Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Lords of Football Oyun İncelemesi

Lords of Football Oyun İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   MoonWaLker   19-07-2015, 09:30   0   
Lords of Football Oyun İncelemesi

Bugüne kadar birçok futbol oyunu oynadım, farklı konseptleri deneme şansım oldu ama bu tarz bir oyuna ilk kez tanık oluyorum. Football SuperStars’ı hatırlarım, çok az zaman ayırmıştım ama Lords of Football’u oynar oynamaz aklıma ilk gelen isim oldu. Football SuperStars, kontrol ettiğim futbolcuyu saha dışında da canlandırma, saha dışı aktivitelere yönlendirme ve şöhret peşinde koşturma imkânı tanıyordu. İşte Lords of Football da tam olarak bunu yapıyor, hem de tek bir futbolcudan öte tüm takımın kontrolünü bana bırakarak.

Lords of Football Oyun İncelemesi

İtalyan oyun yapımcısı Geniaware tarafından geliştirilen ilk oyun olan Lords of Football, açılışı itibariyle zayıf bir veri tabanına sahip olduğunu gösterdi bana. Oyunda dâhil olunabilecek sadece beş futbol ülkesi (Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya) var ama neyse ki alt ligler de oyuna aktarılmış. Ne var ki Pro Evolution Soccer serisinden aşina olduğum “tuhaf” takım isimlerine Lords of Football’da da rastladım. Yapımcının bağımsız olduğunu ve lisans yükünün altına girmesinin pek mümkün olmadığını göz önüne alarak bu konuyu pas geçeyim. Hemen seçtim Manchester City’yi ve oyunun şehir arayüzü karşıladı beni direkt. Bir strateji oyunu gibi kontrol edilen Lords of Football’da kulüp binası ve antrenman tesisleri gibi birimlerin yanı sıra şehir merkezi, bar, restoran, kumarhane ve benzeri etkinlik alanları yer alıyor. Amaçsa basit: Futbolcuları akşama kadar çalıştır, maçlara hazır hale getir, formda tut ve akşamları da gece hayatına sürükle, egolarını tatmin et, mutlu mesut yaşat.

Lords of Football Oyun İncelemesi

Lords of Football Oyun İncelemesi

Şimdi süreci detaylandırayım. Manchester City’yi seçtim, şehir görüntüsüne geçtim ve otoparka park ettikleri otomobillerinden inen futbolcularımı gözlemlemeye başladım. Hemen soyunma odasına geçtiler, formalarını giydiler ve büyük antrenman sahasına geçtiler. Futbol sahası parçalara bölünmüş durumda ama sadece tek bir parçası, o da pas antrenmanı çalışmaya atanmış. Hemen saha kontrollerine basıp farklı parçalarda farklı antrenman seçenekleri açtım. Seçim ekranındaki kilitli seçeneklerse oyundaki başarılara göre açılıyor. Bu açılım sürecini, kulüp binasındaki Challenges ekranından takip etmek mümkün. Öte yandan parçalara bölünmüşlük, fizik tedavi merkezi ve jimnastik salonu gibi binalarda da görülüyor ve her bir seçenek, farklı ikonlarla gösteriliyor. Sol üstteki filtreler sayesinde futbolcuların teknik, taktik ve ruh durumları gözlemlenebiliyor ve bu gözlemlere göre program çıkarmak gerekiyor. Futbolcuların profillerine girince aynı başlıklar altındaki detaylar net bir şekilde gözlemlenebiliyor.

Lords of Football Oyun İncelemesi

Akşam olmadan tüm teknik ve taktik noksanları kapatmak ilk görev, sonrasında gece hayatı başlıyor. Antrenmanı sonlandırdıktan sonra futbolcular hemen üstlerini değiştirip şehre dağılıyorlar. Kimisi bara, kimisi diskoya, kimisi kumarhaneye, kimisi radyo programına yol alıyor. Gece hayatı, futbolcuların performanslarını olumsuz etkiliyor ama aynı zamanda egolarını tatmin ediyor ve asıl görev burada başlıyor. Öyle bir denge yakalamak lazım ki hem performanslar, hem de egolar dert olmamalı. Bu denge yakalandığı an, maçlarda iyi skorlar gelmeye başlıyor ve iyi skorlar da yeni seçeneklere, haliyle daha kapsamlı bir takım kontrolüne yol açıyor. Eğer işler ters giderse ve bir futbolcu kendini aktivitelere fazla kaptırırsa onu küçük sahada cezalandırmak ya da terapi merkezinde tedavi altına almak mümkün.

Lords of Football Oyun İncelemesi

Oyunun nasıl bir konsepte sahip olduğunu anlattım ve hemen olumlu düşünceler oluştu kafanızda ama durun, daha söyleyeceklerim var. Lords of Football’un konsepti oldukça başarılı ama oyunun “eğlenceli olmak” noktasında bazı problemleri var. Öncelikle şehir arayüzü fena tasarlanmamış olsa da bir hayli durgun, donuk ve sıkıcı. (Omerta: City of Gangsters ile kapışır.) Antrenman ve taktik seçenekleri gayet yeterli ama maçlara geçince yine sıkıntı başlıyor. Maç motoru üç boyutlu tasarlanmış ama bir Football Manager kadar başarılı değil, üstelik animasyonlar vasat. Hal böyle olunca da maçları izlemek yerine direkt skor almaya başlıyor insan ister istemez. Yine de pozisyonlara direkt müdahale edilebilmesi, bir eğlence unsuru olarak yer alıyor maç motorunda. Bir diğer problemse -lisans problemi mazur görülse de- lig ve organizasyon yelpazesinin dar olması. Lisans alınmadıktan sonra veri tabanı coşturulabilir, birçok lig ve organizasyon oyuna dâhil edilebilirdi ama bu yapılmamış. Bu paragrafta sıraladıklarımı toparlayınca da farklı ve başarılı konseptine rağmen “ortalama bir oyun” sıfatı alıyor benden Lords of Football. Yine de saydığım noksanları yok sayabilirsen, Lords of Football ile kendini “futbolun patronu” sıfatıyla tatmin edebilirsin. (Sana diyorum!)

Oyunu indirmek için;
Lords of Football Tek Link Full indir

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.