Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Dead Space 3 Oyun İncelemesi

Dead Space 3 Oyun İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   MoonWaLker   24-07-2015, 20:44   9   
Dead Space 3 Oyun İncelemesi

Hayatımdaki en kötü tahmini sanıyorum ki Dead Space için yapmışımdır. Electronic Arts’ın “Dead Space” adında bir oyun üzerinde çalıştığı haberleriyle zaten pek ilgilenmedim ama çıkan ilk tanıtım videolarını da takip etmeden duramadım. Bu videolar bana bir başka “sıradan” oyunun sinyallerini verdi nedense ve Dead Space’in ufukta yok olup giden bir oyun olacağına kanaat getirdim. O dönem kiminle konuşsam, “Berbat bir oyun olacak...” deyip durdum, bu kadar da iddialıydım. Sonra oyun piyasaya çıktı, tasımı tarağımı topladım, yerleştim Bora Bora adasına. (Param çoktu.) Dead Space beni öylesine kötü bir şekilde ters köşeye yatırmıştı ki... Bir yandan kendimden şüphe edip üzülüyor, bir yandan da seviniyordum; Electronic Arts’ın bizi böylesine kaliteli bir oyunla buluşturması beni çok mutlu etmişti.

Dead Space gerçekten çok iyi bir oyundu. Resident Evil benzeri oynanışıyla hem doyurdu, hem de Resident Evil’dan beter korku sahneleriyle herkesin gecelerini altüst etti. Dead Space 2’de macera bir ileri aşamaya taşındı, rahatsızlık boyutu yükseldi bünyelerde; oyunu bir oynayan, bir kez daha oynarken ebeveyn kontrolüne bırakıldı.

Dead Space 3 Oyun İncelemesi

Bir gün, bir Çek televizyon muhabiri -diye hatırlıyorum- Visceral Games’in ofisine daldı ve kocaman bir panoya yazılı bir Dead Space 3 logosunu görüntüledi. O gün anladık ki uykusuz günler geri dönüyor, ümitsizlik bir kez daha bizi esir almak için kuyumuzu kazıyordu. Bu sefer yalnız kalmayacağımız söylendi, istediğimiz silahı üretebileceğimizin vaatleri verildi, para ödeyerek işleri kolaylaştırabileceğimiz tekrar tekrar bilgi geçildi ama rahatlamadık. Biliyorduk ki Necromorph’lar yine en beklenmedik anda üstümüze atlayacaktı, yine o pis sesleriyle bize hayatı zindan edecekti... Hepsi oldu, hepsini yaşadık ve 20 saatin sonunda, ben artık tanıdığınız ben değilim!

Bahtsız Isaac


Hatırlar mısınız, Isaac’in bir kız arkadaşı vardı “Ellie” adında. İşte o kız The Last of Us’taki kız! (Tansiyonu yükselttim mi?) Şaka yapıyorum, o değil. İkinci oyunda kız arkadaşımız olan Ellie, yeni oyunda artık kız arkadaşımız değil. Kız o kadar mesajlar attı, arayıp sordu ama biz cevap vermedik. Neden? Biraz öküzüz çünkü. Kendimizi (Isaac’iz biz.) toplumdan soyutladık, öyle garip bir hayat yaşıyoruz. Tabii ki o kadar Marker’lar, Necromorph’lar sizin de hayatınıza girseydi, siz de izole bir hayat yaşamak isteyebilirdiniz. (Ben olsam Ellie gibi bir kadına sarılıp onu bir daha asla bırakmazdım.) Her neyse, oyunun hemen başlarında Ellie’yi kurtarmak için bir operasyona çıkıyoruz apar topar ve kendimizi yine Necromorph’larla mücadele ederken buluyoruz. İçinde bulunduğumuz gemi patlıyor, bir mühendis olan Isaac hemen kontrolü eline alıyor, mürettebatı yönlendirip gemiyi ayakta tutmaya çalışıyor ve büyük macera bir kez daha başlıyor.

Orada “3” takısı olmasına rağmen oyuna adım attığınız saniye her şey tanıdık geliyor; kontroller, atış hissiyatı, görüntüler, kaplamalar... Sanki Dead Space 2 hiç bitmemiş ve biz de kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Dead Space 3 Oyun İncelemesi

Isaac’i kontrol etmek, diğer Dead Space oyunlarından hiç farklı değil. Yine yavaş yavaş yürüyor, yine düşmanlarımızı yavaşlatıyor, yine makineleri çalıştırmak, uzaktaki nesneleri yakalamak için telepatik güçlerimizi kullanıyor ve yine ateş etmek için illaki hedef alıyoruz. Bir ara dikkat ettim, resmen sürekli nişan alarak ilerliyorum oyunda. Yıl 2013, üçüncü oyun olmuş, artık nişan almadan da ateş edebilseydik fena olmaz mıydı? Üstelik oyunun türü “survival horror”dan, “dungeon crawler”a dönüşmüşken...

Şimdi bu konunun uzun ve detaylı bir şekilde anlatılması icap ediyor. Dead Space serisinin ilk iki oyununu oynadıysanız, fark etmişsinizdir ki olan bitenler Resident Evil’ın biraz uzayda geçeni tadındaydı. Önceden ayarlanmış sahneler, mekânlar, görevler ve oyunun genel atmosferi tam anlamıyla sizi korkutmak ve o yalnızlık hissini iyice size aşılamak üzere kurulmuştu. Bu iki oyunda temel amacımız, önümüzdeki hikâyenin tadını çıkarmak ve bu sırada da korkudan altımıza kaçırmamaktı. Yeni oyunda olaylar biraz farklı. Bir kere artık önümüzde “yan görevler” var. Bunları yapıp yapmamak tamamıyla bize kalmış durumda. Yan görevleri niye yapıyor olduğumuz da oyunun Diablo’ya kayan kısmını özetliyor...

Eskiden neydi; bir silah bulduğumuzda sevinirdik, daha da iyisini bulduğumuzda coşardık, en çok sevdiğimiz silaha kavuşunca da onu asla bırakmak istemezdik. Silahları güçlendirmek için çipler bulurduk, sevdiğimiz silahlara bunları uygulayıp daha da güçlü olmalarını sağlardık. Dead Space 3’ün en büyük yeniliği de silahlarda yatıyor. (Birazdan iki konuyu bağlayacağım, sabırsızlanmayın.)

Oyuna yine Plasma Cutter, Machine Gun ile başlıyor ve hemen ardından Line Gun’ı envanterinize ekliyorsunuz? Peki nasıl... (Sürekli konuyu erteliyor.) Artık yoldan silah bulma devri kapandı; Dead Space 3’te kendi silahınızı, kendiniz yapıyorsunuz. Silahları üretmek için silahların bölümlerini oluşturmak ve bunları oluşturmak için de gerekli materyalleri toplamak gerekiyor. Materyaller de her yerde; kutularda, dolaplarda, cesetlerde, Necromorph’ların bedenlerinde... Daha iyi silahlar, daha kolay Necromorph avlamak, daha fazla hayatta kalmak demek. Bu silahları üretmek için gerekenleri bulmak da saatler süren avcılık demek...

Dead Space 3 Oyun İncelemesi

Şu şemayı uzatabilir misiniz?


Silah üretmek için iki yöntem izliyor ve bir adet mekâna ihtiyaç duyuyoruz. Workbench’ler bize silah veya başka ekipmanların üretiminde yardımcı oluyor. Workbench’i bulduktan sonra ya hazır şemalarda yer alan silahlardan birini üretebiliyor ya da kendi silahımızı parça parça kuruyoruz.

Bir silahı üretmek için Frame’e, Tool’a ve Tip’e ihtiyacımız var. Frame’ler silahın büyüklüğünü belirliyor. Daha ağır ve nispeten güçlü silahlar üretmek için Heavy Frame’ler bulmamız gerekiyor örneğin. Frame’i bulduktan veya oluşturduktan sonra bir Tool ile bu silaha güç vermemiz gerekiyor. Tool’lar aynı zamanda silahın element hasarını da belirliyor. Aslında bu iki parça, silahı oluşturmaya yetiyor zira Tip olarak da standart Tip belirleniyor. Silahın farklı özellikler kazanmasını sağlayan Tip’ler eklemek de mümkün elbette ki. Tamamıyla opsiyonel olan ama silaha ikincil bir atış mekanizması ekleyen Attachment’lar da yine birçok çeşitte. Kurşunlara elektrik etkisi ekleyenler de var, silahınızı otomatik olarak dolduran da, dürbün eki yapan da...

Silahlar bu oyunun her şeyi arkadaşlar, onu bilmelisiniz. Yani sizin bu tarafta beziniz yoksa bu oyuna hiç bulaşmayın bile zira Dead Space 3, korku türünden çıkmış ve daha iyi silah, daha çok parça mantığına bürünmüş, farklı bir oyuna dönüşmüş.

Silahları oluşturmak için oyunda bolca materyal buluyorsunuz. Scrap Metal, Somatic Gel, Transducer... Her silah parçası farklı miktarda bu parçalardan istiyor ama bundan daha da kötüsü, zırhınız ve sağlık, stasis paketleri de aynı materyallere gereksinim duyuyor. Zaten oyunun amaçladığı da bu: Sürekli parça peşinde koş, hayatta kalmak için araştır!

Mesela diyelim ki iki - üç tane sağlık paketiniz kaldı ve Somatic Gel’le yeni paketler üretmeniz gerekiyor. Aynı zamanda bir bakıyorsunuz, zırhınızın bir sonraki hasara dayanıklılık güncellemesinde yine Somatic Gel ihtiyacı var. Yetmiyormuş gibi, üretmek istediğiniz silahın bir parçasında da Somatic Gel kullanılıyor. Hadi bakalım, hangisini seçeceksiniz? Oyun sizi bu duruma o kadar çok düşürüyor ki seçim yaparken sürekli ileriyi tahmin etmeniz gerekiyor.

Ve bahsettiğim yan görevlerin amacına geldik. Yan görevler genellikle sonunda size güzel bir ödül bırakan ve bolca yaratık öldürdüğünüz görevleri kapsıyor. Bu görevlerin bir yerinde de içerisinde çok hoş ekipmanlar olan bir kapı yer alıyor ama kapıyı açmak için Tungsten Torque Bar isteniyor. O Torque Bar ki bir silaha bir parça takmak için gereken, zor bulunan materyallerden bir tanesi... Kapıyı mı açacaksınız, silahı mı üreteceksiniz? Oyun sizi sürekli araştırmaya ve önünüze gelen her türlü görevi yapmaya itiyor. Ve sonunda bir bakıyorsunuz, eliniz Downloadable Content’e gitmiş ve para vererek materyal satın alıyorsunuz! Evet, Dead Space 3, oyunun parasından öte de gözünü paranıza dikmiş durumda...


Sonu gelmeyen mücadele


Materyal toplamanın bir yolu da Scavenger Bot’lardan geçiyor. Bunları salıyorsunuz, gidip sizin için materyal toplayıp geri dönüyorlar. Dilerdik ki onları da kendimiz kullanalım ama otomatik hareket ediyorlar. (Bunları alıp elinizde dolanmayın; nereye salmanız gerektiğini belirten bir ses duyacaksınız, onu duyduğunuz yerde salın gitsin.)

Materyal toplamanın ötesinde elbette ki yine çeşit çeşit Necromorph’la karşılaşıyoruz ama bunların çoğu daha önce gördüğünüz türde; hatta aynı düşmanlarla üçüncü kez mücadele etmek bende biraz sıkıntı yaratmadı da değil. Ortaya çıktıklarında çıkardıkları abartılı sesten, ezildiklerinde çıkardıkları ezilme sesi bile aynı. Onları yine eklem yerlerine vurarak öldürüyoruz, bunu da hatırlatayım. (Burada düşmanları kafasından vurmak bir çözüm değil. En azından insan olmayanları...)

Dead Space 3 Oyun İncelemesi

İlk iki Dead Space oyununu oynayanlar bilirler ki bu oyunda akılda kalıcı sahneler çoktur. Dead Space 3 bu konuda biraz çuvallıyor zira olay materyal avına döndüğü için daha sıradan bölüm tasarımları söz konusu olmuş. Sırf geri dönüp bir bölümü bol bol oynayalım diye bölümler kolaylaştırılmış, bölümlerin heyecanı alınmış. Çoğu zaman nereden, neyin çıkacağını bile tahmin edebiliyorsunuz. Olaylar buz gezegeni Tau Volantis’in zeminine indiğinde biraz daha farklı bir oyun oynadığınızı anlıyorsunuz ama burada da yaptıklarınız, terk edilmiş gemilerde yaptıklarınızdan ve karşılaştıklarınızdan pek farklı değil.

Oyunun sonlarına doğru şöyle bir düşünceye kapıldım (Oyunu incelemek için oynayınca insan her aşamada düşünüyor.); şayet ki ortada iki tane daha Dead Space oyunu olmasaydı, bu oyunu klasikler arasına rahatlıkla alabilirdik. Fakat Dead Space’in nasıl bir oyun olduğunu bildikten sonra, oyunun atmosferindeki ve amacındaki bu radikal değişiklik beni biraz rahatsız etti. Dead Space benim gözümde sağlam bir senaryoya sahip, etkileyici sahnelerle dolu bir survival horror oyunuydu; Dead Space 3 ise neredeyse RPG diyebileceğim bir türe kaymış. Uzun oyun süresi, anlaşmalı oyun modu, oyunu bitirdikten sonra açılan New Game+ modu ve sağlam oynanışı ile yine iyi bir oyun ama artık övecek, orijinal bulacak tarafı da pek kalmamış durumda. Oyunun hala eski, “oyun içinde kullanılan öğeleri” kullanıyor olması ve oynanışa, atmosfere tatmin edici bir katkıda bulunmamış olması beni maalesef olumsuz tarafa doğru itti. Hiçbir şekilde kötü bir oyun değil lakin ilk iki Dead Space’in görkeminden de uzak...

Oyunu indirmek için;
Dead Space 3 Full Tek Link indir

Yorum Ekle




Değerli Üye
NostraKabuS 1 Mart 2016 12:00
Turan Genç,

Değerli kardeşim, üzülme ben biraz agresif gözüksem de kalbim pamuk gibidir hemen yumuşarım. aslında ben kızmadım sadece bazı konuların altını kalın kalın çizerek hatırlatmalar yaptım o kadar. Bu güne kadar yüzlerce kişiyi Grafik Tasarımcı veya 3D Modellemci yada Oyun geliştiricisi olarak yetiştirdim. Bazı üniversitelerin daveti üzerine de dışarıdan katkıda da bulunuyorum.

Uzun bir dönem 1995 sonrası Türkiye'nin ilk Grafik sitesini sonrasında Oyun geliştirme hakkında eğitimler verdiğim DuruGames.com u kurdum. Ama o dönemlerden 2 sene öncesine kadar yani YOUTUBE politikasını değiştirip insanların interaktif katılımlarını geliştirdikten öncesine kadar sitelerimde dersler verdim. Lakin alaka şimdiki gibi olmadığı için , yani Youtube bu denli aktif kullanılmadığı için ziyaretçilerde az olduğu için kapattım. Ama son dönemlerde Youtube kullanıcılarının artması ve her konuda derslerin verilmiş olması ile hareketlenen oyun piyasasına bir çok senin gibi yeni Acemi Basic Developers yetişmeye başladı. Pek çok konuda soru soranlar ve sorunlarına çare arayanlar çoğaldı.

Bende karar verdim en kısa sürede sizler için ( basic developers) kapattığım site ve sosyal medya plartformlarımı harekete geçirmeyi planlamaktayım.
Amaç bu sefer bu oyun sektörünü daha ileiye taşıyacak gerçek resmi kimlik kazndıracak bir ortama dönüşmesini sağlayacağım. Yıllardır girişimim sayesinde Oyun sektörünü hep bir fabrika gibi düşünmüş gençlerin ve bu işe gönül vermiş kişileri bir araya getirerek Dünyanın en büyük yazılım ve animasyon kurluşunu oluşturmayı planladım. Bu konudada çok adımlar da attım zamanında, (şirketler kurudum vs...)

Şimdi herşeye sıfırdan başlamak gerekecekse de ben bunu gerçekleştirmeyi çok isterim en azından benden sonraki gelecek nesillere doğru , dürüst çok kazançlı bir mesleği bırakmış olacağım , Oyun sektörünün bir takım ülke güçlerinin tekelinden çıkmasına öncülük edeceğimizi umuyorum.

Önemli olan hayal etmesini becerebilmektir arkadaşlar.. Unutmayın ! hayal ettik, Aya Çıktık, hayal ettik Işığı keşfettik, hayal ettik uzayı keşfettik....

Onun için hayal etmeyi hiç bırakmayın, önemli olan hayallerinizi gerçeğe dönüşmesini sağlayacak neden - niçin ve sebepleri bir araya getirebilmektir..

Yılmaz DURU -
Software Engineer and Game Developer / Designer / 3D Design

--------------------


Üye
Turan Genç 5 Şubat 2016 20:43
NostraKabuS,
Başkan Söylediklerine lafım yok. Çok haklısın Niyetim seni kızdırmak veya farklı bir algı oluşturmak değil. :)
Sonuç da Büyüğümsün ne desen doğrudur! Haklısın ben bu işte yenin de yenisiyim :( unity de 2 tane dağ yapıp arasından şelale geçirmekle oyun geliştiricisi olunmuz :(
Bence sen bu işlerin artık Patronu olmuşsun.Saygım sonsuz. Bana bu oyun geliştirme konsun da Ustalık yapar mısın? Benim ustam olur musun? Yani Bana ustan kim sana bunları kim öğretti dediklerinde Seni göstermek istiyorum :) Beni öğrencin olarak kabul eder misin?
Nereden başlamam lazım veya hangi programdan? Şuan CRYENGİNE 3 ü kullanıyorum :)
Görüş ve Önerilerine her daim açığım :) Beni facebook dan bulmak istersen alttaki linkden ulaşablirsin


Değerli Üye
NostraKabuS 5 Şubat 2016 11:59
Turan Genç,

Önce Türkçeyi doğru kullanalım. Türkçe Alfabesinde "W" yoktur. Buna dikkat. Siz yeni gençler önce güzel Türkçe'mize sahip çıkın..

Ben 35 yıldır oyun programllıyorum, 65 üzerinde oyunun geliştirmesinde bulunmaktayım. Abartısız işim gereği yüz binlerce oyunda varım ve oyunların her bir karesinde neler yer alıyor, teknolojik gelişmeleri nedir her şeyini iyi bilirim. Sizin "oyundur ya oynarız ne var bunda "dediğiniz her oyunun son 15 sendir tek ele geçerek bazı gizli örgütlerin beyin yıkama aracı olarak kullandığını söyleyebilirim. Bu konularda 2 kitap yazdım. Ayrıca uzmanlık alanımda budur zaten. Sizlerin basit gib gördüğü oyunlar aslında tamamen gençlerin biliçlerini sıfırlayıp ayrı bir beyin yaratmak üzerine programlanıyor, kurgulanıyor oyunlar artık.

Bir düşünsenize neden piyasada bilindik bilinmedik hep VAMPİR, ZOMBİ,KELLE KESME KOPARTMA PARÇALAMA temalı oyunlar söz konusu? Mesela bir oyun var bir sahnesinde seni kuranın üzerinden basıp geçmeye zorluyor. Aslında yerde duran bir kitap gibi gözüken bu sahnede dikkatli bakılırsa yerdeki üzerinde basıp geçmek zornda olduğun Kuranı kerim... aynı oyunda onlarca daha gizli mesajlar saklanmıştır.

En basitini söyleyeyim bir online oyunda sana diyor ki , "KİLİSEYE gidip dua edersen askeri gücün artacak, Kilisenin seviyesini artırdıkça İNANCIN da artacak" diyor ne kadar masumane bir şey değil mi?

işte değerli kardeşlerim sizlerin ne kültürü nede algılama seviyesi bu tür vakkalara karşı eğitimsiz olduğu için , sizlere sıradan gözükebilir. ama bir bilim ile iç içe birisi olarak , bu tarz olayların bilmeden bilincinizi değiştirebileceğini kanıtlarla biliyoruz.

Ben ömrümün 35 sensini ( ki 50 yaşındayım) bu bilinçsizliği öğretmekle geçmekti. Dahası gençlere bir an evvel oyun programlamayı öğretip kendi Türk yapımı oyunlar üzertmesi için elimden geldiğince de katkıda bulundum, bulunuyorum.

Ben buradayım, henüz ölmedim!.. yaşıyorum.. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk "En genç oyun programcısı" ünvanının sahibiyim... Siz gençlere yine uyarıyorum her gördüğünüze inanmayın, araştırın, okuyun kendinizi geliştirn. Okudukça araştırdıkça ufuklarınız da artacaktır

--------------------


Üye
Turan Genç 29 Ocak 2016 21:09
NostraKabuS,
gamer Söylediklerinize katılıyorum ve şiddetle destekliyorum. Ama şöylede bir konu warki oyun yapamaya çalışan birisi olarak da şunu söylemek istiyorum. Kendinize veya çocuğunuza oyun satın alırken oyunun paketinin sağ alt köşesinde +12 den başlayıp +24 e kadar yaş aralığı yazar BUNA DİKKAT EDİN. 12 yaşının altındaki bir çocuğa daha basit ve öğretici oyunlar yerine tutup +24 diye sınıflandırılan OUT LAST isimli oyunu satın alırsanız bu çocuklarda çok büyük bir travmaya sebep olur! gamer

Konunun başında da söylediğim gibi Oyun yapma ile uğraşan bir insanım. Bütün oyunlarda ÖLÜM KOL GEZİYOR, ADAM ÖLDÜREREK PUAN KAZANMAYI MODA YAPMIŞLAR, KAN AKITMAK SIRADAN GELMİŞ gibi sözleri söyleyerek oyunlara kızıp çöpe atmak yerine çocuklarınıza ve diğer çocuklara yaşlarına uygun oyunlar seçmenizi tawsiye ederim. Siz zaten en başından kendinizi ve psikolojinizin ne sewiyede olduğunu bilen bi insansınız. Siz bu gün oturup 2 saat GTA 4 oynayıp değişekcek değilsiniz heralde. hi


Değerli Üye
NostraKabuS 29 Ocak 2016 10:41
şiddet içeren her oyun kötüdür. bilhassa zombi, korku ögelerine sığınıp insan veya yaratık parçalayıp yok edilmiş olması. Oyun deyip geçmeyin şiddet önce çocuklar sonra gençler üzerinde ciddi kalıcı travmalar bırakır.benim bildiğim onlarca kişi ( çocuk ve genç) bu tür oyunlar yüzünden psikolojisi bozulduğu gerekçesi ile tedavi edilmekte. aman dikkat gençler...

--------------------


Ziyaretçi
DorothyPhat 29 Ocak 2016 00:24
oyun güzel ama kasıyor bilgisayarım kaldırmıyor :D anca yazısını okuyoruz..


Ziyaretçi
Lynelletuh 21 Ocak 2016 07:52
oynadığım en iyi oyunlardan


Ziyaretçi
Shirleylat 20 Ocak 2016 11:17
Teşekkürler.


Ziyaretçi
Ashleyhita 20 Ocak 2016 09:21
Saolun



 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.