Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Heroes of Might Magic VI Shades of Darkness İncelemesi

Heroes of Might Magic VI Shades of Darkness İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   MoonWaLker   19-07-2015, 03:39   0   
Heroes of Might Magic VI Shades of Darkness İncelemesi

Heroes serisiyle alakalı hangi yazıyı yazarsam yazayım, üçüncü oyunun adını anmadan şuradan şuraya gitmem... Misal, az önce andım, mutluyum. Sizlerin de bildiği gibi, seri özellikle beşinci oyununda sonra kimileri için toparlanmayı başarmıştı, kimileri içinse halen nafile çabalar gösteren bir yapımdı. Altıncı oyun, ilk etapta beşinci oyunu aratacak seviyede sorunlarla çıktı karşımıza. Limitli kale seçenekleri mi dersiniz, üçüncü oyundan alıştığımız ve her seferinde merakla daha iyisini görmeyi umduğumuz kale içi görüntüleri mi dersiniz... Nitekim oyun pazarını birazcık takip edenler, altıncı oyunun bununla kalmayacağını biliyorlardı ve öyle de oldu. Oyun çıktıktan kısa bir süre sonra hakkında dedikoduların dolaştığı Shades of Darkness artık karşımıza ve beraberinde birçok yeniliği de getirmiş bulunuyor.

Heroes of Might Magic VI Shades of Darkness İncelemesi

Ana oyunun ilk etaptaki en büyük sorunu kesinlikle kale eksikliğiydi. İşte bu durum Shades of Darkness ile birlikte azıcık da olsa değişiyor ve karşımıza Dark Elfler çıkıyor. Beşinci oyunda kendisini sıkça kontrol ettiğim bu güzide ırkı, eskiye sağdık kalınmış bir şekilde yeni halde görünce inanın içimi bir heyecan kapladı. Daha da önemlisi, o bilindik pis Dark Elf senaryosu oyuna harika bir şekilde yedirilmiş. Esas karakterimizin adı Raelag ve seriye aşina olanlar onu beşinci oyundan anında hatırlayacaklardır. Dungeon kalesinin başında bulunan karakterimiz, akıl hocası Sorshan ile birlikte yeni bir Dark Elf ulusu kurma peşinde. Bu işi başarmaksa hiç kolay değil. Öncelikle oyunun geçtiği dönemden yüzyıl kadar önce, Sheogh’a götürülen Invisible Library’yi yeniden ele geçirmesi gerekiyor. İlk hedef, Unicorn Duchy tarafından korunan ve Reliquary bölgesindeki Queen Tuidhana’nın küllerini ele geçirmek... Bu yazdığım kısım aynı zamanda oyunu açtığınız anda karşınıza çıkan ilk görevin de temelini oluşturmakta. Yine ana oyunda olduğu gibi, birçok farklı ara demo söz konusu ki her ne kadar zayıf kalsalar da Dark Elf ruhunu harika bir şekilde anlamamızı sağlıyor. Bu arada ilk bölüme başlama ekranında kendimize ait bir kahraman yaratmamız gerekiyor. Ufak bir resim, yani portre seçerek işe başlıyoruz ve hemen ardından gelen kısımda kahramanımızın Specialization’ını belirliyoruz. Burada dikkatli olmak lazım zira kaynaklarla ilgili yeteneklerden çok, savunma ya da saldırı modellerine yönelmek faydalı olacaktır. Aksi halde oyuna birazcık bile yabancıysanız, ilk bölümü geçmenize imkân olmaz... Son kısımdaysa Affinity’imizi seçiyoruz ki bu da aslında savaşçı mı, yoksa büyücü mü olacağımızın göstergesi.

Heroes of Might Magic VI Shades of Darkness İncelemesi

Oyuna genel olarak bakmak gerekirse ana oyundan çok da fazla değiştiğini söyleyemem. Aslında zaten kendi türüne göre fazlasıyla detaylı grafiklere, karakter modellemelerine ve animasyonlara sahip bir oyundu. Tek bir zum işlemiyle modellemeleri yakından görebiliyor olmaksa yine muazzam bir deneyim. Tür olarak sıra tabanlı strateji olduğu için oyun yapısında da herhangi bir değişiklik bulunmuyor ama Shades of Darkness ile birlikte oyuna eklenen Dungeon kalesi başlı başına bir değişim getirmiş durumda. İlk olarak kalenin kendisine özel olan birimleri, Heroes of Might & Magic III tutkunlarını yeniden ekran başına geçirmeye yetecektir. (En azından bir süreliğine...) Oyun içine en büyük etkiyse tüm ırkların savaştıkça kazandıkları genel yeteneklerin Dark Elf çesi tarafından geliyor: Shroud of Malassa. Tıpkı diğer ırklarda olduğu gibi üç kademeye sahip olan yetenek, uygulandığı üniteye kendisi saldırana, AoE bir büyü altında kalana ya da düşmanla yüz yüze gelinceye kadar görünmezlik sağlıyor. Ayrıca görünmez olan birim saldırısı sırasında %10 oranında saldırı gücü alıyorken, kendisine herhangi bir geri saldırı söz konusu olmuyor. Yetmezmiş gibi iki turluğuna daha az zarar alıyor. Yani menzilli ünitelerimiz artık gereğinden de fazla tehlike altıda. Bu arada içiniz rahatlasın, özellik ilk etapta sadece “core” üniteler üzerinde kullanabiliyorken, diğer üniteler özelliğin ikinci ve üçüncü seviyesiyle görünmezliğe bürünebiliyor.

Heroes of Might Magic VI Shades of Darkness İncelemesi

Yeni kale içindekiler de dâhil olmak üzere, oyuna toplamda 20 adet yaratık eklenmiş bulunuyor. 10 adet yeni binanın yanı sıra hemen ilk görevde bile görebileceğimiz üç adet yeni zırh seti kendisine yer bulmuş. Eğer sıra tabanlı strateji seviyorsanız, Shades of Darkness’ı kaçırmak gerçekten çok yanlış olur...

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.