Kayıt olmanız sitemizde tam bir katılımcı olmanızı sağlayacaktır. Sitemizedeki beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, mesajlaşma sistemini kullanabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.
Yalnız mıyız? Yoksa evrende yeryüzüne benzer başka bir gezegen daha var mı? Gelecek nesillere yönelik harika bir amacımız var. Gezegenimize benzer yerler bulmak. İnsanoğlunun son 2000 yıldır kendine sorduğu sorunun cevabını verecek teknolojik gelişmelere çok yakınız. Bir diğer gezegen en yakınımızdaki yıldız sistemi kadar yakın olabilir. Bu gezegenleri bulabilmenin kesinlikle eşiğine geldik. Farklı güneşlerin altında bükülen gezegenler de var olabilir.
Bu belkide gezegen biliminin kutsal kasesidir. Evrende yalnız mıyız? Bu cevaplamamız gereken en büyük sorulardan. Aslında elimizde bir yaşam tanımı yok ama keşfettiğimizde bileceğiz. Hayat, birçok değişimlerden geçebilir. Ve bunun en iyi yanı başka yerlerde bulabileceğimiz çeşitlilik. Yalnız bir gezegende miyiz? Yoksa dünyanın dışında hayat var mı? Çığır açan astrobiyoloji alanının üyeleri sürmekte olan bu gizemi çözmek için güçlerini birleştiriyor.
Güneşimiz gezegenimizin üstüne çökmüş bir büyük bela mıdır? Zaman içinde yolculuk. Mümkün müdür? En büyük sorulardan biri bu. Maddenin kötü ikizine ne oldu? Akıl buna bir açıklama aramakta. Mars'daki su nasıl yok oldu? Büyük patlamadan önce ne vardı? Bilimin çözemediği en büyük esrar budur. Büyük sorular ve kılı kırk yaran bilim.
Bizden epey yüksekte günde 16 defa dünyanın çevresinde tur atıyor. Uluslar arası uzay istasyonu insan eliyle yapılmış en büyük nesne ve 10 kişilik bir astronot ekibinin yuvası. Hayatın gezegenden nasıl taşınabileceğini incelemek için deneyler yapıyorlar. Bu çalışmalar günün birinde ayda, hatta Marsta bile koloni kurmamıza olanak sağlayabilir. Uluslar arası uzay istasyonunun başarısının ardında dönüm noktası olan 4 uzay aracı yer alıyor. Her yapının özünde mühendislere daha büyük uzay gemisi yapma imkanı tanıyan bir teknoloji çılgınlığı.
Merak uyandıran ve etkileyici bir güç. Evimize son derece yakın olan bu gökyüzü cismi kimi zaman bedenimizi ve davranış şekillerimizi bile etkiliyor olabilir. Ve bazılarına göre o olmasaydı yaşadığımız dünya gezegeni asla evrimleşmemiş olabilirdi. Dünyadan yaklaşık 386 bin KM uzaklıktaki ay tıpkı diğer uzay cisimleri gibi parlıyor. Esrarengiz komşumuz aynı zamanda çok eski zamanlardan beri açıklanamayan sırların kaynağı olarak bilinir. Ay tekinsiz bir yerdir. İnsan bakış açısına göre orası gizemli bir yerdir.
Dünyanın Sonundaki Işık: Moğolistan Belgeseli indir
Burası dünya üzerinde at nüfusunun insanlardan fazla olduğu son yer. Buradaki çocuklar görebileceğiniz en zorlu yarışlara katılıyor. Eşsiz yaşam biçimleri binlerce yaşında olan bir kültürün evi. Burada rüzgar atına inandıklarını söyleyen insanlar yaşıyor. Peki ne demek istiyorlar? Yanıtları bulmak üzere Moğolistan'daki göçmenlerin yanına gidiyoruz.
Dünya. Benzersiz bir gezegen. Huzursuz ve dinamik. Kıtalar kayar ve çarpışır. Volkanlar püskürür. Buzullar genişler ve erir. Dev kuvvetler arkalarında jeolojik izler bırakarak sürekli iş başındadır. Bu bölümde, Everest'i gezegenimizin en yüksek dağını inceliyoruz. Everest'in sırlarını ortaya koymak için zirveden taş getirmek gibi cüretkar misyona kalkışılıyor. Everest'e yapılan bu yolculuk eski fosilleri, saklı kristalleri, destansı havayı ve dağlarda bulunan muazzam yapıları ortaya çıkaracak. Bunların hepsi de dünyanın nasıl oluştuğuna dair öykünün parçaları.
Dünya. Dört buçuk milyar yaşındaki gezegen. Hala evriliyor. Kıtalar yer değiştirirken, yanardağlar patlıyor, buzullar eriyor ve çekiliyordu. Ve yer kabuğu sayısız kere büyüleyici bir şekilde kırılarak ardından ilginç jeolojik görüntüler bırakıyordu. Milyonlarca yıl boyunca harekete geçmeyen o güç birkaç saniye içerisinde her şeyi değiştirmişti. Bu güç, asteroitlerden yani uzaydan gelen o devasa kayaların çarpmasıyla ortaya çıkmıştı. Asteroit hakkında yapılan çalışmalar bilim adamlarına evrenin oluşuna dair bir bakış açısı sağlarken dünyanın geçmişi hakkında da bir pencere açmıştır.
Binlerce yıl önce ateşli silahlar ortaya çıkmadan doğrayan batan dilimleyen paralayan silahlar vardı. Oklar, mızraklar ve kılıçlar. Keskin ve sivri şeyler. Elle savrulan fırlatılan yada yayla atılan silahlar ilk kitle imha silahlarıydı. Savaşlarda ulusların kaderini tayin ettiler. Hadi gelin, programa başlayalım. Bakalım kim gözünü kaybedecek burada? Doldur Boşalt modern ve eski silahlar ile sizler için başlıyor!
Dünyanın her yerinden insanlar kendilerini korkutan bir şeyler gördüklerini bildiriyor. Ve bunu kanıtlayacak delilleri kamerayla görüntülemişler. Fotoğraflarını çekmişler veya sesini kaydetmişler. Nereden geldiği belli olmayan sesler. Yeni ileri teknoloji sonunda bize cevapları verecek mi? Bilimsel olarak varlığınızı kanıtlamak için yeni teknolojiler. Canavar avı tarihin en kanlı suallerinden birini araştırıyor. Amerika'nın en hayaletli evi olarak tanımlanan yer. Dünyanın her yerinde görgü tanıkları canavar gördüklerini söylüyor. Bilim cevapları arıyor.