Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Kane & Lynch 2: Dog Days İncelemesi

Kane & Lynch 2: Dog Days İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   MoonWaLker   24-09-2015, 16:28   0   
Kane & Lynch 2: Dog Days İncelemesi

Başı beladan kurtulmayan kahramanlarımız ikinci oyunlarıyla karşımızdalar! Bu sefer mesken tuttukları yerse Şangay. Pekin’den sonra Çin’in en büyük ikinci şehri konumunda olan bu şehir, göz kamaştırıcı gökdelenler kadar, tehlikeli varoşları da barındırıyor. Hikayemizse; İngiliz silah kaçakçısı Mr. Glazer için çalışan Lynch ile başlıyor. Devamındaysa tıpkı ilk oyunda olduğu gibi işler hiç de hesaplandığı gibi gitmiyor ve Lynch eski silah arkadaşı Kane’i de bu işe bulaştırıyor.

Kane & Lynch 2: Dog Days İncelemesi

Bolca kurşun, durmayan aksiyon


Öncelikle yapımcı firma ilk oyuna göre kendisini geliştirmiş. Daha doğrusu oyunun bütün mekaniklerini tepeden tırnağa değiştirmiş. İlk olarak göze çarpan değişim, oyunun yapısının bolca Gears of War’ı andırıyor olması. Bu fikri destekleyen en büyük olguysa kamera açıları ve yenilenmiş cover sistemi. Kamera açıları tam olarak omuz üstünde verilmiş, fakat karakterimize fazlasıyla yakın duruyor. Hal böyle olunca akla direk olarak Gears of War geliyor. Cover sistemiyse ilk oyuna nazaran ziyadesiyle daha düzgün çalışıyor. Yani karakterimiz tam bir cover alabildiği gibi, aynı zamanda da farklı cover noktalarına kolayca intikal edebiliyor. Fakat yine ilk oyunda olduğu gibi cover sisteminin insanı çileden çıkardığı zamanlar da olmuyor değil. Kısacası ilerleme var ancak bu ilerleme yeterli mi; tartışılır.

Kane & Lynch 2: Dog Days İncelemesi

Cover sisteminden çatışmalara geçtiğimizde; Kane & Lynch 2: Dog Days’de (K&L2: DD) aksiyonun hiç durmadığını hemen belirtmek istiyorum. Oyunun başındaki kovalama sahnesinden itibaren sürekli bir aksiyon içerisindeyiz. Durmak bilmeyen çatışmalarsa oyuna apayrı bir tat katıyor. Kafamızı çevirdiğimiz yerde bir düşman bulmak işten bile değil. Bu düşmanları alt etmek içinse kullanılmayı bekleyen birçok silah bizleri bekliyor. Bu listeyse altı patlar polis tabancasından, çok daha ağır saldırı silahlarına kadar uzanıyor. Silahların kullanımıysa olabildiğince kaliteli yapılmış. Bir uzi gerçekten de seri ateş eder, ancak atışların isabet oranı oldukça düşüktür. Bir yere saldırırken saydırmak güzel, ama hedefl eri vuramazsanız, haliyle beklediğiniz kadar yıkım yaratıcı değil. Yani bir handgun’la çok rahat hedef bulabiliyorken, bir uzi’yle dağa taşa ateş ediyoruz. Bu arada aynı anda iki tane silah taşıyabiliyoruz. Böylece farklı anlarda, farklı silahlar kullanarak işimizi çok daha hızlı bir şekilde halledebiliyoruz.

Kane & Lynch 2: Dog Days İncelemesi

Silah ve çatışma konusuna girmişken birkaç noktaya değinmek istiyorum. Aksiyon dolu bu oyunda küçük çatışmalar yaşadığımız gibi, aynı zamanda onlarca düşmana karşı da savaşmamız gerekiyor. İşte bu durum oyunun çatışma döngüsünü büyük bir kısır döngüden kurtarmış. K&L2: DD’ye eklenen yeni etkileşim motoruysa özellikle çatışmalara büyük bir tat katmış. Etrafta bulduğumuz yangın söndürme cihazlarını fırlatıp, aynı zamanda havada vurarak büyük bir kaosa sebep olabiliyoruz. Unutmadan; bir de yeni eklenen “human shield” özelliğine de değinmek gerekiyor. Bu tarz kovalamaca dolu bir oyunda karşımıza çıkan sivil bir bünyeyi kalkan olarak kullanmak ve yaralanmadan düşmanlarımızı öldürmek, sanki serinin aradığı bir özellikmiş gibi geldi bana. Keşke bu tarz daha fazla etkileşim imkanı konulsaymış.

Kane & Lynch 2: Dog Days İncelemesi

Beraberimizde gezinen takım arkadaşlarımızsa bir hayli sıkılar. Hem yapay zeka olarak ne yapacaklarını biliyorlar, hem de düşmanlarımızı neredeyse ıskalamıyorlar. Eğer oyunu tek kişi oynayacak olursanız; yanımızdan ayrılmayan Kane karakterinin ne denli mantıklı hareketler yaptığını görünce beni daha iyi anlayacaksınız. Oyundaki bir diğer güzide olaysa karakterlerin sürekli konuşuyor olması. Bu etkileşim oyunun genel yapısındaki esas belirleyici rolü oynuyor. Bir oyuncu olarak sürekli bir şeyler yapmam gerektiği hissiyatını fazlasıyla yaşattı bana bu diyalog sistemi.

Kane & Lynch 2: Dog Days İncelemesi

Biraz olmamış mı ne?


Geldik en sevdiğim kısma! Oyuna birazcık giydirirsem bana kızmazsınız değil mi? Teşekkür ederim... Şimdi bu iki zibidiyi her ne kadar ilk oyunlarından biraz sevsek de yeni oyunlarıyla bu biraz nefrete dönüşmeye başladı. Hani kamera açıları demiştim ya yukarıda, hah işte onlar aslında yok. Arkadaş o kadar kötü bir kamera açısına sahip ki oyun, ne yapsam olmadı. Hele bir de koşmaya kalkarsanız; aman diyeyim. Sanki bütün dünya dönüyor. Bunun en büyük sebebiyse yeni oyuna eklenen fantastik ve bir o kadar film tarzı kamera çekimleri oluyor.

Kane & Lynch 2: Dog Days İncelemesi

Cover sistemi ilk oyuna göre gelişmiş demiştim. Evet, hakikaten de daha sorunsuz. Fakat nedense düşmanlarımız cover’dan sürekli yerli yersiz çıkma ve mermi manyağı olma konusunda master yapmış durumdalar. Hali hazırda olan yapay zeka açıkçası iyi (mi acaba?) Hayır, hiç de değil! Düşmanlarımız nedense anlamsız bir şekilde üzerimize koşuyorlar. Ama hakikaten anlamsızca be arkadaş... Öyle el kol havada gelen adamlar düşünün. Bir de bu düşmanlardan sürekli drop olan silahlar ve mermiler mevcut ki hiç sormayın. Yani gerçekçilik açısından gayet güzel bir hareket fakat hiç cephane sorunu çekmemek, bir silahtan diğerine geçmek oyunu inanılmaz kolaylaştırmış. Son lafımsa oyunun genel mekaniğini değiştirdikleri halde, halen silahların su tabancası kıvamında ateş etmesine izin veren yapımcılara olacak. Size sesleniyorum efendiler; adam gibi silah hissiyatı vermek ne kadar zor acaba? Yok mu bir arkadaşınız bu işten anlayan?

Kane & Lynch 2: Dog Days İncelemesi

Anlaşılan yok! Kane ve Lynch her ne kadar konuşkan ve eğlenceli yol arkadaşları olsalar da oyun, silah hissiyatı konusunda sınıfta kalıyor. Bunun üzerine aptalca davranana yapay zekayı ve kamera açılarının rahatsız ediciliğini eklediğimizde oyunun notu bir hayli düşüyor. Kamera açılarının aksiyonun dozunu arttırmak ve oyuncuyu oyunun içine çekmek için tasarlandığını düşünürsek, burada da başarısız olunduğunu söyleyebiliriz. Zaman zaman bazı bölümlerde durup, şimdi nereye gideceğinizi kendinize sorduğunuz zamanlar oluyor. Bunun sebepleri arasında bölüm tasarımları kadar kamera açısı da var.

Kane & Lynch 2: Dog Days İncelemesi

Tamam sakinim


K&L2: DD ilk oyuna göre birçok yenilik içeriyor. Bu yenilikler arasında çok güzide hareketler de var, çok naylon hareketler de. Açıkçası ben ilk oyundan sonra çok daha farklı bir şeyler bekliyordum. Nitekim olmadı. Yani işte insan beklentisi ve düşüncesi; kendi kedimize olayları büyütüyor sonra da karşımıza çıkınca mutsuz oluyoruz.

Oyunu indirmek için;
Kane & Lynch 2: Dog Days Tek Link indir

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.