Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » DARK - Oyun İncelemesi

DARK - Oyun İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   Meliksah_2006   17-06-2015, 16:20   0   
DARK - Oyun İncelemesi

En çok merak edilen, üzerine en çok konuşulan ve dünyamızın birbirinden farklı tarihsel döngülerinde hep konuşulmuş olan olgulardan birisidir vampir. Kimileri için gerçekten vardır, kimileri içinse hikâyeden başka bir şey değildir. Bir de varlığına inanmayan ama içten içe olmasını isteyen kesim vardır ki zaten onlar olmasa vampir konusu bu kadar büyümezdi diye düşünmekteyim. DARK da temellerini bu tema üzerine kurmuş yapımlardan birisi. Ana karakterimiz olan Eric Bane ile birlikte çıktığımız yolculuktaysa vampir olmanın çok farklı noktalarına uzanıyoruz.

DARK - Oyun İncelemesi

Oyunun başlangıcından başlamak gerek zira karakterimiz melek olarak nitelendirdiği varlıklar görüyor, bir yandan da nerede olduğunu bilmemekte. Biz oyuna başladığımız anda görüntüler geri geliyor ama hala etraf bulanık. İki adım attıktan sonra yine bir melek görüntüsü beliriyor ve artık gözünü tamamen açabilen bir karakterin görüşünü alıyor monitörüm. İçerisinde olduğumuz mekân bir gece kulübü ve içerisi hınca hınç dolu. Neler olup bittiği anlamak içi etrafta dolaşmaya başladığımızda Tom ile tanışıyoruz ve hemen akabinde oyunun sonuna kadar beraber olacağımız Rose’a götürüyor bizi. İşte tam burada neyin ne olduğunu anlamaya başlıyoruz. Öyle görünüyor ki karakterimiz bir vampir tarafından ısırılmış ve dönüşümünün ilk saatlerini yaşıyor. İşin kötüsü, eğer onu ısıran vampiri
bulup kanını içemezse bir süre sonra beyinsiz bir “ghoul”a dönüşecek.

DARK - Oyun İncelemesi

Bu dakikadan sonra dileyenler Tom ile konuşup oyunun tutorial bölümlerini deneyim edebilirler. Her ne kadar oynaması kolay gibi duran bir yapım olsa da hesapladığımdan çok daha fazla detaya sahip DARK; yani bir bakmak lazım tutorial kısmına. DARK’ın en çok dikkat çeken yönü, cel-shade görsel tarzını kullanıyor olması. İlk başlarda yadırgadığım bu durum, kısa süre içerisinde fazlasıyla beğenimi kazandı zira karanlık, daha doğrusu koyu tonlar ile harika bir uyum yakalanmasına imkân tanımış grafik motoru. Oyunun yapısı tamamen sessiz kalmaya odaklı. Sinsi sinsi gezen vampir düşünün ve hiç ses çıkarmadan sonuca ulaşmaya çalıştığınızı hayal edin. Heh, işte onun adı DARK! Sessizliği bozmak gerçekten çok kolay ki öncelikle yerdeki objeler her türlü sesi barındırıyor. Bir düşmanı öldürürken ya da onun kanını içerken çıkan ses de cabası ve hatta yeteneklerimizden Shadow Leap ile bir yerden başka bir yere port oluyorken çıkan ses dahi düşmanlarımızın dikkatini çekmeye yetiyor. Yine sessizlik teması üzerinden gidecek olursak, içerisinde bulunduğumuz haritaları hiç alarm verdirmeden bitirmek, haritanın verdiği puan kadar bonus almamıza olanak sunuyor. Gafil avlanan düşmanlar da keza aynı şekilde fazladan yetenek puanı veriyorlar. Zaten yeteneklerimiz de olabildiğince sessiz kalmamıza yardımcı olacak cinste.

DARK - Oyun İncelemesi

Karakterimiz üç farklı ana yetenek başlığına sahip. Inherent, Vampiric ve Passive olmak üzere bölünen yeteneklerden Inherent dört, Vampiric sekiz ve Passive dört farklı alt yetenek barındırıyor. Inherent kısmında Shadow Leap, Instant Kiss, Vampire Vision gibi temel özelliklerimiz ve bunların upgrade’leri bulunuyorken, Vampiric kısmında Shadow Grip, Regeneration ve Subdue gibi açılmayı ve geliştirilmeyi bekleyen aktif özelliklerimiz mevcut. Passive kısmındaysa bence oyundaki en önemli özellikler var ki Assassin, Toughness ve Blood gibi isimler bence büyük önem taşıyor.

DARK - Oyun İncelemesi

Dediğim gibi genelde saklanarak geçiyor hayatımız ama yapay zekâ da sürekli peşimizde koşturuyor. Her düşmanın bir rotası bulunmakta ve peşlerine düşerek kendilerini ortadan kaldırıyoruz ama ceset gören ya da ses duyan başka bir birim hemen yanımızda bitiveriyor. Mesafeye göre bizi gördüklerinde verdikleri tepki çok hızlı ya da çok daha yavaş oluyor ki bunu zaten ekranın ortasında çıkan çemberin kırmızıya dönmesiyle görebiliyoruz. Blood Point ile çalışan yeteneklerimizi sık kullanmak istediğimizdeyse kan içmemiz gerekiyor ama kan içme süresi uzun olduğu için konuyla alakalı yeteneklere puan vermeden oyun biraz imkânsıza dönüşüyor. Öte yandan öldürdüğümüz birimleri taşıyabiliyor, bu sayede düşmanların her yanda bizi aramalarını da engelleyebiliyoruz.

Yani bu oyunda iş var aslında fakat nedense yapımcılar bir yerde sıkılmış gibi anladım ben. Yani oynanabilirlik bir hayli düşük ama saklanma teması düzgün çalıştığı için oynatıyor kendisini. Diğer taraftan çok “odun” bir oyun ama işte böyle bir hırs yaptırıyor adama, “geçerim ben burayı da kimselere görünmeden” dedirterek. Anlayacağınız DARK’ı vampir teması için değil de gizlilik temasını seviyorsanız almanızı öneririm ki bu sevginin bayağı büyük olması gerekmekte.

Oyunu indirmek için;
DARK PC Rip Full Tek Link indir

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.