Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Wyv and Keep Oyun İncelemesi

Wyv and Keep Oyun İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   MoonWaLker   18-09-2015, 12:30   0   
Wyv and Keep Oyun İncelemesi

Yeni nesil oyuncuların gözünden ne kadar sevimli gözüküyor, bilmiyorum ama zamanında Zool’un ya da Aladdin’in grafiklerini gördüğünde dibi düşen, sonralarıysa bu baltayla şekillendirilmiş gibi duran piksel piksel grafiklerden çoktan bıkmış olması gereken bizim kuşağın bu iki küçük hazine avcısını neden bir seneden uzun süredir merakla beklediğini anlayabiliyorum.

Tıpkı Tim Burton’ın en sevdiğim filmi Big Fish’te anlatıldığı gibi, aslında bizi güldüren, keyif aldığımız her şey bir süre sonra alışkanlıkla beraber sıradanlaşıyor. Lakin aradan yeterince zaman geçtiğinde onu yeniden görüyor, duyuyorsunuz ve bir anda her şey tekrar “yeni” hale geliyor, neden en başta bu kadar sevdiğinizi bir anda yeniden keşfediyorsunuz. Wyv and Keep de istisna değil bu açıdan, ayrıca yapımcı a jolly corpse üçüncü oyununda sonunda her şeyi doğru şekilde bir araya getirmeyi ve sadece 80 MB toplam boyuta 20 saatlik eğlenceyi sığdırmayı başarmış.

Wyv and Keep Oyun İncelemesi

Oyunumuz gereksinimlerden bahsetmeyi absürt hale getirecek -ve Fraps’te ekran görüntüsü alamayacak- kadar basit, piksel piksel retro grafiklere sahip bir puzzle / platform. Oyunda Wyv ve Keep adında iki hazine avcısı karakteri ister tek kişilik oyunda tek tek ve karakterler arasında geçiş yaparak, ister aynı klavyeden (Birazdan tekrar döneceğim bu konuya.) co-op kontrol ederek bulmacaları çözmeye, hazineleri toplamaya ve nihayetinde kapıyı açarak bölümü bitirmeye çalışıyoruz, bu kadar. Yani en azından bu kadar basit demek isterdim ama Easy modda bile oyunun ortalarından itibaren özel hayatında satrançta başarılı olan arkadaşlar öne çıkacaklardır. Nitekim özellikle tek başınıza oynuyorsanız yedi - sekiz hamle sonrasını hesap etmeniz gereken bölümler var ve ufacık bir hatada bölümü tekrar oynamak zorunda kalıyorsunuz, sinirleriniz bozuluyor, klavyeyi temizlemek bahanesiyle ters çevirip önünüzdeki masaya vuruyor, buzlu çayınızı lıkır lıkır götürüyorsunuz, haberiniz olsun.

Wyv and Keep Oyun İncelemesi

Oyunun bölüm sonu puanlama sistemi olsa da bazı bölümleri defalarca yeniden başlayıp güçlükle bitirmenizi dondurma falan yiyerek kutlamak isteyeceğinizden kaç puan aldığınızın umurunuzda olacağını sanmıyorum. Bu arada oyun .NET Framework 4 ve XNA Framework kütüphanelerine ihtiyaç duyuyor çalışabilmek için, buna rağmen Windows 7 64-bit makinelerde “fatal error” verip başlamayabiliyor; oldukça yaygın bir hata olduğunu belirteyim. Bunun çözümü Settings menüsünden Music seçeneğini en sola kadar getirip kısmak, muhtemel sebebiyse Windows Media Player’ı gerekli görmediğinizden bilgisayarınızdan kaldırmış olmanız.

Wyv and Keep Oyun İncelemesi

Grafikler ne kadar basit olsa da karakterlerimizin animasyonları oldukça çeşitli, özellikle ikiliden biri öldüğünde diğerinin iki gözü iki çeşme ağlaması yok mu, ah ah. Aynı klavyeden co-op demiştik; 90’lı yıllarda pek çok oyunda arkadaşlarımızla bunu denemiştik ve genellikle de pek bir verim alamamıştık ancak Wyv and Keep’te bu sistem son derece rahat işliyor. Basit “WASD” ve yön tuşları iki karakterin ayrı ayrı yönetilmesi için yeterli, ayrıca yanınızda bir arkadaşınız olması karakterlerin imece usulü çalışma zorunluluğu yüzünden başınıza çıkan senkronizasyon problemlerini de minimuma indiriyor. Karakteri sürekli yanlış yerde unuttuğumdan bazı bölümleri defalarca tekrar ettim. Kısacası bu oyun iki kişiyle daha keyifli arkadaşlar, bunu kullanın. Ayrıca oyunun gamepad desteklediğini de belirteyim, en azından bendeki Logitech Rumblepad’de sorun çıkarmadı.

Wyv and Keep Oyun İncelemesi

Wyv and Keep, yanında oldukça kullanışlı bir bölüm editörüyle beraber geliyor, Wyv and Keep Cartographer’ı kullanarak sadece bölümleri tasarlamak değil, kendi tasarladığımız öğeleri kullanarak bunu yapmak ve paylaşmak da mümkün.

Benim gibi küçük retro / indie platform oyunlarına çok yakın olmasanız bile sizi eğlendirebilecek, canınızı sıkacak ve neticede başında uzun zaman geçirebileceğiniz bir oyun var karşınızda.
Etiketler
Wyv and Keep

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.