniz yaratabilecek düzeye geliyorsunuz. Bunlar çok derin işlemler değil, sadece çevrenize bakıp her şeyi toplamak size bir şeyler yapacak ekipman sağlıyor. Bir aleti üretmek de tek tuşa basmaktan ötesi değil. Demek istediğim, bu oyun hızlı ve kolay hakim olunan bir oyun. Detaylar sizi kesinlikle boğmuyor.

Rage - Oyun İncelemesi

Boşluk
FPS’lerdeki görselliği bence bir adım ileriye taşıyor Rage. Ne var ki oyunda bir “kaplama" problemi var. Sanırım oyun hızla yüklensin ve işlemciye çok yüklenilmesin diye böyle bir çözüme gidilmiş fakat oyunda hızla döndüğünüzde, kaplamaların gözünüzün önünde kaplandığını görmek durumunda kalıyorsunuz. Ekran kartınızın teknolojisine göre bu olayın seyri kısalıyor ama bu olay hep var. Tabii ki konsol kullanıcılarının bu durumla karşılaşmadığını hatırlatayım. (Ama onlar da PC’deki kadar iyi grafikler göremeyecek maalesef.)

Diyeceğim o ki ben bu oyunu beğendim. Bir eksiklik var fakat kesinlikle oynanmayacak, uzak durulacak bir oyun değil. Şu sıra fazla FPS’ye maruz kaldıysanız tercih etmeyebilirsiniz ama bir gün mutlaka oynamak isteyeceksiniz. Bunu da belirteyim.

Oyunu indirmek için;
Rage Rip PC Full Tek Link idnir
Etiketler
Rage, Rage inceleme

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.