Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Mount & Blade: With Fire and Sword - Oyun İncelemesi

Mount & Blade: With Fire and Sword - Oyun İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   Meliksah_2006   14-01-2015, 14:08   0   
Mount & Blade: With Fire and Sword - Oyun İncelemesi

Açıkçası nereden çıktığını bilmiyorum bu oyunun; bir anda karşımda buluverdim üç yıl kadar önce. Eminim ki ilk oyun piyasaya çıktığında da çoğu insan bilmiyordu böyle bir efsanenin doğacağını. Neredeyse hiç reklamı olmayan oyun, kulaktan kulağa dolaştı ve şimdiki halini aldı. Artık Mount & Blade dendiği zaman herkes RPG türünün ne kadar da farklı bir şekilde kullanılabileceğini bir kez daha anlar oldu.

Mount & Blade: With Fire and Sword - Oyun İncelemesi

Farklı oyun
Mount & Blade: With Fire and Sword (WFS), serinin üçüncü oyunu. Oyuna ilk olarak temelden girmek istiyorum. Henryk Sienkiewicz’in yazdığı eserden direkt olarak oyuna uyarlanmış, kocaman bir senaryosu var WFS’nin. Hal böyle olunca önceki oyunlara göre takvimden birkaç yaprak daha koparmamız gerekiyor; artık 17. Yüzyıl Avrupası’ndayız. Oyunun genelinde karşımıza çıkan beş farklı ırk var: Kazak Hetmanlığı, Osmanlı’nın kontrolünde bulunan Kırım, Rusya, İsveç ve de cumhuriyet rejimine çoktan kavuşmuş olan Polonya. Bu kadar ırk arasında kendimize bir yer bulmak epey zor ama oyunu tadından yenmez hale getiren de bu karışık durum aslına bakarsanız.

Mount & Blade: With Fire and Sword - Oyun İncelemesi

Yenilikler
Seriyi daha önce oynamamış insanlar için bir - iki cümleyle başlamak istiyorum. Eğer farklı bir oyun yapısı ve içerisinde bolca RPG bulunsun istiyorsanız, M&B serisi gibisini bulmak baya zor. Oyuna girdiğimiz anda çok detaylı bir karakter yaratma menüsüyle karşılaşıyoruz. Burada karakterimizin temel özelliklerini dağıttıktan sonra, 24 farklı yeteneğin bulunduğu “skill” tablosuna geçiyoruz. Tablomuzdaysa yok, yok... WFS’nin her yerine hükmeden ve fazlasıyla önem arz eden bütün yeteneklere buradan ulaşabiliyor, karakterimizi o doğrultuda geliştirebiliyoruz. Ayrıca bir diğer kenarda duran “Proficiencies” kısmında da hangi cins silahlarda ustalaşacağımızı belirleyebiliyoruz.

Mount & Blade: With Fire and Sword - Oyun İncelemesi

Önceki oyunlara göre birçok değişim var WFS’de. Bunlardan ilki, detaylandırılmış konuşma diyalogları. Konuşmalarımız artık oyundaki RPG yönünün bir kademe daha artmasına sebep olmuş. Bu sayede aldığımız bir görev içerisinden, sadece bir diğer NPC’yle konuşarak onlarca farklı görev çıkarabiliyoruz. Yani anlayacağınız, oyuncunun merakı ve oynayış tarzına göre şekillenen bir görev sistemi üretmiş yapımcılar. Diğer oyunlarda şehir ve kale ele geçirmek tam bir işkenceyken, artık bu işlem çok daha kolay hale getirilmiş. Aslında “kolay” kelimesi tam karşılığı değil durumun ama en azından kale savaşlarında böyle bir iç çekme yaşamayacaksınız. Misal; artık kale kapısındaki gardiyanı kandırıp Truva misali kendisine kapıyı açtırabiliyoruz. Şehri ele geçirdik diyelim; eski oyunlarda bu şehirlerden asker üretmek çok büyük bir sorundu. Aslında bu durum tam olarak ortadan kalmış değil ve yine kurduğumuz binalardan asker üretebiliyor, halkı yetiştirebiliyoruz. Fakat WFS ile gelen “Mercenery Camp”, yani kiralık asker kampları sayesinde paramız olduğu sürece istediğimiz anda resmen bir ordu kurabiliyoruz; hatta bu kamplardan askerlerimizin giyim – kuşamlarını bile değiştirebiliyoruz.

Mount & Blade: With Fire and Sword - Oyun İncelemesi

WFS ile eklenen “Custom Battle” ile dilediğimiz gibi savaş ortamlarına akabiliyor, büyük ordular eşliğinde savaşabiliyoruz. Yine de bu durum multiplayer özelliklerinin yanında havada kalıyor diyebilirim; çünkü toplam 14 farklı harita da multiplayer zevkini yaşamamıza olanak sağlayan WFS, sekiz farklı oyun moduyla da beni benden almayı başardı. Askerlerimizi uzaktan da yönetmemize imkan tanınan oyun sayesinde multiplayer oyunlar bambaşka bir boyut kazanmış durumda. Dönem birkaç yüzyıl ileriye atınca malum silahlarda da bir değişim oluyor. Zaten WFS ile en çok adı geçen yenilik, barutlu silah olmuştu. Açıkçası barutlu silahlar çok güzel tasarlanmış. Özellikle tekrardan doldurmasının saatler alışı ve tek mermi de herkesi öldürebilmek, tam da dönemi yansıtmayı başarmış.

Mount & Blade: With Fire and Sword - Oyun İncelemesi

Kalanlar
Seriye dikkatli bir şekilde baktığımızda, her oyunun bir öncekinin yenilenmiş hali olduğunu görmek hiç de zor değil bence. Bu yenilik sillesi daha ne kadar devam eder, bilmiyorum ama bir sonraki oyunda kesinlikle değişmesi gereken bazı noktalar var. Bunlardan ilki, her ne olursa olsun grafik motoru. Warband’deki grafik motorunun aynısı kullanan WFS, bu görüntü kalitesiyle çok yol kat edemez. Ben de grafik hastası değilimdir ama yeni bir oyunda bu kadar eski grafikleri görmek de istemiyorum. Fizik modellemeleri yine eski kalmış, düşmansa hala önceki oyunlardaki tavırlarını sergiliyor. Şöyle ki silahıyla size ateş eden düşmanın koşarak yanına gidin, yakın mesafeye geldiğinizde üzerinize doğru koşmaya başlayacak. Siz de geriye doğru koşarken, bir yandan da silahınızı doldurun ki yakın mesafeden ıskalamanız imkansız; yani inanılmaz bir yapay zeka beklemeyin. Ben bu şekilde en son sekiz kişiyi yok ettim. Bilmem anlatabildim mi...

Mount & Blade: With Fire and Sword - Oyun İncelemesi

Şehirlere girdiğinizde ise etrafınıza iyi bakın; bir boşluk göreceksiniz. Neden hala şehirler bomboş? Ya da köylerde neden sadece beş tane NPC var? Açıkçası gittiğim yerin yaşadığını hissetmeyi severim ve oyun boyunca savaş alanları hariç boş bir oyun görmek, WFS’i test ettiğim dönemlerde beni fazlasıyla sıktı. Benim garipsediğim bir diğer noktaysa barutlu silahların ve RPG konseptinin bence tamamen kilitlendiği yer oldu. Normalde barutlu bir silahla tek seferde öldüremediğim neredeyse kimse yokken bana ateş edildiğinde en az üç mermi, eğer seviyem ilerlemişse beş ve hatta altı mermi ile ölüyorum. İşte bu ve bunun gibi teknik hatalar benim gözüme fazlasıyla batıyor ne yazık ki...

Mount & Blade: With Fire and Sword - Oyun İncelemesi

Sonraki
WFS çok da güzel bir oyun aslında ama eksikleri artık fazlasıyla göze batıyor. Oyun 2008 yılında piyasaya çıktığında çok daha farklı bir konumdaydı; çünkü o günün oyun pazarı için çok değişik bir tarzı vardı. Nitekim aradan geçen üç yıldan fazla sürede oyun pazarı çok daha yeni ve farklı fikirler üretirken, M&B’in bazı noktalarının yerinde sayması beni üzdü. Ben yine de oyunu çok beğendim ve deliler gibi de oynadım ama bazı gerçekler de yadsınamaz..

Oyunu indirmek isteyenler aşağıdaki linkten indirebilirler;
Mount & Blade: With Fire and Sword Tek Link Full indir

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.