Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Tomb Raider 2013 - Oyun İncelemesi

Tomb Raider 2013 - Oyun İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   Meliksah_2006   4-11-2014, 23:28   0   


Sizin Lara’yla hikayeniz nasıl bilmiyorum ama Lara’nın hikayesine baktığımızda anlatılacak öyle çok şey var ki... Oyun dünyasına giriş yaptığında bu kadar popüler bir karakter olacağı tahmin edilmiş miydi bilinemez fakat oyun dünyasına giriş yapan karakterler arasında onu unutulmayacaklar listesine sokan çokça faktör var. Aklınıza bir oyunu tek başına çekip çevirecek ilk kadın karakter olması mı geliyor? Yoksa seksapeli mi? Hayır, maalesef bu kadar basit değil. Sığ sularda yüzüp hayatını fethedilmiş topraklarda geçirecek zihniyette hiç olmadı Lara.

Tomb Raider 2013 - Oyun İncelemesi

Bilinmeyene olan merakı, keşfetme arzusu, tarihe ve gizli kalmış eserlere olan tutkusu onu maceradan maceraya sürükledi. Tamam, dolgun dudakları ve kıvrımlı hatları aklınızda kalan tek şey olabilir. Ama kararlı ve mücadeleci bakışı, o kıvrımlı vücudundaki kaslı bacakları gerçek Lara’yı gösteriyor bize. Bir oyun karakterinden çok fazlasıydı; zaman içinde o da gücünü kaybetti, sevdiklerinden istemeden de olsa uzaklaştı. Dönüp bakmadınız belki de zaman içinde, siz de büyümekle meşguldünüz. Lara da hepimizin geçtiği zorlu zamanlardan geçti bir nevi. Bir karakterin de hayatı kolay olmuyor ama Lara bitmedi, ölmedi henüz. Can sıkıcı dönemler geçirse de yeniden güçlenecek. Kanında var bu, kendini kanıtlamak için bizimle ve bunu da kendi seçtiği yoldan - başkasının ona direttiği yollara başvurmadan yapmış durumda.

 

Tomb Raider 2013 - Oyun İncelemesi

 

Bildiğimiz her şeyi unutmak?

 

Ailesi onu yepyeni bir maceraya hazırladı bile. "Bildiğiniz bütün her şeyi unutun,” diyorlar. Bu kadar geçmişi unutma düşüncesi adamın tüylerini diken diken ediyor. Geçmişi unuttuk diyelim, peki o güçlü, bütün dünyaya kafa tutan Lara? Lara da küllerinden doğacak gibi görünüyor. 21 yaşında, ebeveynlerinin parasının kendisini gram değiştiremediği, en çok da onlara karşı savaşmış bir Lara bizi bekliyor. ‘Croft’ soyadı saygıyı hak etse de, o Lara’ya saygı duyulması için çabalıyor. Saygın Cambridge Üniversitesi’ne gitmeyip, gerçek hayatı tanımak için daha az bilinen bir okulu bitiriyor. İçinde gittikçe büyüyen gizemi ve tarihi çözme arzusu, onu ailesinin asla izin vermeyeceği bir hayata itiyor ve biz de onu mezuniyeti sonrasında en deneyimsiz haliyle kendisini Japonya’da buluyoruz. Deneyimsiz ve silah teknolojisinden bihaber...


Tomb Raider 2013 - Oyun İncelemesi


Lara bu kez bir hayatta kalma mücadelesinin içinde. Eski Royal - Marine komandosu Kaptan Conrad Roth ile beraber kaybolan tarihi anıtları bulmak için Endurance isimli kurtarma teknesiyle denize doğru açılıyor. Daha kıyıya varmadan, şiddetli bir fırtına Endurance’ı ortadan ikiye bölüyor ve Lara’nın kendi hayatıyla ilgili verdiği ilk sınav gerçekleşiyor. Crystal Dynamics’in üzerinde en çok çalıştığı nokta Lara’nın kişiliği. Eski pırıl pırıl teflon kıyafetleriyle, kendinden emin halleriyle bir Lara daha sunmak istemiyorlar. "Lara içimizden biri gibi, bir askılı t-shirt, bir kargo pantolon ve botuyla tamamen savunmasız. Size ihtiyacı olduğunu bakışlarıyla anlatacak kadar da net olacak” diyor CD’nin baş sanat yönetmeni Brian Horton. Yaşadığı sarsıntıyı çenesinin titremesinden, yüzündeki her bir mimiğinden okuyabilecekken, seksapelitesinin boyutlarını da mı merak ediyorsunuz? CD’nin buna açıklaması ise " Lara hep çekiciydi, bu kez belki istediğiniz ölçülerden uzak ama ona kendinizi öyle yakın hissedeceksiniz ki, bunu düşünmenin yersiz olduğunu fark edeceksiniz.”

 

Tomb Raider 2013 - Oyun İncelemesi

 

"Lara bu kez gerçekten zor durumda” diye düşünmeden kendimi alamıyorum. Devasa dalgalar, korkunç bir fırtına, bilinç kaybı... Lara’yı kendine geldiğinde iplerle tavana ters olarak asılmış bir halde görseniz ne yapardınız? Kendinden başka hiçbir şeyi yok. Kumaş parçalarına sarıp sarmalanmış; ne bir silahı, ne de eskisi gibi kendini kurtarmaya yetecek kas gücü. Sizin reflekslerinize güvenecek; bunu hiç unutmayın. Ekiple beraber sürüklendiği adada arkadaşlarını teker teker kaybederken, yardım bulma umuduyla S.O.S. direğine tırmanmaya giderken ormanda kaybolacak da...

 

Tomb Raider 2013 - Oyun İncelemesi

 

Eksi oyunlardaki gibi çoktan seçmeli silahlar yok; hayat mücadelesinin başı çektiğini söylemiştik; ok, tüfek ve silahla adada düşmana kafa tutacağız. Adadaki kamplarda topladığı maddeleri birleştirerek başka şeyler yaratabilecek, diğer kamplara hızlı geçiş yapabilecek. CD’nin en iddialı olduğu konulardan biri de "free-aim” yani sizin kontrolünüze bırakılan sistem. İz takip etmece faslının biteceğini belirten CD, yeni oyunu diğerlerinden ayıran önemli bir noktanın da bu olduğunu belirtiyor. Ormandaki yardım direğini yol yordam bilmeden, harita üzerinde hiçbir işaret olmadan bulacaksınız. Yol boyunca akıttığı kana, yüzündeki yara bereye rağmen güçlenecek Lara. Öldürmeyen şey güçlendirirdi, değil mi? Tarihi kalıntıları bulmak ilk amaç gibi gözükse de, ilk amaç O’nun mücadelesine destek olmak.

 

Tomb Raider 2013 - Oyun İncelemesi

 

Bir Lara Croft klasiği bulmacalar da onu hayatta tutmak için çözülecek. Çözülen her bulmaca, Lara için yeni bir silah, belki bir ilaç ya da güçlenmesi için akşam yemeği olarak karşımıza çıkacak. Grafikler için söylenecek pek fazla bir şey yok zira oyun verilmek istenilen hissi başarıyla yansıtıyor. Lara cephesindeki incelemem böyle. Onca geçmişimizde ilk kez Lara’nın bu kadar yardıma ihtiyacı olduğunu bilmek beni hem düşündürüyor hem de gerçekten oyunu bitirdiğimi düşünüp seviniyorum da. Şimdiye kadar onu bildiğimizi sanıyorduk, değil mi? İçinde bulunduğu hayatta kalma mücadelesinde, şimdiden sonra o da kendisini bizimle beraber en baştan keşfetmeye hazırlanıyor. Okuduğunuz için teşekkürler, iyi eğlenceler şimdiden..

 

Oyunu indirmek için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret ediniz;

 

Tomb Raider 2013 - SKIDROW - Tek Link

 


Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.