Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » The Walking Dead: 400 Days - Oyun İncelemesi

The Walking Dead: 400 Days - Oyun İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   Meliksah_2006   17-06-2015, 15:50   1   
The Walking Dead: 400 Days - Oyun İncelemesi

Her bölüm sonrası yeni bölümü merakla beklediğimiz, ilk sezonun son bölümüne geldiğimizde hiç bitmesin istediğimiz The Walking Dead (TWD) efsanesinin yeni serisi başlamak üzere ve aylardır nefeslerimizi tutmuş, hepimiz gelecek haberleri kovalıyoruz. Telltale Games ilk sezonla öyle bir gürültü kopardı ki içimiz dışımız The Walking Dead olmuşken bile oyuna kayıtsız kalamamıştık hatırlarsanız. Ben bile Telltale Games’in bu dizi formatı yaklaşımına gıcık olup sezonun beş bölümden oluşmasına bir hayli söylenmiştim. Şimdi düşününce “İyi ki yapmışlar, çok da güzel olmuş!” deyip bir güzel günah çıkarıyorum size şurada.

The Walking Dead: 400 Days - Oyun İncelemesi

Beşinci bölüm ucu açık bir şekilde bitince, o karamsar TWD dünyasında takılıp kalmıştım uzun süre. Çok büyük fa-natiği olamadım bu markanın, açık konuşayım. “Yılın Oyunu” gösterilmesine bile ufaktan atar yaptığım oldu. Aylar sonra düşününceyse Telltale Games’in beni en çok şaşırtan ve aklıma kazınan oyununa imzasını attığını söyleyebilirim. Lee’nin ve Clementine’ın bir zombi istilasında neler hissedebildiğini bu kadar derinden yaşayabilmemizin en büyük mimarı grafikler, oyun mekanikleri ve diğerleri değildi işte. TWD’i bu kadar güzel yapan şey, kuşkusuz senaryosuydu.

The Walking Dead: 400 Days - Oyun İncelemesi

400 Days dünyası bu kez bir benzinlik kenarında, üzerinde resimler asılı bir panoyla bizi selamlıyor. Geride kalan sezondaki yere çok yakın, yollar ve yerler fark edebiliyorsunuz hemen. Panoya baktığımızda beş farklı kişinin fotoğrafı karşımıza çıkıyor, yanlarında kayıp kişilerin bilgileri var, umutsuzluk panodan başlıyor yani. Bu beş kişinin her biri bizi farklı bir hikâyeye götürüyor ve 400 günlük bir süreci kapsıyor. Bonnie, Shel, Russell, Vince ve Wyatt arasından ilk kiminle tanışmak istersiniz? Panodaki sıraya göre 400 gün kronolojisi de aynı fakat istediğinizden başlayabiliyorsunuz, fark etmiyor. Kritik nokta şu ki 400 Days ilk sezondaki kişisel tercihlerinizi ve gidişatınızı aktarabiliyor oyun başında. Eğer sezonu oynamadıysanız, ikinci sezona işlenecek bu 400 Days’teki tercihleriniz. Yine bir nevi kendi tercihlerinizle kuruyorsunuz oyunu ve bunu bilmek bile kocaman bir artı yazıyor oyunun hanesine.

The Walking Dead: 400 Days - Oyun İncelemesi

Senaryo başarısından bahsetmiştim ya, daha oyunun ilk dakikalarında karakterleri önceden tanımasanız bile, sanki onlara çok yakınmışsınız gibi hissediyorsunuz. Seçtiğiniz her cümlede biraz daha sizden biri oluyorlar. Verdiğiniz karar sonrası araç kaçırmanız gerektiğinde ilk önce nereyle etkileşime geçeceğinizi dikkatle seçmelisiniz ki gelecekte bu, başkasının hatırladığı kötü bir anı olarak kalmasın. Cevap vermek için sınırlı zaman var ama bir değil, birkaç kez ne diyeceğinizin dilemması içinde buluveriyorsunuz kendinizi. Verdiğiniz cevaplarla karakterlerden birini yalancının önde gideni yapmış olabilirsiniz ama ben inatla tanımadığı kişiye bile doğruları söyleyen, çaresiz bir insan evladı yapıyorum mesela ve haliyle hepimizin sonu farklı oluyor.

The Walking Dead: 400 Days - Oyun İncelemesi

Çok fazla detaya girmek istemiyorum, dediklerim tercihlerinizi etkilesin istemiyorum çünkü 400 Days, iki sezon arasında öyle güzel bir köprü kuruyor ki bundan sonra neler olacağını, bu insanların neler yapacağını deli gibi merak ediyorum. Telltale Games, hikâye takibi yanında her bireye kendini savunabilmesi için interaktif bir süreç de sağlıyor, belli anlarda belli tepkiler vermeniz tamamen hızımıza veya tercihlerimize bağlı oluyor.

The Walking Dead: 400 Days - Oyun İncelemesi

Anlatımların ve karakterlerin bu kadar gerçekçi olduğu oyunlar nadiren piyasaya düşüyor maalesef. Bu yüzden naçizane fikrim, The Walking Dead ve Telltale Games hazır bunu ilk sezonla kanıtlamışken, kesinlikle es geçilmemesi gereken bir yapım var ortada. Eğer hiç oynamadıysanız, sadece 400 Days’e değil, ilk sezona da mutlaka bakın.

Oyun siteye eklenecektir..

Yorum Ekle




Ziyaretçi
haluk 29 Nisan 2017 09:04
güzel oyun



 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.