Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Test Drive Unlimited 2 - Oyun İncelemesi

Test Drive Unlimited 2 - Oyun İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   Meliksah_2006   22-11-2014, 00:27   1   

Test Drive Unlimited 2 - Oyun İncelemesi

 

İlk Test Drive’ı hatırlar mısınız? Kaçınız oynama şansı buldu bu klasiği? Daha sonra Activision’ın kuruluşunda da rolü olan Alan Miller & Bob Whitehead ikilisinin kurduğu Accolade tarafından 1987 yılında piyasaya sürülen Test Drive, sadece beş otomobillik bir galeriye sahipti ve biz de bu geniş (!) yelpazeden kendimize bir otomobil seçip trafiğe dalıyor, polislerden kaçıyorduk. Aradan geçen 20 küsur yıldan sonraysa seri öylesine büyük bir yol kat etti ki o beş otomobillik galeri genişledi, genişledi, genişledi ve 100 civarı otomobili barındıran bir oyuna dönüştü. Sadece bu kadar mı? Tabii ki değil. Artık önümüzde iki büyük, gösterişli, hareketli ve manzara zengini ada var. Test Drive’ı bir kenara bırakın ve şuna cevap verin bir de: Hayatınızda hiç Ibiza’ya ya da Oahu’ya gittiniz mi? Eğer gitmediyseniz, bu seyahati bir an önce ve ucuza gerçekleştirmek için Test Drive Unlimited 2’yi (TDU2) indirmeniz yeterli.

Test Drive Unlimited 2 - Oyun İncelemesi

 

Piyasa yapalım!


Bir film gibi başlayan TDU2, bizi çılgın bir havuz başı partisine götürüyor ve bu partideki karakterlerden birini seçerek adadaki hayata atılmamızı sağlıyor. (Merak etmeyin, bu sabit karakterleri bazı müdahalelerle görsel olarak değiştirmek mümkün.) Sonrasındaysa partiden ayrılıyor, kırmızı bir Ferrari’ye atlayıp yolları aşındırmaya başlıyoruz. Bundan sonrasıysa çok da üzerinde durulmayacak bir senaryoya bağlı olarak ve daha çok kendi kararlarımızı vererek ilerlediğimiz bir yaşam. Kilometrelerce uzunlukta asfalt yollar, patikalar, evler, dükkanlar, sürücü lisans kursları ve daha neler neler…

Test Drive Unlimited 2 - Oyun İncelemesi

TDU2, sahip olduğu iki adada bizi sadece direksiyon başına oturtmuyor, aynı zamanda sosyalleşmemizi de sağlıyor. Öncelikle oyunun bir "level” sistemi olduğunu belirtmeliyim ki bu da oyuna tek kişilik modda bile online oyun havası katıyor. Toplam 60 seviye var ve bunlar dört kategori altında 15’erlik setler halinde yer alıyor. Nedir bu dört kategori? Aktivitelere katılıp iletişim kurarak yükselebileceğimiz Social, adalardaki mekanları keşfederek ilerleyebileceğimiz Discovery, rakiplerimizle kapışabileceğimiz Competition ve ev ya da otomobil satın alarak geliştirebileceğimiz Collection. Bu dört kategorideki ilerleyişimiz, hem her kategori altında, hem de genel olarak seviye atlamamıza vesile oluyor. Seviye atlamak için çaba sarf etmek gerektiğini düşünebilirsiniz ki evet, gerekiyor ama Discovery başlığı için aynı şeyi söylemek zor. Zaten bazı görevler, yarışlar ve serbest seyahatler boyunca keşfedilecek yerlere denk gelip bu işi kolayca halledebiliyorsunuz. Tabii ki görevler sayesinde bulunabilecek, yapılabilecek şeyler de var ama diğer üç kategori kadar kafaya takmanıza, kasmanıza gerek yok Discovery’de.

Test Drive Unlimited 2 - Oyun İncelemesi

Adalarda gezerken, millerce yolu kat ederken önemli noktalara sık sık denk geleceksiniz. Bu bir ev olabilir, bir mağaza olabilir, bir otomobil satıcısı olabilir, bir yarış noktası olabilir ve tabii ki online olarak insanlara meydan okuyabileceğiniz etkinlikler olabilir. TDU2’nin temelde bir yarış oyunu olduğunu düşünerek yarışlara yöneldiğinizde, yapay zekanın sizi pek de zorlamadığını fark edeceksiniz. Oyunun başındaki üç seçenekten en zayıf otomobili bile seçseniz, zaman ilerledikçe katılacağınız hemen hemen tüm yarışları kazanma ihtimaliniz yüksek. Tabii ki yapılacak ciddi bir hata, yoldan çıkma sizi bir hayli yavaşlatacak ama biraz dikkat ederek kolayca zaferler kazanabilirsiniz. Birkaç ayaktan oluşan etkinliklerse rekabetçi bir hava yaratıyor ve tek yarışlara göre daha fazla konsantrasyon istiyor.

Test Drive Unlimited 2 - Oyun İncelemesi

Seviye atlamak için neye ihtiyaç var? Tabii ki tecrübe puanına. Oyun boyunca yaptıklarımız ve başardıklarımızla puanlar topluyor ve bu puanlara sadece seviye atlamak için değil, oyunun zengin içeriğine ulaşmak için de ihtiyaç duyuyoruz. Birbirinden iddialı ve lüks otomobiller, sayısız kıyafet seçeneği, paraya para demeyeceğimiz günler geldiğinde büyük bir ev, o evi zengin gösterecek her türlü dekoratif malzeme... Bunların hepsi için seviye atlamalı ve tabii ki para kazanmalıyız.

Test Drive Unlimited 2 - Oyun İncelemesi

Oyunda turnuvalardan ve tek yarışlardan para kazanılabileceği gibi, yolları kat ederken yapılacak birkaç numarayla da para akışı sağlanabiliyor. Tümseklerden uçunca, trafikteki diğer otomobillerin yanından hızla geçince ve alışılageldiği üzere lastik yakınca ekranda bir sayaç beliriyor ve ne kadar değerinde performans ortaya koyduğunuz yazıyor. Örneğin; trafikteki otomobillerin yanından hızla geçerek, hem de bunu üst üste yaparak para miktarını arttırıyor ve istediğiniz an bu miktarı onaylayıp cebinizi doldurabiliyorsunuz. Tabii ki en ufak bir temas, paranın çöpe gitmesine neden oluyor ki aynı durum, lastik yakmak için oradan oraya kendinizi savururken de geçerli.

Test Drive Unlimited 2 - Oyun İncelemesi

Adalar vapuru


Ibiza ve Oahu adalarında gezmek, görsel anlamda oldukça keyif verici. Zaten müthiş bir manzarası olan kıyı kesiminden uzaklaşıp iç kesimlere gittiğinizde dahi güzel bölgeleri ziyaret edebiliyorsunuz. Bir patikaya dalıp tek tük evlerin olduğu ağaçlık bölgelerden geçmek, adeta bir seyahate çıkmışsınız havası veriyor. Tekrar asfalt yola, hatta şehir içine döndüğünüzdeyse güzel ama ruhsuz bir ortam karşılıyor sizi. Tamam, görsel olarak, daha doğrusu manzara açısından oldukça başarılı mekanlar var ama şehrin sokaklarında tozu dumana katarken ölü bir şehir görmek, hele ki böylesine zengin bir turizm bölgesinde sokakta tek bir insan bile görmemek atmosferi dağıtıyor. Görev icabı temas kurduğumuz, etkileşime girdiğimiz karakterler var ama onlar da ara sahneler dışında gözden kaybolunca tam bir hayalet şehre dönüşüyor adalar. Üstelik bu karakterlerin seslendirmesi de vasat ve saydığım hayalet şehri biraz olsun bile telafi etmiyor.

Test Drive Unlimited 2 - Oyun İncelemesi

Son olarak eğer yarış oyunlarına farklı bir alternatif arıyorsanız, kendinizi Ibiza ve Ouha sokaklarına atmak için vakit kaybetmeyin. Ha, bir de trafik kurallarını çok fazla ihlal etmeyin; sonra peşinize takılacak polislerden kurtulmak için beni aracı olarak kullanmaya çalışmayın :no:

Oyunu indirmek isteyenler aşağıdaki konuyu inceleyebilirler;

Test Drive Unlimited 2 Tek Link Full indir

 

Yorum Ekle




Değerli Üye
BetaTester 24 Kasım 2014 03:35
kitap okur gibi okudum vallahi :) yarış simülasyonu resmen bu oyun ve baya gerçekçidir oynamışlığım vardır :) oyunu siteye eklemeniz mmkünmüdür hocam şimdiden teşekkür ederim



 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.