Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » Bilgilendirme » Yorum Kuralları - Duyuru - Önemli

Yorum Kuralları - Duyuru - Önemli


Bilgilendirme   Meliksah_2006   23-06-2018, 20:51   0   
Yorum Kuralları - Duyuru - Önemli

Yorum alanı neden var?
Yorum alanı yardımlaşmak, yaşanılan sorunları çözmek, bilgilendirmek, eleştirmek yani düşüncelerimizi ifade etmek için var.

Büyük Harf
PROBLEMLERİN BAŞLANGIÇ NOKTASI. BÜYÜK HARFLE YORUM YAPMAYIN. Bakın mesela ben büyük harfle yazdım ve sizde de bir gıcıklık, böyle itici bir duygu uyandırdı değil mi? İnternet aleminde tamamen büyük harfle yazmak hakaret, bağırma, toplumumuzca tabiri caizse hayvanlık olarak algılanır. Bu yıllardır böyledir. İnternette hiçbir ortamda tamamı büyük harf kullanmayın.

Harf Tekrarı
Harf tekrarı da büyük harf sorunsalı gibidir. Örneğin "Çoook beğendimmm - Çalışmııyooooooor - Rar şifresi neeeeee" böyle bir yazım şekli yok ya. Bunu yazarken ben bile tiksiniyorum. Tuşa basılı tutmak nedir?

Misal bir soru sorarken iki adet ?? koymayın. Üç tane de ??? koymayın. Bir tane ? neyinize yetmiyor, bunu takıntı yapan arkadaşlara soruyorum?

İmla
Gelelim imla kurallarına. Burada elbette imla kurallarını anlatacak değilim. İmla kurallarından kastım "özenli" yazmaktır. Bakın ben bu konuda hassas bir insanım. Hastayım evet. Türkçe'ye hastayım. Mükemmel bir Türkçemiz, dilimiz var ve bunu düzgün kullanamıyoruz. Ben çok mu güzel Türkçe yazabiliyorum, hayır. Ama hiç değilse özen gösteriyorum bu konuda. Sizden de aynı özeni göstermenizi bekliyorum. İnanın bu zor değil ve hayatınızda size yarar sağlayacak bir nokta. Varsa bu konuda bizim de hatamız yorum yazın düzeltelim.

Öte yandan bakıyorum eleman mesela "çalışmıyor" diye yazacağına "çalı$mıyor" yazıyor. Böyle bir olay yok yemin ederim. Harf yerine benzer görünen başka bir karakter kullanınca ne oluyor havalı, farklı falan mı oluyorsunuz?

Spam
Spam yani aynı veya benzer şekilde art arda yorum yapmayın. Bir kez yorum bırakın yeterli. Bakıyorum öylesi var ki cümle 5 kelimeden oluşuyorsa kelime kelime 5 tane yorum gönderiyor dalga geçer gibi.

Bir yorum yazacaksanız bunu iyice düşünün öyle yazın. Tek yorum bırakın. Yorumlarınızı birleştirmek zorunda değiliz. Nasıl ki sizin zamanınız değerli, bizim de yorum alanımız değerli.

Küfür
Küfürlü yorum atanlar var. Mesela eleman "oyun güzel ama bu ne biçim grafik aq yaa" yazıyor. Yapma etme arkadaşım. Yaşın kaç olursa olsun. Küfür etmiyor değiliz gün içerisinde elbette ediyoruz ama ben hayatımda hiç bir internet sitesinde küfürlü cümle kullandığımı hatırlamıyorum. Kaldı ki bu sitede edep, adap, terbiye önem verdiğimiz şeyler.

Alaka
Yorum yaptığınız konu ile yazdığınız yorum aynı alakada olsun. Mesela programın indirme konusuna gelip, oyun isteğinde bulunmayın. İsteğiniz varsa istek bölümünden, genel bir konuda yardıma ihtiyacınız varsa yardım bölümünden talepte bulunun. Siz böyle yapmayınca takip konusunda sıkıntılar, problemler oluyor. Sonra istedim ama niye eklenmedi diye düşünmeyin.

===================================

Onaylanmayacak yorumlar ve nedenleri
Yorum: Çalışmıyor (Detay yazılmadıysa)
Neden: Çalışmıyor diyen şahıs yaptığı işlemleri bir bir yazacak, işletim sistemini ve bilgisayarının sistem özelliklerini belirtecek öyle çalışmıyor diyecek. Bizim bilgisayarda çalışıyor, sende niye çalışmıyor birader bende bunu sorarım?

Yorum: Dosya bozuk
Neden: Dosya bozuk diyen adam CRC nedir bu linkteki yazılanları bir bir okuyacak ve ona göre işlem yapacak. Dosya bozuk, şöyle, böyle diyerek yıllardır konuları kirlettiniz durdunuz. Artık bu yorumlar onaylanmayacak ve bir bir silinecekler.

Binde bir bozuk olan dosyalar olur, olmaz diye bir şey yok. Ama siz dosya bozuk diye yorum attığınızda, biz çoktan o dosyayı kontrol etmiş oluruz. Dosya gerçekten bozuksa da yorumunuza yanıt verilmiş olur.

Yorum: Rar şifresi nedir?
Neden: Rar şifresi olduğu zaman konuda indirme alanında belirtilir. İndirme alanı tam şurasıdır:

Yorum Kuralları - Duyuru - Önemli

Öte yandan rar şifresi olmayan konulara ısrarla rar şifresi soran tipler var. Artık bu yorumlarla uğraşmak, bilgilendirmek istemiyorum. Açın CRC nedir burada yazanları okuyun ve rar şifresi sormayın. Rar şifresi soranların yorumları sitede asla onaylanmayacak. Neden, çünkü sizden sonra indirecek arkadaşlar şu rar şifresi şeklindeki yorumları okuyunca bu işte bir katakulli var zannediyor. 2018 yılındayız, internet çağındayız, sürekli download yapan insanlarız ve CRC gibi şeyleri bilmeniz gerek.

Yorum: Dosyada virüs var
Neden: Şimdi gelelim en sevmediğim muhabbete. Dosyada virüs var diye yazmayın, sitem etmeyin bundan sonra. Hack aracı indiriyorsun programı kırıyorsun ve öyle kullanıyorsun sevgili arkadaşım. Antivirüs programın buna göz yumar mı sence? Bu linkte virüsler hakkındaki makaleyi boş yere hazırlamadık. Öte yandan Crack, Keygen, Patch nedir, bu makaleyi de boşa hazırlamadık. Açın okuyun. Bedava.

Yorum: Hata veriyor (Detay yazılmadıysa)
Neden: Şimdi hata detayını yazmadan böyle sap gibi "hata veriyor" şeklinde yorum atanlar var. Ben kain miyim nereden bileyim ne hatası veriyor? Hayır tutup soruyorum "Ne hatası veriyor?" diye. Adam hiç iplemiyor bile.. Aldığı hata ile ilgili ekran görüntüsü yahut bir metin eklemeyenler, yorumlarının yanıtlanmasını hatta onaylanmasını hiç beklemesinler.

===================================

Yorum yapın. Yapmayın demiyorum. Sizi katı kurallarla sıkmak da istemiyorum. Ancak artık bu yorum konusunda yorulduğumu ve bıktığımı belirtmek istiyorum. Az biraz özen, biraz bilgi, biraz beceri. Bilgi demişken, artık bu sitede gerçekten bilinçli insanlarla muhatap olmak istiyoruz. Yazdıklarım ile ilgili kimsenin alınmasını, gücenmesini istemem. Asabi sinirli bir insan değilim sadece bu yorumlarla ilgili sabrım tükendi bitti bunu anlatmaya çalışıyorum.

Yardım isteyene yardımı esirgemeyiz ama özetlemek gerekirse yukarıda sıraladığım artık şu klişe şeyleri sormayın. Rar şifesi ney demeyin. Çalışmıyor, hata veriyor demeyin. Diyorsanız da detay belirtin. Aldığınız hatayı yazın. Bozuk demeyin. Virüs var demeyin. Dilimizi doğru kullanın. Az biraz da empati yapın. Böyle yorumları gördükçe ne iştah kalıyor ne moral nede motivasyon.

Amme hizmeti verdiğimizin farkındayım ama unutmayın, burada kimsenin problemine yardımcı olmak zorunda değiliz.

Bu konuda daha dikkatli olmanızı istiyorum. Sağlıcakla kalın.

 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.