Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » StarDrive PC İnceleme

StarDrive PC İnceleme


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   Meliksah_2006   9-11-2016, 22:40   0   
StarDrive PC İnceleme

Şimdi gençler, biliyorsunuz, tiyatro dünyasında “Dümbüllü’nün Kavuğu” tartışması vardır. Kavuk kime verilmeli, kimde kalmalı vesaire... Mutlaka duymuşsunuzdur, duymadıysanız bi’ zahmet Google’layıverin, beni de bir sayfalık yazıda uzun uzun tiyatro tarihi anlatma derdinden kurtartın. Neyse, işte aynı Dümbüllü’nün Kavuğu meselesinde olduğu gibi, oyun dünyasında da bir “Master of Orion’ın Tahtı” tartışması vardır. Ne zaman bir 4X uzay stratejisi ortaya çıksa “Ben Master of Orion’ın tahtına oturacağım.” der.

Aranızdan yaşı yetmeyenler için de kısaca anlatayım: Master of Orion, 90’lı yıllarda piyasaya çıkmış, olağanüstü bir uzay stratejisi / imparatorluk kurma oyunudur; hatta “4X strateji” terimi, Master of Orion’ı tanımlamak için ortaya çıkmıştır ve bugüne kadar da gelmiştir. Lakin ne yazık ki aradan geçen 20 senede, Master of Orion kadar büyük zevk veren, detaylı, derin bir uzay stratejisi ortaya çıkmamış gibi kabul edilir ki ben bu görüşe katılmıyorum. Bence Master of Orion’ın tahtına başka bir oyun oturdu. Ama acaba o oyun, StarDrive mı?

StarDrive PC İnceleme

StarDrive, anlayacağınız üzere bir uzay stratejisi. Galaksideki yıldızları ele geçirip, rakip imparatorluklarla ittifaklar kurup galaktik imparatorluğunuzu genişletmeye çalışıyorsunuz. Fakat ne var ki bu o kadar kolay bir iş değil. StarDrive’ı diğer 4X stratejilerden ayıran en önemli özellik, gemi tasarımı özelliği. Aslında Space Empires ve Distant Worlds gibi başka oyunlarda da detaylı gemi tasarımı özelliği mevcut ama hiçbir oyunda bu kadar detaylı değil. Oyunda gemilerinizin içine, alabildiğince silah, zırh, kalkan, cephanelik gibi modüller yüklüyorsunuz. Elbette ki teknoloji geliştikçe, modüllerin sayısı ve çeşidi artıyor. Bu sayede farklı taktikler uygulayabileceğiniz gemiler yaratabiliyorsunuz. Oyun bu açıdan gerçekten sağlam bir yapıya sahip. Oyunun ilerleyen aşamalarında birçok farklı tasarımla, farklı görevleri yerine getirebiliyorsunuz. Misal, ön cephede gemileriniz savaşırken, arka tarafta bir destek bariyeri sürekli cephane üretip bu cephaneleri shuttle’lar vasıtasıyla ön cephede ölümüne savaşan ve hızla cephane tüketen gemilere iletebiliyor. Aynı şekilde bir diğer gemi modelini, tamirat modülleriyle yükleyip cephenin biraz arkasına konuşlandırdığınızda, ön tarafta hasar alan gemileri tamir etmek için sürekli olarak minik tamirat robotları gönderebiliyor. Tabii ki gezegenlerin çevresine yerleştireceğiniz özel tasarımlı istasyonlar ve uzayın derinlerine yerleştireceğiniz iletişim istasyonları gibi seçeneklerle imparatorluğunuzu yönetmek için binlerce farklı stratejik öğeye ulaşabileceksiniz.

StarDrive PC İnceleme

StarDrive, Kickstarter’da küçük bir kampanya başlatıp kendine 100.000$ gibi küçük bir hedef koyan, genç bir yazılımcı tarafından geliştirildi. Ancak bu kampanya beklenenin çok üzerinde ilgi gördü. Tanıtım için konulan demo görüntülerinde de oyunun Master of Orion’ın tahtına oturma potansiyeli olduğu rahatça anlaşılıyordu ve bu yüzden kısa sürede oyun dağıtımcılarının da ilgisini çekti. Sonunda bir dağıtımcı, oyuna kol kanat gerdi ve yapımcı gence geniş maddi olanaklar sağlayarak oyunu hazırlaması için geniş bir süre verdi. Daha önce Legends of Pegasus vakasında yaşanan skandalın tekrar yaşanmaması için yapımcı genç arkadaş (Mahlasıyla, Zero.) oyunu büyük, geniş bir yapım ekibine devredip çok geniş, çok detaylı bir oyun yapmaya kalkışıp bug’larla dolu bir skandal yaratmak yerine, daha küçük ama stabil bir oyun yapmak için tüm detaylarla kendisi ilgilendi. Oyunda her ne kadar sık yaşanan çökmeler ve bazı bug’lar gibi şikâyetler kulak tırmalasa da bizim incelediğimiz versiyonda sorunlar ortadan kaldırılmıştı. Ancak yine de Türkçe Windows kullanıcılarının, oyunun ilk dakikalarında çakılma problemi yaşadığının ve Türkçe Windows ile oyunu oynamanızın mümkün olmadığının altını çizelim. Fakat üzülmeyin, bu abiniz, bizzat oyunun yapımcısıyla görüşüp probleme bir çözüm buldu. Windows’un bölgesel ayarlarından dilinizi, saat diliminizi, para biriminizi, her türlü ayarınızı İngilizce’ye çeviriyor ve böylece oyunu oynayabiliyorsunuz.

StarDrive PC İnceleme

Oyunun modlarının da çok zengin olduğunu unutmayalım. Pek çok mod yapımcısı, oyun için hızla modlar üretti; hatta bazı modlar o kadar zengin içeriğe sahip ki oyunun yapımcısı, oyunu bu modlarla oynamanın daha zevkli olacağını kabul edip oyunu satın alanları, doğrudan modlara yönlendirmeye başladı.

Strateji severlerin mutlaka edinmesi gereken bir oyun olduğunu hatırlatalım ama “Master of Orion’ın tahtına kim oturacak?” diye soracak olursanız, Distant Worlds derim.

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.