Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Wargame: AirLand Battle - Oyun İncelemesi

Wargame: AirLand Battle - Oyun İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   Meliksah_2006   25-06-2015, 19:20   0   
Wargame: AirLand Battle - Oyun İncelemesi

Eugen Systems isimli firmanın ilk olarak 2012 yılında ürettiği Wargame: European Escalation’ın bir nevi devamı niteliğini taşıyan Wargame: AirLand Battle, biz strateji severleri harika bir şekilde hedeflemiş durumda. Kendisine farklı bir kitle yaratan yapımcı ekipse 2010 yılında ürettiği R.U.S.E. ile modern strateji oyuncusunun dikkatini çekmeyi başarmıştı. Bu başarının ardında yatan sebep, AirLand Battle’da da olan farklı oyun mantığıydı.

Wargame: AirLand Battle - Oyun İncelemesi

Nedir bu farklılık?” diyenler için söyleyecek çok fazla sözüm var aslında. Öncelikle alıştığınız strateji oyunlarını unutun derim. Yani kuşbakışı olarak belirli bir açıdan gördüğünüz, yakınlaşma opsiyonu olsa dahi oyunun dinamiklerinde bir değişime sebep olmayan yapımları böyle çok uzağa atın, bırakın, orada kalsınlar bir süre... AirLand Battle’ın en büyük farklılığı, şüphesiz ki harita üzerindeki kontrol gücümüz. Savaş haritasından çok uzağa zum yaparak çok daha geniş ve stratejik bir görüntü elde edebildiğimiz gibi, dilersek haritaya olabildiğince yakınlaşıp savaşın en ince detaylarını bile gözlemleyebiliyoruz. Tabii ki bu farklı bakış açılarının oyuna ve biz kullanıcıya büyük etkileri var. Genel harita görüşü sayesinde nerede, kim var, rahatlıkla görebiliyorken, birazcık yakınlaşmak suretiyle düşman birimleriyle aramızdaki mesafeyi keşfedebiliyor, gerekirse fazlasıyla yakınlaşıp her birimi tek tek kontrol edebiliyoruz. Yani sadece zum seçeneğiyle bile envaiçeşit stratejik hamleyi yapmamız mümkün kılınıyor.

Wargame: AirLand Battle - Oyun İncelemesi

Tutorial’lar AirLand Battle’ın bence can damarı zira normalde bilinenden çok daha farklı bir strateji oyunundan bahsediyoruz. Beş adet farklı ve kendi içinde zorluk seviyeleri bulunan tutorial’ları oynamadan sakın oyuna başlamayın. AirLand Battle’ın temelinde hem tek kişilik, hem de multiplayer mod bulunuyor. Özellikle online oyun modu esnasında 10’a 10 karşılaşmalar yapabiliyor olmak muazzam bir deneyim oldu benim için. Daha da ilgimi çeken, online ortamda teke tek campaign oynayabilmek oldu. Özellikle 10 kişilik haritalar üzerinde strateji yapmak, farklı noktaları ele geçirmek için uzun süre mücadele verdikten sonra aniden bu bölgeleri kaybedebilmek, strateji konusundan benden tam not aldı.

Wargame: AirLand Battle - Oyun İncelemesi

Campaign haritalarına bakacak olursak, Very Small’dan başlayan ve Long’a kadar giden senaryolar var. Her birinin farklı haritaları işaret ettiği bu senaryolar, kendi içinde de farklı zorluk seviyelerine ayrılmış durumda. Temel savaş sistemine baktığımızdaysa kontrol altında tutulması gereken birçok birim yer alıyor. Karşımıza çıkan harita üzerinde savaşa başladığımız anda sol üst tarafta bulunan Production Menu aracılığıyla daha önceden sahip olduğumuz puanlarımızı harcıyoruz ki rakibimiz de aynı sistemle hareket ediyor. Harita üzerinde farklı farkı bölgeler var ve gerekli lojistik cihazımıza burada bekletmek suretiyle hâkim olabiliyoruz. Bölge elde etmenin bir diğer anlamı, daha hızlı kaynak kazanmak demek... Logicsitcs haricinde Reconnaissance, Tanks, Infantry, Support, Vehicles, Helicopters ve Planes olmak üzere toplam sekiz ana başlık altında birçok birime sahibiz. Birimlerimiz savaştıkça seviye atlayabiliyor ya da biz onları en başta daha fazla para verip hâlihazırda seviye atlamış olarak saflarımıza dâhil edebiliyoruz.

Wargame: AirLand Battle - Oyun İncelemesi

AirLand Battle oynarken haritalar kadar birimlerimize de dikkat etmemiz gerekiyor çünkü her bir birimin envaiçeşit detayı bulunuyor. İlk olarak her mekanize birimin belirli bir benzin oranı var ve benzin bittiği takdirde cihaz da orada gömülüp kalıyor. Ayrıca her birimin belirli miktarda mühimmatı bulunmakta ve aynı şekilde mühimmatı biten bir birim sadece etrafta gezinebiliyor. Birimlerimizi desteklemek içinse harita üzerindeki bazı özel noktaların yanında durmamız gerekiyor. Bu arada “I” tuşu, birimleri tanımanın en iyi yolu. Ne kadar zırhları var, hangi çeşit mermi kullanıyorlar, kime karşı daha güçlüler ve benzeri daha birçok bilgi bulunmakta.

Wargame: AirLand Battle - Oyun İncelemesi

Bu denli devasa bir oyunun, bu kadar fazla detaya yer vermesi beni çok etkiledi. Ne bir Total War gibi hantal, ne de bir StarCraft gibi seri. Detaylar kendi içerisinde çoğalabildiği gibi, bazı temel noktaları kavradıktan sonra çok daha hızlı bir oyun deneyimi yaşamamız mümkün oluyor. AirLand Battle özellikle kendisinden bir önceki yapım olan European Escalation’ı aradan kısa bir süre geçmesine rağmen geride bırakmayı bilmiş bir yapım.

Oyunu indirmek için;
Eklenecektir...

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.