Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Ride to Hell: Retribution - Oyun İncelemesi

Ride to Hell: Retribution - Oyun İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   Meliksah_2006   17-06-2015, 15:56   2   
Ride to Hell: Retribution - Oyun İncelemesi

1960 yıllara geri dönelim birazcık. Neler olmuştu, hatırlıyor musunuz? Örnek vereyim: Vietnam Savaşı. Hah, iyi ki de olmuş zaten yoksa İkinci Dünya Savaşı fikirleriyle tıkanırdık bir noktada. Hoş, A.B.D.’nin ziyadesiyle üzerinde durduğu bu savaş, halen İkinci Dünya Savaşı kadar kullanılmadı oyun dünyasında. Neyse, Ride to Hell: Retribution ile alakası da uzaktan zaten. Efendim, oyunda kontrol ettiğimiz karakter olan Jake Conway, savaşa gitmiş ve artık evine geri gelmiş bir bünyedir. Yaşadıkları ona kalsın, geri döndüğü zaman tüm hayatını değişmiş olarak bulur. Pek tabii ki kendi ideolojileri halen devam etmektedir. Oyunun henüz başında karşılaştığımız amca karakteri Mack ve akabinde göz göze geldiğimiz kardeşimiz Mikey, oyunun giriş senaryosunu da oluşturmakta. Mikey büyümüş, koca adam olmuş ve artık ortamlara akıyor, amca Mack ise onu engellemeye çalışıyor. Eh, isyankâr bir genç olarak Mikey de amcasının motosikletini çalıp kaçıyor. Askerden yeni gelmiş Jake ise ne olur ne olmaz diye kardeşinin ardına düşüyor. Peşinden gittiğimiz küçümen bünyeyle biraz muhabbet ettikten sonra, karşımızda oyunun esas çocukları olan The Devil’s Hand’i buluyoruz. Yaşanan koşuşturma sonucunda ellerine düştüğümüz ekip, Mikey’yi pat diye öldürüyor ve sonrasında oyun tam anlamıyla başlıyor.

Ride to Hell: Retribution - Oyun İncelemesi

Retribution, üçüncü şahıs kamera açısına sahip ve sürekli aksiyon içeriyor. Bir kısmını motosiklet üstünde, bir kısmını ise yaya olarak oynuyoruz. Senaryo sürekli işliyor. Kardeşimiz öldürüldükten sonra hayatımızı The Devil’s Hand’i yok etmeye adıyoruz. Bu arada tüm bu olayların sebebi ise cekette yazılı bulunan ve oyuna ismini veren Retribution... Meğer babamız çok fantastik bir adammış ve onun soyunu yok etmek de bu adamların en büyük hobileri olmuş.

Ride to Hell: Retribution - Oyun İncelemesi

Ne diyordum? Hah, motosiklet var, tamam. Şimdi şöyle oluyor; motosiklete binerek gidiyoruz, yollara vuruyoruz metalci benliğimizi. Aniden karşımıza çıkan tırların altından kayarak geçiyor, rampalardan atlayarak puan kazanıyoruz. Düşmanlarımız motorlarıyla resmen üzerimize sürüyorlar ve akabinde kapışma başlıyor. Motorumuzun olmadığı noktalarda sarı görev noktasını takip ederek yolumuzu buluyoruz. Bolca yakın savaşa girdiğimiz Retribution, bizlere birçok kombo imkânı tanımış. Özellikle bir düşmana ardı ardına blok almasına imkân tanımadan yaptığımız vuruşlar sonucu, “esas” kombo ortaya çıkıyor ve istenilen tuşa basmak suretiyle rakibimizi yok edebiliyoruz. Silahlarsa biraz daha geç ekleniyor. Normalde tabanca, tüfek ve makineli silah bulunmakta ama zaman içerisinde topladığımız para ile Army Van Shop’dan çok daha farklı cihazlar satın almamız işten bile değil. Bu arada etrafta bulunan Playing Card’ları toplamak suretiyle de motosikletimize yeni parçalar almamız söz konusu.

Ride to Hell: Retribution - Oyun İncelemesi

Neyse ya, çok uzattım gerçekten. Bakın ne diyeceğim; sakın bu oyunu indirmeyin, olur mu? Ne olur ya, indirmeyin hiç. Yani 1 Nisan şakası olarak harika bir hediye bence ama onun haricinde sadece düşman kazanırsınız, benden söylemesi. Yani neresinden başlasam bilemedim. Grafikler desen yok. “Yok” derken, en az sekiz yıllık bir geçmişe sahip. Motosiklet, motosiklet diye gaza geldim de o ne biçim motosiklet? Bir kere çarpmıyor, böyle “doing” diye geri sekiyor objelerden. Çok sert çarpınca bazen bir önceki kayıt noktasına atıyor, bazen cihaz kendi kendisine patlıyor. (Kendisini havai fişek zanneden motosiklet...) Sürüş mekaniği diye bir şey yok. Böyle milim milim kaydırınca hiç yoldan çıkmıyoruz. Etrafta bulunan saçma sapan atlama zıplama yerleri de öylesine duruyor, arada puan falan veriyor kendi kendine... En kötüsü de ne biliyor musun en sevdiğim okur bünye? O yola çıkmışsın taş gibi motosikletinle, hiç mi müzik çalmaz ya da çalınca da böyle gıy gıy müzik mi çalar? Yahu versene Motörhead’i!

Ride to Hell: Retribution - Oyun İncelemesi

Olaylar motosikletle de sınırlı değil tabii ki. Senaryo akışı yok gibi bir şey. Böyle iki dakika bir bölüm oynuyorsun, sonra “hop” demo giriyor. İki dakika daha sonra yine demo. Oyunun ilk 20 dakikası canımdan can gitti, indim, sokakta susuz kalan kedilere su verdim, sevap işledim. Motosiklet üzerinde de dövüş falan yok ha, yalan söyledim bayağı. Aniden yanımıza bir motosiklet sokuluyor ve o anda ekranda basmamız gereken tuş beliriyor. Hızlı hızlı basarak doldurduğumuz barın ardından, karakterimiz kendi kendisine düşmana girişiyor kafa göz, öyle yani. Yakın dövüşler de farklı değil, sürekli vurma tuşuna basarak herkesi yok edebiliyoruz. En son kendimi geliştirdim, belirli aralıklarla hem savunma, hem de saldırı tuşuna bastım, muazzam bir kombo oldu.

Ride to Hell: Retribution - Oyun İncelemesi

Ya ne diyeyim, çok saçma bir oyun gerçekten. Siz siz olun, bu yapımdan uzak durun. Gidin efendi gibi Brütal Legend oynayın falan. Tamam, o da bekleneni verebilmiş yapımlardan değil belki ama en azından “tamamlanmış” bir oyun. Daha nasıl açık konuşsam bilemedim. Yapmayın!

Oyun eklenecektir..

Yorum Ekle




Ziyaretçi
makarna 9 Mart 2019 16:15
ben bitirdim oyunu fena diil. Kötü ama yine de oynanır bence, sonuçta emek var


Üye
yunusberkan 17 Haziran 2015 18:41
Güzel bir yazı olmuş. Ama oyun tam bir çöp



 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.