Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Program İncelemeleri » JPEGmini - Program İncelemesi

JPEGmini - Program İncelemesi


İncelemeler > Program İncelemeleri   Meliksah_2006   22-08-2014, 19:44   1   
JPEGmini - Program İncelemesi

JPEGmini, JPG ve JPEG resimlerinizin boyutunu minimum seviyeye indirmek için yapılmış basit bir programdır. Eğer bilgisayarınızda çok sayıda JPG formatında resim bulunuyorsa ve bunlar diskte çok yer kaplıyorsa, kayıpsız sıkıştırma programı olan JPEGmini'yi deneyebilir, disk alanından tasarruf edebilir ve resimlerinizin MB cinsinden boyutunu düşürebilirsiniz.

Kısa bir özetten sonra programın kullanım şekline geçmek istiyorum. Daha sonra mantığını göreceğiz.

Program, portable yani Türkçe karşılığı ile taşınabilir bir program. Ve şuanda 19.99$ değerinde. (20$ değil 19.99$.) Elbetteki lisanslı hali ile hiçbir ücret ödemeden indirme linkini konunun sonunda vereceğim. Programı indirdiğinizi varsayarak resimli açıklamalara geçiyorum..

# Programımızı indirdik, RAR dosyasından herhangi bir klasöre çıkardık ve aşağıdaki gibi simgesinden açıyoruz;

JPEGmini - Program İncelemesi

# Ortada "Drop Photos Here" yazıyor. Resminizi buraya sürükleyin ve bırakın diyor;

JPEGmini - Program İncelemesi

# Buyur-indir 2014 duvar kağıdı resmini çekip bırakıyorum;

JPEGmini - Program İncelemesi

JPEGmini, yukarıdaki resimde gördüğünüz üzere resmimizi kayıpsız bir şekilde sıkıştırarak 3.631 MB boyutunda tasarruf ettirdi. Resmin eski ve sonraki halini aşağıdaki linklerde görebilirsiniz, dilerseniz resimlere sağ tıklayıp farklı kaydet yaparak bilgisayarınıza indirebilir ve karşılaştırma yaparak inceleyebilirsiniz;

Resmin orjinal hali [4.07 MB] ------ Kayıpsız sıkıştırılmış hali [624KB]

Not: Programa resminizi sürükle-bırak yapmadan önce o resmin kopyasını alın. JPEGmini, optimize ettiği resmin üzerine kayıt yaptığı için karşılaştırma yapamayabilirsiniz. Yani size sormuyor resmi kaydedeyim mi beğendin mi diye. MB cinsinden boyutunu küçültüyor, attığınız resmin üzerine yazıyor.

Bunun yanında JPEGmini, resimleri optimize ederken kalite kaybı yaşatmadan boyutunu küçülttüğü gibi, resimlerinizde var olan özellikleri silmiyor. Basit bir örnek vermek gerekirse Canon'un herhangi bir modeli ile resim çekildiniz. Resmin üzerine geldiğinizde kamera markası, modeli, ışık, pozlama, çekildiği tarih gibi resime ait detaylı bilgiler yer alır. JPEGmini ile bu resmi optimize ettiğinizde bu bilgiler olduğu gibi korunur. Bizzat inceledim, son çekim ve oluşturulma tarihinde dahi hiçbir değişiklik olmuyor.

Hangi durumlarda JPEGmini kullanılabilir?
Başta ben, birçoğumuzun en büyük sorunu internete resim yüklemek ve bu resimleri paylaşmaktır. Örneğin en basit Nikon'un herhangi bir modeli ile ailecek resimler çekildiğimizde amcalarımız, halalarımız, ninelerimiz bu resimleri görmek isteyebilirler. Yada yine profesyonel bir kameranız var, arkadaşlarınız, abileriniz, dostlarınız ile gezdiniz dolaştınız yüzlerce resim çekildiniz. Sizden bu resimleri internete atmanız, Facebook'a yüklemeniz kesinlikle istenecektir. Ancak profesyonel bir makinede çekilen bir resim 5-10 MB arası olduğu gibi, birde bu resimlerden elinizde yüzlerce varsa bunları internete atmanız epey uzun sürecektir. (Tabiki burada en büyük suç TTNET'in) Sadece profesyonel bir makina değil, en basitinden Nokia 5800 kullanıyorum belki 10 yıllık bir telefon, çektiği bir resim 6-7 MB arası değişiyor. Bu resimlerin topluca kalitesini bozmadan MB'sini düşürmeniz gerekecektir, bu nedenle JPEGmini en büyük yardımcınız olacaktır.

Disk alanınız doldu, bunun en büyük nedeni resimleriniz mi? Onbinlerce resminiz bulunuyor ve bu resimleriniz disk alanınızın dolmasına mı neden oldu? JPEGmini aynı zamanda klasörleri de sürükle/bırak şeklinde kabul etmektedir. Örneğin aile resimleriniz bilgisayarınızda ciddi derecede çok yer kaplıyor, binlerce var. Bu resimlerin bulunduğu klasörü JPEGmini'ye sürükleyerek bırakırsanız kendi kendine resimleri küçültecek, size boş disk alanı kazandıracaktır.

Programın yaptığı işe bakacak olursak bu şekilde işinize yarayabilir. Özellikle fotoğrafçılık ile uğraşanlar için öneriyorum, mutlaka resimlerini optimize ederek faydasını göreceklerdir.

Programı sadece fotoğrafçı ve ev kullanıcıları değil, Web tasarımı ile uğraşanlar da tercih edebilir. Yaptığınız sitelerde, JPG/JPEG formatlarında resimleriniz bulunuyorsa JPEGmini ile hemen optimize ederek bant genişliğinizi azaltabilir, sitenizin daha hızlı açılmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin şuan buyur-indir'de bulunan tüm JPG formatındaki resimleri, bu program ile optimize etmekteyim. Böylece siz kullanıcılarımız için daha hızlı bir site sunmaktayım. Web siteniz var ise kesinlikle gerek SEO, gerek site hızı, gerek bant genişliğini azaltarak sunucu masraflarını indirmede yararlı olacaktır kullanmanızı tavsiye ederim.

Programın yalnızca İngilizce dil desteği bulunuyor, kullanıp bakarsanız Türkçe dil desteğini bulundurmasına pek gerek olmadığını anlayabilirsiniz. Basit ve hızlı bir arayüz, tek pencere çalışma ve hızlı optimize özelliği bulunan JPEGmini'nin başlıca özelliklerine madde madde değinmek gerekirse;

# %80'e varan JPG resim sıkıştırması
# Resimleri sıkıştırırken orjinal kalitesini koruması
# Basit kullanıcı dostu arayüz
# Gelişmiş JPEG sıkıştırma motoru
# 28 MegaPixel'e kadar olan resimlere destek vermesi
# Tüm Windows işletim sistemlerinde çalışması
# Standart JPG ve JPEG formatlarını desteklemesi
# Sıkıştırma işlemlerini hızlı bir biçimde yapması

olarak sıralayabilirim.

JPEGmini - Program İncelemesi

Son olarak programı indirmek için yukarıdaki resme yada aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz;
JPEGmini Full indir

Yorum Ekle




Değerli Üye
sevgiliogretmenim 22 Ağustos 2014 20:45
Harika bir program incelemesi olmuş. Değerli paylaşımınız için teşekkür ederim.



 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.