Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Disciples III PC İncelemesi

Disciples III PC İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   MoonWaLker   24-09-2015, 16:05   1   
Disciples III PC İncelemesi

Disciples ismini ilk defa duyuyorsanız, turn based (sıra tabanlı) stratejiyle pek bir alakanız yok demektir. Kaldı ki RPG öğeli oyunlarla da aranız çok iyi değil demektir. Nitekim hiçbir şey için geç değil; bir an evvel Disciples III (DIII) edinip bu serüvene ortak olabilirsiniz. İlk iki oyunu büyük ses getiren bir yapımdı Disciples. Aradan uzun yıllar geçtikten sonra, sonunda üçüncü oyunuyla biz oyun severlerin karşısına çıktı.

Bir sen, bir ben


“Turn based” denilince akla gelen ilk oyun şüphesiz Heroes of Might and Magic serisidir. Disciples III ise bu oyun yapısına birkaç yenilik ekleyerek, hali hazırda olan yapıyı yeni oyununda da sürdürmüş. Öncelikle çok fazla ırk olmadığını belirtmek istiyorum. Eski oyunlara bakacak olursak; bu durumu gelecek eklenti paketleriyle değiştirecekler diyebilirim. Oyuna başladığımızda seçilmeyi bekleyen ırklarsa; Empire, Legion of the Damned ve Elven Alliance olarak karşımıza çıkıyorlar.

Disciples III PC İncelemesi

Bildiğimiz; “Bir sen oyna, bir de ben oynayayım” sistemini şenlendirmek için savaş haritalarına birçok özel nokta eklenmiş. Bu noktalar birbirinden farklı ekstra özellikler veriyor yaratıklarımıza. Bir tanesi yakın dövüş zararını iki katına çıkartıyorken, menzilli vuruşları ve büyü gücünü de iki katına çıkaran noktalar mevcut. Açıkçası oyun haritasını gereğinden iki kat daha stratejik bir hale sokuyor bu noktalar. Çünkü tıpkı bizim gibi, düşmanımız da bu noktaların üzerine gelmeye çalışıyor. Eklenen ve göze çarpan bir diğer özellikse; herhangi bir büyü animasyonu yapılıyorken ekranın kalanın kararması ve kimin nereye, ne şekilde bir hareket yaptığını görebiliyor olmamız olmuş. Bu sayede “Az önce kim attı o büyüyü” isimli sualden kurtulmuş oluyoruz. Halen göremiyorum derseniz; renk körlüğü konusunda bir seminere gitmeniz gerekiyor demektir. (“Siyah” dedim. Ne alakaysa.)

Disciples III PC İncelemesi

DIII’ün tıpkı eski oyunlarında olduğu gibi bütün yaratıklar seviye atlayabiliyor. Özellikle bir ünitemizi yaptığımız binaya göre tamamen farklı bir yönde geliştirebiliyor olmamız, DIII’ü sevmemizdeki en büyük nedenlerden bir tanesi. Ünitelerimiz gelişme süreciyse, benim çok sevdiğim seviye atlama üzerine kurulu. Yani savaştıkça alınan yetenek puanları sonucunda, karakterlerimiz istediğimiz yönde gelişiyorlar. Ayrıca kullandığımız Hero’ların da çok detaylı bir inventory’si mevcut. Hero’lar üzerlerine envai çeşit eşya takabiliyorlar ve bu eşyaların oyuna etkisi büyük bir ölçüde oluyor. Yine Hero’larımızın oyun içerisinde kullanabildikleri büyüler sayesinde, savaşlar büyük ölçüde şekil değiştirebiliyor. Büyü demişken; oyuna başlamadan önce karakterimize üç sınıftan bir tanesini seçmemiz gerekiyor. Bunlar; Warlord, Guild Master ve Archmage olarak tasarlanmış ve açıkçası bu satırları okuduğunuz sırada daha DIII oynamaya başlamadıysanız, direk olarak Archmage seçmenizi tavsiye ederim. Neden mi? Çünkü Disciples oyunlarında bir yaratık gurubuna saldırmadan önce kendinize ya da direk düşmanınıza büyü yapabiliyorsunuz. Archmage sınıfıysa bir turda iki büyü yapabilmenizi sağlıyor ve oyundaki bütün dengeleri değiştiriyor. Düşünsenize; iki büyü savaş öncesinde, bir tane de başlar başlamaz.

Disciples III PC İncelemesi

Ayarsız


Şimdiii... Ben Disciples serisini çok seven bir dünyalıyım. Fakat yeni oyunun eksilerini de görmezden gelemeyiz. Öncelikle; (Hep de “öncelikle” deyip girişiyorum.) Yapay zekada bazı sorunlar var. Ele geçirdiğimiz bölgelerde yeşeren “Boundry Guardian”lar zamanla seviye atlıyor ama henüz ilk turlarda bile çok güçlüler. Gel gelelim yapay zeka bana mısın demiyor ve kafa göz bu Guardian’lara girişiyor. Sonuç: gg. Tabii ki yok oluyorlar. Savaş esnasındaysa birçok düşman ünitesi -eğer öndeyse- sanki diğer üniteler yokmuş gibi Hero’muza kilitleniyor ve ne varsa üstüne boşaltıyor. Seviye altıdan sonraki Hero’muzda “evet, biraz da şu tarafa vurun” diyor ve ister istemez tanklık görevi üstleniyor. Yukarda bahsettiğim savaş alanı büyüleri belki tek kullanımlıklar ama etraftan satın alınabiliyorlar. Sorunsa; aralarında 1200 gibi yüksek rakamlara sahip olan büyüler olması. Düşünün; normalde attığımız bir büyü 250 zarar puanına sahip. Eh, hal böyle olunca ne kale kalıyor, ne de yüksek seviye düşman. Komik olan bir diğer noktaysa; haritadan kaçma. Özellikle kaçış noktasına yakın olan düşman healar’ları, savaş alanını birazcık süzdükten sonra kaybedeceklerini anlıyor ve sanki şiir sevmeyen birisine zorla şiir okuyormuşçasına kaçıyorlar. E kaçan kaçsın diyorsunuz değil mi? Hah, bu edebiyat karşıtı kişi oyun sahasından çıktığı anda savaş sonunda sıfır yetenek puanı alıyoruz. Nasıl? Harika değil mi? Hoşunuza gitti, doğru söyleyin.

Disciples III PC İncelemesi

Genel hatlarıyla oyunu sevdim. Halen de oynuyorum. Çünkü kaliteli animasyonlar ve güzel grafikler ister istemez ön planda. Fakat benim oyunu oynamamın asıl sebebi; bolca RPG öğesi içeriyor olması. Kendimce iyi bir puan verdiğim bu oyun; fan kitlesi ya da kalitesi yüksek strateji arayanlar için çok düşük bir kaliteye sahip olabilir. Bilginize…

Yorum Ekle




Değerli Üye
idristemiz 28 Ekim 2016 23:34
link lütfen ?



 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.