Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Far Cry 3 Blood Dragon İnceleme

Far Cry 3 Blood Dragon İnceleme


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   MoonWaLker   19-07-2015, 03:34   0   
Far Cry 3 Blood Dragon İnceleme

Space Race ile hızını alıp Soğuk Savaş’ın en ihtişamlı zamanlarıyla devam eden 40 yıllık sürecin son dönemlerine tanık olacak kadar ihtiyar olanlarınızın da bildiği gibi, bizim çocukluğumuzdaki 2010’lu yılların tasviri bugünkünden biraz daha farklıydı ve öyle de olmalıydı. İnsanların her bölgesel çatışma riskinde “Kaçın, uranyum geliyor!” diye evlerinin camlarını mavi el işi kâğıtlarıyla kapladığı, sabahları içilen bir bardak çayın, yaklaşan nükleer felaketin habercisi sayıldığı dönemlerin, diğer deyişle 80’lerin bugün geriye bakınca bir daha asla gelmeyecek kadar güzel zamanlar olarak hatırlandığını, üstelik belki de son defa “hem eski, hem yeni” olabilen bir nesli yetiştirdiğini görmek garip.

Far Cry 3 Blood Dragon İnceleme

Aslında Blood Dragon’un 1 Nisan şakası olması gerekiyordu, daha önceden Uplay’den sızdırılan materyallere rağmen Ubisoft, oyunun videosunu tam da bu tarihte yayınlayınca herkes sanıyorum içinden bir kez “Eh zaten ancak bu olabilirdi.” diye geçirmiştir. Lakin Ubisoft şaka yapmak yerine, Far Cry 3, bizim çocukluğumuzun neon ışıkları ve ucuz bilimkurgu tasvirleri ile dolu yakın gelecek konseptini (Oyun 2007 yılında geçiyor.) aynı potada eritmiş, çok da iyi yapmış.

Far Cry 3 Blood Dragon İnceleme

Blood Dragon, her ne kadar Far Cry 3’ün sekiz saatlik ek içeriğe sahip, ana oyunu gerektirmeyen spin-off’u olarak piyasaya sürülmüş olsa da ana oyuna aralarda yapılan ve gülümseten göndermeler (Definiton of insanity?) dışında kendine özgü olmayı başarabilmiş bir yapım. Zaman zaman bu kadar ayrışmasına rağmen Far Cry 3 gibi kendini kanıtlamış bir yapımın ismi altında piyasaya sürülerek spot ışıklarını kendisine çekmeyi de garantiledi. Oyunun tamamen farklı renk paletine rağmen Far Cry 3 ile aynı grafik motorunda (Dunia 2) tasarlanmış olduğunu ve böyle de çok güzel gözüktüğünü belirtelim.

Far Cry 3 Blood Dragon İnceleme

2007 demiştik, devam edelim. 80’lerin dandik bilimkurgu senaryolarının tam olarak tuttuğu, Iron Maiden’ın Somewhere in Time albüm kapağının ruhunu tam olarak yansıtan bir dönemdeyiz. A.B.D. ve S.S.C.B.’nin nükleer silahlarla amiral battı oynadığı, geriye savaşacak pek fazla %100 organik askerin kalmadığı, haliyle savaşın kendi nur topu gibi cyborg’larını yarattığı bir dönemde. Yönettiğimiz askerin adı Çavuş Rex “Power” Colt, tıpkı türünün diğer örnekleri gibi öldükten sonra kariyerine dönemin sanat eseri Mark IV Cyber Commando olarak devam etmiş ve kendi dosyasındaki tanımla “dondurulmuş meşrubattan daha soğuk” hatıralara sahip bir asker. Rex kendisi gibi cyborg savaşçılara sahip Omega Force’un peşinde aksiyondan aksiyona koşarken öyle diyaloglara tanık oldum ki joystick’i bırakıp gülmekten kendimi alamadım. Özellikle oyunun başındaki tutorial’ın her bir cümlesinde gülmekten kırılmanız işten değil.

Far Cry 3 Blood Dragon İnceleme

Oyunun arcade ağırlıklı oynanışı elbette ki Far Cry 3’ün detaycı mükemmelliğinden farklı, ancak basit de olsa bir seviye atlama ve envanter sistemi hala oyunda mevcut. Buna göre temize havale ettiğiniz her bir cyborg’un üzerini arayarak elde ettiğiniz krediyi, silahlarınızı geliştirmekte kullanabiliyor, çatışmalardan ve tamamlanan görevlerden elde ettiğiniz tecrübe puanları sayesinde de atladığınız her seviyede sağlık barınızın büyümesi, hareket halinde ok atabilme kabiliyetinizin artması (Yerimde dururken bile ilk seferde isabet ettirmişliğim yok!) gibi açıkçası bazıları tamamen faydasız gözüken yetenekler kazanıyorsunuz. Bununla birlikte benim gibi konsolda oynanan FPS’leri asla tam anlamıyla sevememiş, elinin altında mouse olmadan rahat edemeyen birisinin bile kontrollerde hiç sıkıntı yaşamadığını da belirtmek isterim.

Far Cry 3 Blood Dragon İnceleme

Ben açıkçası oyunu oynadığım her dakikadan keyif aldım, Far Cry 3’ün cennet mekânlarından sonra herkese çekici gelmeyecek yeni grafiklerinden tutun da kaliteli ve gülmekten kırıp geçiren diyaloglarına kadar. Blood Dragon’u herkesin beğeneceğini düşünmesem de özellikle oyunun her saniyesindeki göndermeleri yakalayabilenler için son derece keyifli bir içerik sunduğunu belirtmem gerek. Bizim nesil söz konusu olduğunda optimist olanlarımızın Back to the Future (O da artık ne kadar optimist bir düşünceyse...), pesimist olanlarımızınsa Terminator serilerini baz alarak 30’lu yaşlarını hayal ettiğini düşünürsek, genç arkadaşlarımızın önüne koyulan en kötü 30’lu yaş senaryosu su savaşları ve şarjı giderek daha çabuk biten akıllı telefonlar gibi gözükmekte şimdilik. Eh, bizlere sunulan 2010’lar bile içinde yaşadığımız şekilde gerçekleştiyse endişeye yer yok arkadaşlar.

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.