Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Yaiba: Ninja Gaiden Z İncelemesi

Yaiba: Ninja Gaiden Z İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   Meliksah_2006   9-11-2016, 22:59   0   
Yaiba: Ninja Gaiden Z İncelemesi

Zombilerin anavatanı neresidir?” diye sorsanız, net bir cevap alamazsınız. Belki A.B.D., belki voodoo ile uğraşan Kamboçya tarzı ülkeler. (Nasıl genelleme?) “İnsanların kimyasını değiştiren ne var” diye düşünecek olursak da aklımıza elbette ki radyasyon gelir. Peki, bolca radyasyon nerede var? Fukushima nükleer santralinin oralarda vardır elbette ki ama ondan öncesine gidelim, gidelim ve Çernobil’de duralım. Çernobil’deki patlama belki gerçekte zombilerin oluşmasına neden olmadı ama Chernobyl Diaries gibi filmlere ve Metro: Last Light gibi yapımlara esin kaynağı oldu. Çernobil’in Ukrayna’da yer almasından mütevellit, Comcept da zombileri bu ülkeye yerleştirmeyi uygun bulmuş, Yaiba da zombilerin peşinden bu ülkeye gitmiş. Gitmiş, iyi etmiş ama kimdir bu Yaiba, ona bir bakalım öncelikle...

Yaiba: Ninja Gaiden Z İncelemesi

Ölürüm ama geri gelirim
Aslına bakarsanız Yaiba da bir nevi zombi ama teknolojik bir zombi! Fragmanı izlerseniz, göreceksiniz ki Ninja Gaiden’ın başrol oyuncusu Ryu Hayabusa ile Yaiba’nın heyecanlı bir kapışması oluyor. Bu kapışmada galip kim olacak diye beklerken, beklerken bir bakıyoruz ki etten kemikten Yaiba’nın kılıcı kırılıyor ve ardından kendisi de abartılı bir şekilde kanlar içinde kalıp yığılıyor. Olaylar da bundan sonra başlıyor...
Yaiba birtakım operasyonlardan sonra yarı insan, yarı robot bir forma geçiyor. Tıpta “cyborg” adını verdiğimiz Yaiba, ezeli rakibi Ryu’nun peşine düşmeden önce de bir ton zombiyle baş etmeyi seçiyor. Aslında o seçmiyor, görevlendiriliyor zira onu hayata döndürenlerin ondan da bazı istekleri oluyor. Yaiba bir cyborg olduğu için elbette ki insanüstü güçlere sahip oluyor. Zaten yaşarken bile yeterince hızlı olan kahramanımız cyborg olduktan sonra daha da hızlanıyor, kılıcını daha da hızlı savuruyor, güçleniyor ve birtakım özel yeteneklere sahip oluyor. Yaiba’yı daha da fazla anlatmadan önce oynanışı size özetleyeyim. Ninja Gaiden her zaman zor bir oyun olmuştur ve birkaç tane rakip bile ölümünüzü getirebilmektedir. Comcept bu defa farklı bir yöne sapıyor ve oyunu biraz daha abartılı, biraz daha çizgi roman stili, biraz daha Dynasty Warriors kıvamında hazırlıyor. Zorluk seviyesi de bu bağlamda azalıyor zira bu defa karşınızda onlarca düşman olacak. Yaiba bir komboya başladıktan sonra kombonun ucu zombi konvoyunun ucundan çıkacak, kombo sayacı yükseldikçe yükselecek. Sürekli bir şeyleri öldürüyor olmanın ve bunu bayağı şekilli bir şekilde yapıyor olmanın keyfi de bizi oyunun sonuna götürmeye güdüleyecek. Oynanış hakkında detaylı bilgi verilmemiş olsa da şunu keşfettim ki yaratıklarla karşılaşacağınız alanlar ve bunların arasında, parkour misali koşacağınız bölgeler var. Yani bir bölgeyi düşmanlardan temizledikten sonra biraz akrobasi yapıp bir yerlere tırmanıyor, duvarlardan koşup elektrik tellerine atlıyor ve hızla bir sonraki düşman bölgesine ulaşmaya çalışıyoruz. Kötü bir formül değil ama bayağı sıradan bir çözüm. Oyunun platform kısımları zorlayıcı değil elbette ki ama dümdüz koşup bir sonraki yaratık bölgesine ulaşmanın ötesinde bir tecrübe sunmasıyla hoş bir dokunuş olmuş.

Yaiba: Ninja Gaiden Z İncelemesi

Roket kol!
Yaiba’ya geri dönelim. Kahramanımız güçlü, hızlı ve cyborg olması sayesinde çeşitli teknolojik silahlara da sahip. Oyun boyunca Yaiba’nın özelliklerinin gelişeceğini tahmin ediyoruz ama şimdilik sadece birkaç özelliği su yüzüne çıkmış durumda. Örneğin, kolunu bir roket gibi kullanmasına göz atalım. Kolunu ateşleyip daha sonra hızla ileri atılmasına yarayan bu hareket, düşmanları delip geçiyor ve ağır hasar veriyor. Özellikle boss’lara karşı etkili olacağını düşünüyorum bu hareketin ama biraz yavaş işlemesi yüzünden dikkatli kullanılması da gerekiyor.
Yaiba’nın sahip olduğu bir başka özellik de Bloodlust. Bu bir nevi, “Geçici süre ölümsüz ol, düşmanlarını bir çırpıda yok edecek kadar güçlen!” durumu. Bloodlust barı düşmanlarınızı öldürdükçe doluyor veya çevrede anında Bloodlust moduna geçecek güçlendiriciler bulmanız gerekiyor. Yaiba, Bloodlust’ı çalıştırdığında gerçekten hızlanıyor. Öyle ki sadece birkaç saniyede onlarca zombiyi kesip biçebiliyor. Özellikle kalabalık gruplara karşı işe yarayacağını düşündüğüm bu mod, boss’larda da kullanışlı olacaktır. Güçsüz zombileri tutup fırlatmak da Yaiba’nın yapabildiği hareketler arasında. Yaiba, zombileri ayaklarından tutuyor ve sanki çuvallarmış gibi arkasında sürükleyebiliyor. Ardından zombiyi diğer zombilerin üstüne fırlatabiliyor veya ateşe tutup yanan bir zombi haline getirdikten sonra molotofkokteyli kıvamında kullanabiliyor. Öğrendiğimiz son bilgiler arasında Yaiba’nın bazı büyük düşmanların uzuvlarını silah olarak kullanabilmesi yer alıyor. Rigor örneğinde, Yaiba düşmanının kafasını yanan toplar atmak için kullanabiliyor ve aynı silahı bir alev püskürtücü gibi kullanıp zombileri ateşe veriyor. Bu silahların cephanesinin sonsuz olduğu da gözüküyordu fragmanda ama bu Yaiba’yı biraz fazla güçlü yapar gibi geldi bana...

Yaiba: Ninja Gaiden Z İncelemesi

El çizimi
Cel-shade grafiklerin son noktasıdır bana sorarsanız Yaiba. Oyunun görselliği o kadar sağlam ki adeta bir animede rol sahibi olmuşsunuz hissiyatı yaratıyor. Naruto Shippuden kadar iyi, öyle diyeyim size. Oyunun çizgi roman tarzı abartılı havası da grafiklerle çok iyi bir uyum sağlamış. Yaiba da abartılı bir karakter olduğu için oyunda yer alan olayların tamamı fazlasıyla abartılı gerçekleşebiliyor. Mesela bir yerde, iki kafalı kocaman bir yaratık, şehirde bir arabanın üstüne oyuncakmış gibi binerek geliyor ve Yaiba’yı görünce arabayı üzerine fırlatıyor. Yaiba da cyborg koluyla arabaya bir yumruk sallıyor, araba tam önünde etkisiz hale geliyor. (Animeciler şu an heyecanlanmış olmalı.)

Yaiba: Ninja Gaiden Z İncelemesi

Yaiba’nın düşmanlarının uzuvlarını koparıp bunları silah gibi kullanabilmesi de yine oyunun abartılı yönlerinden bir tanesine işaret ediyor bana sorarsanız. Aynı şekilde sokak kenarındaki tabelaları söküp bir silah gibi kullanabilmesi de “orantısız güç kullanımı”na örnek teşkil edecek gibi duruyor.

Yaiba: Ninja Gaiden Z İncelemesi

Şaka bir yana, Yaiba çok eğlenceli bir oyun olacağa benziyor. Daha tamamlanmasına süre var belki ama beklemeye kesinlikle değer. Bir Ninja Gaiden oyunu olarak düşünülmemesi gerektiğini belirten Tecmo Koei, Yaiba’yı bambaşka bir aksiyon oyunu olarak nitelendiriyor. Bakalım o “başkalık” bizi memnun edecek mi? (Edecek!)

Oyunu indirmek için:
YAIBA: Ninja Gaiden Z Full indir

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.