Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Program İncelemeleri » XnRetro - Program İncelemesi

XnRetro - Program İncelemesi


İncelemeler > Program İncelemeleri   Meliksah_2006   15-08-2014, 14:14   1   
XnRetro - Program incelemesi
 
Fotoğraflara retro efekti vermek için yapılmış basit, hızlı ve oldukça kullanışlı retro efekt programı XnRetro programını inceliyoruz. İçerisinde bulundurduğu efekt ve çerçeveler ile artık fotoğraflarınıza retro efekti vermek için Android yada iOS telefonunuzun olmasına gerek yok. XnRetro ile resimlerinizi bilgisayarınıza atarak Windows üzerinden fotoğraflarınıza dilediğiniz efekti verebilirsiniz. Basit ve hızlı.

Program sanki telefonunuzdan resimlerinize retro efekti vermişsiniz havasını içeriyor.  İçerisinde 20 adet retro efekti, 15 adet aydınlatma efekti, 5 adet siyah kaplama efekti ve 30 adet çerçeve içeriyor. Buna rağmen düşük boyutlu ve taşınabilir (portable) olması herşeyi mükemmel kılıyor. Aşağıda örnek bir resmime efekt veriyorum;

XnRetro - Program İncelemesi

 

Light yani ışıklandırma efektini uyguluyorum;
 

XnRetro - Program İncelemesi

 

Vignette yani siyah kaplama efektini uyguluyorum. Bu resimlerinize siyah bir hava katıyor;

XnRetro - Program İncelemesi


Frame efekti ile resimlerinize çerçeve ekleyebilirsiniz. Çerçeve için farklı bir programa gereke kalmıyor, böylece XnRetro ile hepsini halletmiş oluyoruz;

XnRetro - Program İncelemesi


Not: Frame efektleri resminizi aynı zamanda kare şekline sokar, Whatsapp vb. ortamlar sadece kare resim kabul ettikleri için yüklerken kırpmakla uğraşmazsınız.

Bu efektleri kişisel resimlerinizde kullanabileceğiniz gibi herhangi bir araba, manzara, gece ve gündüz çekimlerinde de kullanabilirsiniz. 

XnRetro - Program İncelemesi


Sağ kısımda bulunan ayarlamalar var bunlara da değinmek gerekirse;


  1. Square Output: Resme çerçeve eklerken çıktı olarak kare haline getirilip getirilmeyeceğiniz soruyor. Kutucuğu işaretlerseniz resminiz kare olur.
  2. Brightness: Resminizin parlaklığını ve canlılığını ayarlar, sağa kaydırarak arttırabilir, sola kaydırarak azaltabilirsiniz.
  3. Contrast: Kontrast ayarıdır, resmin biriç ve karşıtlığını ayarlar. Kontrast görüntüdeki en parlak bölüm ile en karanlık bölüm arasındaki farktır. Sağa kaydırarak arttırabilir, sola kaydırarak azaltabilirsiniz.
  4. Gamma: Gama ayarını yapmanızı sağlar, gama dijital parlaklık ayarıdır. Sağa kaydırarak arttırabilir, sola kaydırarak azaltabilirsiniz.
  5. Exposure: Pozlama ayarıdır, özellikle manzara resimlerinde pozlamayı arttırarak mükemmel pozlar yapabilirsiniz. Sağa kaydırarak arttırabilir sola kaydırarak azaltabilirsiniz.
  6. Saturation: Resminizin doygunluk oranını ayarlar, resminizdeki renkleri canlı bir hale dönüştürebilirsiniz. Sağa kaydırarak arttırabilir sola kaydırarak azaltabilirsiniz.
  7. Red Balance: Kırmızı dengeleme ayarıdır, resminizdeki kırmızı renklerin oranını ayarlayabilirsiniz. Sağa kaydırarak arttırabilir sola kaydırarak azaltabilirsiniz.
  8. Green Balance: Yeşil dengeleme ayarıdır, resminizdeki yeşil renklerin oranını ayarlayabilirsiniz. Sağa kaydırarak arttırabilir sola kaydırarak azaltabilirsiniz.
  9. Blue Balance: Mavi dengeleme ayarıdır, resminizdeki mavi renklerin oranını ayarlayabilirsiniz. Sağa kaydırarak arttırabilir sola kaydırarak azaltabilirsiniz.
  10. Noise: Resim içi gürültü ayarıdır, açık tenli resimlerinizde oluşan beyaz parlaklıkları noise efekti ile giderebilirsiniz. Sağa kaydırarak arttırabilir sola kaydırarak azaltabilirsiniz.
  11. Vignetting: Alt kısımda bulunan vignette efektinin ayarıdır, resminiz için herhangi bir vignette efekti seçmedikçe aktif hale gelmeyecektir. Resimde eklediğiniz siyah kaplama efektinin ayarıdır. Arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
  12. Light opacity: Yine alt kısımda bulunan Light efektlerinin ayarıdır, light yani resim içine verebileceğiniz renk demetleri ve ışık efektleridir. Bu kısımda light efektinin opaklık ayarını yapabilirsiniz. Light efekti kullandığınız zaman aktif hala gelecektir, sağa kaydırarak artırabilir, sola kaydırarak azaltabilirsiniz.

Sağ kısımda bulunan resim efekt ayarlarını kurcalayarak logomuz üzerinde şöyle bir resim ortaya çıkardım;

XnRetro - Program İncelemesi


Sonuç olarak XnRetro programı ile resimlerinize mükemmel efektler verebilirsiniz. Bu efektleri vermek için retro gibi programların bulunduğu Android ve iOS telefonlarınızın olmasına gerek yok, XnRetro ile tamamını basit yoldan halledebilirsiniz. Program ücretsiz bir programdır, eksi yanı olarak Türkçe dil desteğinin bulunmaması eksiklik olabilir ancak programın yaptığı iş belli, işlemlerimizi yaparken basitliği belli. Bu nedenle Türkçe dil desteği olmasa da basitçe programı anlayabilir, resimlerimize retro efektleri verebiliriz.

Resim efekt programı olan XnRetro programını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

 

Yorum Ekle




Üye
sipsi_sinan 15 Ağustos 2014 17:46
indirelim bakalım :)



 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.