Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Dying Light - Oyun İncelemesi

Dying Light - Oyun İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   nemesis41   6-06-2015, 02:39   1   
Dying Light - Oyun İncelemesi

2015'de en çok beklediğim oyunlardan birisiydi Dying Light. Hem hikaye olarak hem grafikleri olarak gerçekten başarılı bir oyun olmuştu bu oyunun yapımcıları olan Techland firması dünyada çok büyük rağbet gören Dead Island oyunununda yapımcısıydı ve bu ilgiyi Dying Light'de sürdürmeye devam etti.

Dying Light, aksiyon korku türünde geniş açık bir dünya ve olağanüstü bir gece gündüz döngüsü sunan bir FPS oyunu. Oyunla ilgili değinmemiz gereken ilk durum sanırım içinde bulunduğumuz şehir. Yapımcılar beklenmedik şekilde oyunun Harran’da geçeceğini duyurmuşlar fakat oyunun Harran ile alakası olmadığını oyunun ilk videolarından öğrendik. Techland'ın açıklamalarına göre ise oyunun İstanbul'dan esinlenip ismini Harran olarak duyurduğu ortaya çıktı.

Dying Light - Oyun İncelemesi

Oyunun hikayesine giriş yapacak olursak oyunun hikayesi sağlam bir drama olmayı hedeflese de elimizde ikinci sınıf bir aksiyon filminin senaryosu varmış gibi hissettim. İstanbul ve Orta Doğu'nun harmanlanmasıyla ortaya çıkan Harran isimli hayali bir şehirde, Kyle Crane isimli bir GRE ajanını oynuyoruz. GRE, Harran'daki zombi felaketinin ardından kurulan ve amacı bu salgına tedavi bulmak olan bir örgüt. En azından ilk bakışta görünen bu. Oyuna başlarken bir uçaktan şehre atlıyoruz. Şehre indiğimiz sıralarda zombiler tarafından ısırılıyoruz ve zombi virüsü kapıyoruz sonrasında bize yardım etmeye gelen 5-6 kişilik bir grup ana karargahlarına götürmeye çalışıyor.

Dying Light - Oyun İncelemesi

Crane GRE'den bir çeşit belgeyi çalan Rais Süleman'ı durdurmamız gerekiyor. Bu belge ile milyonlarca insanın ölümüne sebep oluyormuş. Bu belge virüsün kaynağının bulunmasını sağlıyormuş. Crane bu sırada Harran kentindeki yaşayan insanların zombilere karşı oluşturdukları direniş merkezlerine götürülüyor. Orada Rahim denilen komutanlarıyla tanışıyoruz sonra GRE ile telsiz bağlantısı kurduğumuzda Rahim'in Rais Süleman'a çalıştığı ortaya çıkıyor bunu öğrendiğimizde darbe yapıp o hayatta kalan insanların başına geçmemiz gerekiyor.

Dying Light - Oyun İncelemesi

Oyunda bir craft sistemi var bu sistem sayesinde bize lazım olan silahları tıbbi ilaçları sandıkları kapıları açmak için maymuncuğu gibi araçları craft edebiliyoruz ve oyundaki üç yetenek ağacını da. Daha fazla stamina ve hızlı tırmanma, koşarken düşmanları itme ve üzerilerinden zıplama, uçak tekme atma ve daha pek çok yeteneği bu üç ağaç aracılığıyla elde edebiliyoruz

Dying Light - Oyun İncelemesi

Oyunun en etkileyici yanı grafikleri yani görseller oyuna gerçek anlamda muhteşem grafik hazırlamışlar zombilerin gözleri kıyafetlerin şekli binanın içinde çamaşır makinesine kadar detaylı ve çok canlı bir şekilde oluşturulmuş oyunda ışık efektleri grafikler olarak gerçekten başarılı benden 10 üzerinden 9.5 almayı başardı normalde hiçbir oyuna böyle bir puan vermem.

Dying Light - Oyun İncelemesi

Oyun tam bir parkur harikası yetenek ağacından koşu ile ilgili yetenekleri açtığınız zaman artistik bir biçimde hızlı çevik koşuyor ve koşarken zombi öldürebiliyorsunuz sırf bunun için oyunda boş boş koşabilirsiniz yani.

Dying Light - Oyun İncelemesi

Her gün bize düzenli olarak uçaktan içinde erzak ve antizen bulunan kutular bırakıyorlar. Kutuları almaya çalışmak ise tam bir sorun. Büyük bir gürültü çıkarmasından olsa gerek çevresinde yüzlerce zombi bulunuyor. Bu zombiler ise halkalar halinde yayılmış durumdalar. Yaklaştıkça sayıları daha da artıyor. Bu halka mantığı görevlerde de kullanılmış. Gitmemiz gereken yere yaklaştıkça zombi sayısında inanılmaz bir değişim görüyoruz. Oyunun ilerleyen dakikalarında bu canınızı sıkacak bir monotonluk olarak karşımızda duruyor.

Oyunu indirmek için;
Dying Light - PC - Full - Tek Link

Yorum Ekle




Üye
ayhan_kanber 6 Haziran 2015 16:43
Kardeşim eline sağlık çok iyi makale olmuş kurcala

--------------------



 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.