Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Age of Empires II HD Oyun İncelemesi

Age of Empires II HD Oyun İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   MoonWaLker   19-07-2015, 03:30   0   
Age of Empires II HD Oyun İncelemesi

Her zaman üstüne basarak, kimi zaman üzerinde zıplayarak belirttiğim üzere, oyun sektörünün altın çağı 1997 ile 2000 arasında kalan zaman dilimidir. O dönem piyasaya çıkan birçok oyun, günümüzdeki yapımların atası olarak sayıldığı gibi, çok ama çok az yeni yapım, o dönemdekilerden daha iyi bir performans sergileyebilmiştir. Her ne kadar günümüz yapımlarının çoğu devam niteliği taşıyor olsa da son yıllarda iyiden iyiye meşhur olan “remake”, yani yeniden üretme sistemi bir anda sektöre giriş yaptı. Benim için Baldur’s Gate ile başlayan bu süreç, Age of Empires II HD ile çok daha büyük bir adım atıyor zira adından da anlayabileceğiniz üzere yapım sadece her türlü bilgisayarda çalışmakla kalmıyor, aynı zamanda çok daha derin çözünürlüğüyle göz dolduruyor.

Age of Empires II HD Oyun İncelemesi

Bundan tam 14 yıl önce piyasaya çıkmış bir yapımı yeniden oyun severlerin beğenisine sunmak pek tabii ki zor ama konu Age of Empires II olduğu zaman durum biraz daha değişiyor. Yıllardır tüm dünyada turnuvaları aksamadan düzenlenen oyun, yine bildiğimiz 18 farklı ırkla birlikte karşımıza çıkıyor. Bu rakamı duyanlar sebebi sorgulayabilirler, hemen yardımcı olayım. Normal oyunların aksine, Age of Empires II HD’de hem ana oyun The Age of Kings’i, hem de eklenti paketi The Conquerors’u bir arada buluyoruz. Hal böyle olunca oyuna sonradan eklenen Aztec gibi ırklarla da oynamamız mümkün oluyor. Aynı zamanda her iki oyunun da tek kişilik senaryolarını deneyim etmemiz mümkün.

Adının “HD” olmasına bir yandan da aldanmamak lazım zira ayarlar kısmında farklı grafik seçenekleri bulunmuyor. Oyun içerisinde halen düşük, orta ve yüksek olmak üzere üç farklı grafik modeli var. Onun haricinde kocaman bir haritayla karşılaşacağınızın garantisini vermek isterim. Birazcık daha menü kısmında dolaşmak istiyorum çünkü birçok farklı seçenek burada yer alıyor. Steam üzerinden oynanabilen Age of Empires II HD, Quick Match sekmesiyle multiplayer maç yapmak isteyenlere çok farklı bir kolaylık sunmuş. Steam Workshop ise girdiğiniz anda sizi, birazdan kullanacağınız modlardan firmanın sorumlu olmadığını uyararak karşılayan bir yer. Uyarının sebebiyse açık: Tüm bunlar başkalarının yaptıkları modlar. Hah, işte böyle olduğu zaman da oyunun tadından yenmiyor be arkadaş. Birbirinden farklı harita modeli, oyun yapısı ve görülmemiş ilginç üniteler ile karşımıza çıkan envaiçeşit mod sayesinde yapacaklarımızın sınırı bulunmuyor. Mod demişken, Map Editor aracılığıyla yaptığımız haritaları artık çok daha hızlı bir şekilde dünyayla paylaşabiliyoruz. İlk olarak Steam desteği sayesinde ulaşımımız kolaylaşıyor, hemen akabindeyse Editor kısmında bulunan Steam Work shop sekmesiyle yaptığımız harita ve modları direkt olarak paylaşabiliyoruz. Oyunu daha önce hiç oynamamışlar içinse o bildiğimiz Learn to Play kısmı halen mevcut. Buradan başlamak sureti ile Age of Empires II’nin tarih dolu dokusu içerisinde gönül rahatlığıyla kaybolmanız mümkün.

Age of Empires II HD Oyun İncelemesi

Yenilik olarak bahsedilebilecek ve en çok göze batan gelişme kesinlikle su ve ateş grafiklerinde. Sular ciddi anlamda değişip harika bir görüntü kazanırken, ateş ise olduğundan daha canlı hale getirilmiş. Nitekim bu canlılık bence çok daha komik bir görüntü ortaya çıkarmış. Benim yaşadığım en büyük sorunsa çözünürlüğün “devasa” şekilde genişlemesinin ardından kullanıcı arabiriminin tam anlamıyla boş kalması oldu. Öyle ki -sizin de ekran görüntülerimden anlayacağınız üzere- ekranın tam ortasında bulunan koca boşluk fazlasıyla göze batıyor. Keşke bu kısma işimize yarayabilecek farklı özellikler ekleselermiş... Bunun haricindeyse benim başıma gelmeyen ama başta arkadaşlarımda, sonrasındaysa internet üzerinde yaptığım araştırma sonucu öğrendiğim bir sorun söz konusu ki biz buna kısaca “lag” diyoruz. Anladığım kadarıyla kullandığınız sistem her ne olursa olsun, bazı oyuncular düzenli olarak oyun içi gecikme sorunuyla karşılaşmışlar. Kesinlikle her bilgisayarda olmayan bu sorun, yapımcı ekip tarafından da fark edilmiş ve ben bu satırları tuşluyorken onlar da çalışmalarına çoktan başlamışlardı.

Age of Empires II HD Oyun İncelemesi

Ben çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim Age of Empires II HD’yi çünkü oyun sadece HD yapılmış ve öylece bırakılmış. Bazı ufak dokunuşlar, bazı ufak derlemeler yapılsaymış, 14 yaşındaki efsaneye çok daha güzel bir saygı duruşu olurmuş. Age of Empires II HD’nin tek avantajı, günümüzdeki yeni oyunculara da kendisini oynatabilecek, bazı şeylerin nasıl başladığını kendilerine birinci elden deneyim ettirebilecek olması.

Oyunu indirmek için;
Age of Empires II HD Edition Tek Link Full indir

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.