Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Counter-Strike Global Offensive İnceleme

Counter-Strike Global Offensive İnceleme


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   78ErTaN78   2-02-2016, 20:19   0   
Counter-Strike Global Offensive İnceleme

Eğer, oyun dünyasında devrim yapan üç oyun söyle deseniz, Counter Strike (CS) kesinlikle bu üçlü içerisinde kendine rahatlıkla yer edinirdi. CS, oyun dünyasında FPS türü adına adeta bir devrimdir.

Counter-Strike Global Offensive İnceleme

Sizi biraz geçmişe götüreceğim. Çocukluk yıllarımda bir arkadaşımın sana bir oyun göstereceğim demesi ve beni kolumdan tutup bir internet cafeye götürmesiyle başladı her şey. Fakat gösterdiği oyun düşündüğünüzün tersine CS değildi. Internet cafeye gittik ve cebimizdeki son harçlığımıza kadar Crossfire haritasında Half-Life oynadık. Ancak Half-Life modları içerisinde CS benim dikkatimi çekmişti. Fazla internet cafeye takılan bir çocuk olmadığımdan oyunu da ilk defa görmüştüm ve daha sonra internet cafe kültürüne alıştıktan sonra yavaş yavaş CS oynamaya başladık. Artık cebimizde para olan ilk fırsatta mahalledeki arkadaşlarla toplanıyor ve CS oynamaya gidiyorduk. Bu sadece bizim mahallede olmuyordu elbette.

Counter-Strike Global Offensive İnceleme

CS bir Half-Life modu olmaktan çıkarak tüm dünyaya yayılan bir FPS çılgınlığı haline geldi. Counter Strike adeta dünya üzerinde kendi kültürünü oluşturdu. Genç neslin pek çoğuna baktığımda en sevilen oyun türünün FPS olduğunu görüyorum. MMOFPS oyunları ve Call of Duty, Battlefield, Medal of Honor gibi AAA projelere âşık milyonlarca genç oyuncu var. Ancak bunların yalnızca bir kısmının bildiği bir gerçek var. 2000’ler ve sonrasının FPS ve MMOFPS kültürünün oluşmasını sağlayan yegâne etken CS oldu. Piyasadaki pek çok FPS oyunu geliştiricisi, Counter Strike’ı temel alarak yeni FPS oyunları çıkardılar ve pek çok oyunun multiplayer modlarının, hala birebir olarak CS temelli olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Counter-Strike Global Offensive İnceleme

Peki FPS piyasası CS’den ilham alıp yeni bir şekle bürünürken CS bu konuda ne yaptı? Elbette Valve yetkilileri de boş durmadı, öylece bir oyun çıkarıp bırakmadılar işin peşini. Önce CS’ın yeni sürümleri ve belki de hala en popüler olan versiyonları piyasayı salladı. 1.5’ler, 1.6’lar ve 1.8’ler en çok sevilen versiyonlardı ve bende açıkçası hala 1.5 ve 1.6 versiyonuna hastayımdır. Valve bununla yetinmedi ve yeni CS oyunları yapmaya karar verdi. Aynı sene içerisinde 2004 yılında önce CS: Condition Zero sonra ise CS: Source piyasaya çıktı. CS bundan sonra ise uzun bir sessizlik dönemi geçirdi, ta ki 2012 yılına kadar. Bu yıl CS: Global Offensive (CS:GO) piyasaya sürüldü. Oyun önce bir takım tepkiler topladı. Eski oyuncular oyuna alışamadı. Ancak Valve daha sonra öyle güncellemeler yayınladı ki adeta klasik Counter Strike deneyimini yeni kaplamalar ve yeni fizik motoru ile oyunculara sunuyordu.

Counter-Strike Global Offensive İnceleme

CS:GO bir anda yepyeni bir çılgınlık oluştur du. Elbette ben de bundan nasibimi aldım ve özellikle son aylarda oyunun bağımlısı oldum. Adeta bir alkolik gibi iki maç atıp çıkayım derken sabahladığım günler birbirini kovalamaya başladı. E-spor dünyası da CS:GO ile yeni bir ivme daha kazandı. MOBA oyunlarından farklı olarak her zaman var olan bu rekabet daha fazla ses getirir hale geldi. Ancak elbette MOBA’ların şekillendirdiği e-spor dünyasıyla beraber CS:GO’da profesyonel takımlaşmadan payını aldı.

Counter-Strike Global Offensive İnceleme

Aynı League of Legends’da olduğu gibi artık CS:GO için de yepyeni bir bölümümüz bulunuyor efendim. Yine bu bölümde CS:GO e-spor dünyasında neler olup bitiyor? Oyuna ne gibi güncellemeler geldi ve bu güncellemelerin oyuna etkisi ne oldu? Bu gibi soruları cevaplayacağız ve CS:GO’nun gidişatını ele alacağız. Öncelikle son zamanlarda oyun için önemli olan bazı noktalara değinmek istiyorum.

Counter-Strike Global Offensive İnceleme

Affirmative!


Yeni yıl geldi çattı ve CS:GO heyecanı durmak bilmeden devam ediyor. Valve ekibi de yeni yıl ile beraber oyunculara küçük yenilikler sunmak istedi. Valve oyundaki bazı modellemeleri değiştirildiğini ve oyuna yeni eldiven tasarımları eklediğini açıkladı. Ayrıca sadece modellemelerde değil seslerde de bazı düzenlemelere gidildi. Bug’lar ve bazı hatalar giderildi. Bunun dışında ise oyunun yepyeni silahı Revolver CS:GO’ya eklendi. Herkes bir heyecanla silahı eline aldı, ortalık şenlik alanına döndü. E-spor dünyasına baktığımız zaman ise StarSeries XIV finallerinin gurupları belli oldu.

Counter-Strike Global Offensive İnceleme

Negative!


Geldik CS:GO’nun son zamanlarda bize çektirdiklerine. Valla ne yalan söyleyeyim Gabe abimiz son aylarda az küfür yemedi oyunculardan. Rastgele gelen eşleşmelerde hile kullanan bir takım arkadaşına denk gelmeniz ve siz masumken, son derece iyi oynadığınız halde galibiyetlerinizin bir anda silinmesi kolay bir şey değil. Tamam, sonuç olarak oyunda sizin takımınızda hile kullanan bir vatandaş tespit edilmiş ve rakip takımın hakkı yenmek istenmediği için galibiyetleriniz silinmiş olabilir. Burada benim sitemim, bre Gabe abi artık şu hile kullanımını önleyecek güvenlik yazılımlarıyla donat şu oyunu yahu. Milletin hilesi hurdası yüzünden ceremesini biz çekmeyelim bu işin.

Counter-Strike Global Offensive İnceleme

Son zamanlarda oyuncuların canlarının sıkıldığı bir diğer nokta ise rütbe düşerken Valve’ın bizi adeta uçaktan aşağı itercesine düşürmesine rağmen rütbe yükselmek için Everest dağına amuda kalkarak çıkmamızı istemesi. Son güncellemeyle çok daha belirgin hale gelen bu özellik yüzünden Master Guardian Elite’e kadar çıkan, uzun süreler ise Master Guardian II’de takılan ben bir anda Gold Nova II’ye kadar düştüm ve defalarca maç kazanmama rağmen bir türlü kendimi üst rütbelere atamadım. Evet Master Guardian seviyesi çok yüksek bir seviye olmayabilir; ancak benim seviyemdeki bir oyucu için en ideal seviyedir bu.

Counter-Strike Global Offensive İnceleme

Gelelim bir diğer konuya. Revolver geldi dedik, güzel oldu dedik. Fakat ne oldu Revolver’a? Herkesin elinde gezdirdi ği, rekabetçi modunda bile tercihi olan Revolver’a ne oldu arkadaş? Valve silahı oyuna öyle bir şekilde sürdü ki, CS: GO’da AWP’den sonra en OP silah oluverdi Revolver. Ancak daha sonra silah öyle bir Nerf yedi ki herkes envanterinden bir anda çıkarıverdi haklı olarak. Şu an için iyi bir Deagle oyuncusu silahın ateşleme hızı sayesinde, iyi bir Revolver kullanıcısını rahatlıkla alabilir bir konuma geldi ve Desert Eagle’lar envanterimize geri dönerken Revolver tarihe gömüldü. CS:GO hakkında daha yazacak, çizecek çok şey var efendim. Ancak hepsini tek bir makaleye sığdırmamız mümkün değil. Bu yazımda sizlere haberleri ve oyuna olan eleştirilerimi sundum.

Oyunu indirmek için:
Counter-Strike: Global Offensive Türkçe Full Tek Link
Etiketler
CS Go İnceleme

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.