Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Pro Evolution Soccer 2017 PC İncelemesi

Pro Evolution Soccer 2017 PC İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   Meliksah_2006   9-11-2016, 22:48   1   
Pro Evolution Soccer 2017 PC İncelemesi

PES serisiyle hepinizin az çok bir geçmişi vardır. 2010’a kadar liderliği elinden bırakmadı ve sonunda FIFA serisinin muhteşem dönüşüyle resmen tökezledi. 2010’dan bu yana ise öyle bir düşüşe geçti ki kendini bir türlü toparlayamadı.

Geçen sene yeni bir grafik motoruyla tanıştı seri. FoxEngine, PES serisine resmen yeniden can verdi. Görsel ve fiziksel detaylar, gelecek yıllara adeta umut vaat ediyordu; ama gördük ki FIFA, yine açık ara öndeydi. Bu senenin E3 2016’sından beri süregelen bir PES muhabbeti var ki sağda solda sürekli kulağıma çalınıyor. “PES çok iyi olacak bu sene, FIFA’yı da sollayabilir hatta…” gibi büyük iddialar da duydum. Özellikle son birkaç senedir duyduğum şeyler aynı olduğu için pek üstünde durmadım. Oyunun demo’suna bile bakmadım; çünkü hakikaten o kadar da umudum yoktu. Şu anda oyunun tam sürümünü oynuyorum ve şunu söyleyebilirim ki bu senenin futbol oyunu PES 2017’dir arkadaşım.

Pro Evolution Soccer 2017 PC İncelemesi

Neresinden başlasam bilemiyorum şu anda ama önce şöyle bir kabasını alalım. Şu ana kadar yaptığım maçlar, bana hakikaten farklı bir futbol oyunu oynadığımı gösterdi. Grafiksel olarak her şey yerli yerinde. Futbolcuların yüz detayları, tribünlerdeki atmosfer ve göz önünde olan her detay, FoxEngine’in gücünün sonuna kadar kullanıldığını sergiliyor adeta. Her sene şikayetçi olduğum, oyuncuların yüzlerine vuran ifadeleri de olabilecek en doğal haliyle gördüm bu oyunda. Fiziksel detaylar da mükemmelleştirilmiş. Özellikle birebir mücadeleler o kadar gerçekçi ki faulle sonuçlanan pozisyonların tekrarlarını bazen ağzım açık izledim, yalan yok. Animasyonlar açısından da inanılmaz bir zenginlik var oyunda. Konami, serinin diğer oyunlarına ek olarak bir ordu yeni animasyon eklemiş oyuna. Tüm yıldız oyuncuların kendilerine has hareketleri de bunlara dâhil olunca, futbol atmosferi gerçekten tavan noktasına çıkıyor PES 2017’de.

Dikkatime takılan bir diğer olay, oyunun yapay zekâ temeli muhteşem bir kaliteye oturtulmuş. Rakibiniz resmen sizin oyun tarzınıza göre şekilleniyor. Sağ kanattan biraz fazla atak yaparsanız, defans ona göre önlem almaya başlıyor. Takımınızdaki özel oyunculara sık sık pas veriyorsanız, daha fazla markaja maruz kalabiliyorlar. Rakibiniz hücum yaparken de oldukça zeki hamleler yapabiliyor. Uzun paslarını sürekli keserseniz, daha sık yerden oynamaya başlıyorlar. Hatta kendi takımınızdaki diğer oyuncuların da topsuz alanda ne kadar zeki hareketler yapabildiklerini hemen fark edeceksiniz. Dümdüz yapılmış mekaniklerden ziyade, daha doğal hamleler yaratabiliyorlar. İleriye kaçan oyuncuların net pozisyon noktalarına kaçtıklarını fark ederseniz, beni hatırlayın.

Pro Evolution Soccer 2017 PC İncelemesi

Doğal hassasiyet…
PES 2017’nin tanıtım aşamasında “Gerçek Dokunuş” diye bir detaya rastlamıştım. Bu detay, oyuncuların topun yüksekliği, şiddeti ve şahsi yeteneklerine göre topu kontrol edebileceklerini işaret ediyordu. Yaptığım maçlarda bunu net bir şekilde gördüm diyebilirim. Oyuncular hakikaten bulundukları pozisyona göre, yeteneklerine göre veya pasın şiddeti ve yüksekliğine göre davranıyorlar. İnanılmaz bir doğallık katıyor bu da oyuna. Tabii bu noktada pasların kalitesinden de bahsetmek lazım. Bir futbol oyununda beni en çok kızdıran şeylerden biri de saçma sapan paslardır. Siz en ince noktayı görürsünüz, attığınız pas kendine başka bir yol bulur. Bunu hiç yaşamadım PES 2017’de. Hatta olayı şöyle bir genele yayarsam, ne istesem onu yapabildim oynadığım maçlarda. Oyuncuların benim reaksiyonlarıma verdikleri tepkiler de muazzamdı. İstediğim oyunu, istediğim gibi şekillendirebildim.

Pro Evolution Soccer 2017 PC İncelemesi

Dikkatime takılan bu detayların tamamının, önemli oyuncuların kendilerine has hareketleriyle harmanlanmış olduğunu görmek de çok güzel bir deneyimdi benim için. Takımınızdaki önemli oyuncuları kontrol ederken bariz zevk alacaksınız. Verdikleri pasları, çektikleri şutları, kendilerine has çalım hareketlerini ve çok daha fazlasını göreceksiniz, emin olun. Unutmadan, kaleciler konusunda da büyük bir gelişme olduğunu söylemeliyim. Mutlak bir gol pozisyonunda kaleciniz topu çıkarmayı başarabilecek, hatta arka arkaya inanılmaz kurtarışlar sergileyebilecek. Bunların hepsine bizzat olacaksınız. PES serisinin şimdiye kadarki en büyük kanayan yarası, olduğu gibi yerinde duruyor. Lisans problemleri azalmaktan ziyade artmış. Hala önemli sayıda futbol kulübünün lisansları alınamamış durumda. Bu da bu kadar lezzetli olan bir oyunun kalitesini önemli bir miktar aşağı çekiyor ister istemez, her ne kadar kulüp isimleri editlenebiliyor olsa da. Neyse ki UEFA Şampiyonlar Ligi hala PES’in elinde ve bu kanayan yarayı bir miktar da olsa telafi edebiliyor. Yine PES serisine özel My Club ve Master League modları da denenmeyi bekliyor. Aslında bu sene PES o kadar iyi bir oyun olmuş ki lisans problemleri bile görmezden gelinebilir, eğer saha içinde olan biteni daha çok önemsiyorsanız. Bu arada, duyduğum kadarıyla oyunun PC kulvarı yine devşirme muamelesi görmüş. Geçen sene de aynı şey olmuştu ki bu sene en azından Konami’nin hatasını anlaması bekleniyordu; fakat anlamamış. Dolayısıyla, PES 2017’nin PC sürümüne şimdilik el sürmemenizi tavsiye ederim. İyi eğlenceler!

Oyunu indirmek için:
PES 17 Full indir

Yorum Ekle




Ziyaretçi
cevat 14 Eylül 2017 09:41
oyun



 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.