Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Surgeon Simulator 2013 İncelemesi

Surgeon Simulator 2013 İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   MoonWaLker   19-07-2015, 03:41   0   
Surgeon Simulator 2013 İncelemesi

Yıllardır ne zaman bir oyunun adında “simulator” kelimesini görsem hemen ne olduğuna bakar, nasıl bir şeye benzediğini keşfetmeye çalışır ve çoğu zaman da oyuna bir şans tanırım. Ne var ki bu tip oyunlara vakit ayırdığımda sık sık duyduğum cümlelerden biri şu olur: “Abi bırak şunu ya, saçma sapan, zaman öldürüyorsun boşuna!” Ya arkadaşlar, işte gün gelir, şaşırtır insanları bu “simulator” isimli oyunlar. Saatlerce direksiyon sallarsın ya da gidip tuvalet temizlersin, sevmezler, adamın birini paramparça edersin, zevkten dört köşe olurlar. Burada farkı yaratan şey oyunun kalitesi mi, yoksa içeriğindeki insan kesme aksiyonu mu acaba? Eğer cevap ikinci seçenekse durum pek vahim.

Surgeon Simulator 2013 İncelemesi

Geyiği bırakayım, oyuna bakayım. Şimdi... Bu Surgeon Simulator 2013, aslında Ocak ayında gerçekleştirilen Global Game Jam kapsamında ve 48 saat içerisinde geliştirilmiş, “Surgeon Simulator” adını taşıyan oyunun gelişmiş bir hali. GGJ kapsamındaki oyun çok kısa sürede üretildiğinden hem teknik açıdan, hem de içerik açısından bazı olumsuzluklar içeriyordu. Gerçek bir oyun olarak karşıma çıkan Surgeon Simulator 2013 ise hem teknik konuda daha başarılı, hem de içerik açısından çok daha zengin. Oyunda bir cerrah, daha doğrusu cerrahın bir kolu kontrol ediliyor. Ediliyor da o nasıl kol arkadaş! Fatboy Slim’in Push the Tempo şarkısına çekilen videoyu kimler izledi? Bir açın, bakın, sonra da bu oyuna bakın, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Elimde tek bir kol var ve bu kolu sağa, sola, ileri, geri hareket ettirebiliyor, çevirebiliyor ve beş ayrı parmağı ayrı ayrı kontrol edebiliyorum. Kısacası gayet işlevsel, kontrol edilmesi kolay bir kol var elimde. (Elimde kol mu var?) Peki, bu kolu ne yapacağım? Şöyle ki çalıştığım hastaneye ya da kliniğe bir hasta getirilmiş ama adam ölse daha iyiymiş. Neden? Çünkü hem kalp, hem böbrek, hem de beyin ameliyatı olması gerekiyor. Bana verilen görevse bu “yarım” insanı hayata döndürmek ve üç başarılı nakil ameliyatı yapmak.

Surgeon Simulator 2013 İncelemesi

İlk ameliyatta kalp nakli gerekiyor ama vücut buna izin vermiyor. Ne yapmalı? Allah ne verdiyse vücuda girişip kalbi yerinden sökmeli ve yeni kalbi monte etmeli. Bu süreçte hastayı paramparça etmek serbest ve dikkat edilmesi gereken tek şey, hastanın vücudundaki kan miktarı. İkinci ameliyatta böbreklerin değişmesi gerekiyor ve böbreğe ulaşana kadar ne var, ne yok, tüm organlar çöpe atılabiliyor. Baktım adam ölmüyor, bu kez de beyin ameliyatına geçtim. Kafatasını kır, beyni al, yenisini koy, bitti!

Surgeon Simulator 2013 İncelemesi

Oyun bitti mi peki? Hayır. Üç ameliyatı başarıyla tamamlayıp oyunu hemen rafa kaldırmayın çünkü “Ambulance” diye bir seçenek var. Bu seçenekte yine aynı ameliyatları yapmak gerekiyor ama bu defa bir ambulansın arkasında! Yolda giderken ameliyatları gerçekleştirmek oldukça zor çünkü ani manevralar yüzünden ortalık dağılıyor, hasta ölmek için içten içe dua ediyor ama yine iş bende bitiyor. Tüm ameliyatlar yine mi başarılı? O halde gizli görevi bulun ve işler daha ne kadar zorlaşabilir, görün.

Surgeon Simulator 2013 İncelemesi

Oynarken zaman zaman mideler bulanabilir, şimdiden uyarayım ama daha önemlisi, sinirler de bozulabilir. Neden? Çünkü kolun kontrolü rahat gibi gözükse de kimi zaman delirtebiliyor insanı. Şöyle ki kolu indirip kaldırmak mümkün ama vücudun derinliklerindeki bir organa ulaşmak kimi zaman imkânsız oluyor, hasta ölüp gidiyor. Bu durumda aynı bölümü defalarca oynamak tepeleri attırıyor. Öte yandan oyunda sadece üç ameliyat olması da oyun süresini kısa tutuyor. Bu iki konu dışındaysa oyunun bir eksisi yok vallahi, alın, kesin, biçin, rahatlayın, adam ölsün, umursamayın.

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.